Sunday, January 31, 2010

CHANGES?

STRESS!!!

i actually hate changes. but anyway, mr. X's mum yang sangat baik tiba2 nak tuka our hantaran 5-7. the sweetest future mother in law wants to bagi tujuh dulang to me. which means i have to balas 9 la kan? adoi.... i thought nak buat sederhana, simple je.... how? pengsan~~

his mother tak suke the idea of having the event malam.... but i soooo want to do it malam since:
1) i booked for everything dah kot!
2) i love candles...
3) i don't want to end up like my other friends yang berpeluh2 tunang siang.

but i manage to still buat malam.
cuma the problem is, his mum ckp from johor she'll singgah her sister's home in seremban. after maghrib bertolak to my house. i was like... what?? takkan nak sampai 9malam kot. bincang 10 malam? makan 10.30 malam?? oh no!!!

so i told mr. X, he has to be very very firm.tegas. his mum can sembahyang maghrib at my house; result? his mum taknak; segan katenye...
then i suggested, solat dekat madrasah near my house, mr. X malas nak ckp lagi ngn mak dia takut kena bising.

kalau ckp lebih2 nanti kate bakal menantu tak hormat agama pulak. by right cuba fikir, in KL mmg kalau RSVP hotel pukul 8pm, by 7.30pm dah kene sampai kan? takkan 9.30 baru masuk dewan time pengantin tgh walk along the aisle?? betul tak? it's the matter of menghormati host kan? adoi! no offense...

but again, if cakap lebih nanti kata kita ikut sgt budaya org putih. SEMUANYA SALAH.


so as usual, being a dominant me and a strong character i am, i gave his mother a call and straight forward ckp event starts at 8pm. i cant' afford to start my e-day at 10pm!

makeup artist sampai 6pm,takkan la i nak tunggu 4 jam! makeup cair and i dah berdengkur kot time tu!

same goes to photographer, coverage 4hours, he'll come at 6... pihak lelaki sampai photographer dah say bye bye! how??

stress.

i told my friends, dorang kate biasela org tua, semua benda nak siang...dorang tak paham budak2 skrg ni suke malam nak suasana romantic bagai... haish!

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mr. X will balik hometown and pujuk his parents.

pray for me please!!!

my life is so over~ pengsan~~~~~~~~~~~~

Saturday, January 30, 2010

MAKEUP-NUMBER & 2009 RATE (KL)

SaidatulNisa 019-312 8246- RM900
Liza (kak sai's assistant) 019-209 4564-RM600
Nurul Shukor 0122862286-RM1500
Syamin Manja 016-3188501-RM500
Sue Hamid/Sue 019-2742947-RM900
Nasha Naslimy 019-3516344-RM800
Rostam 012-2130901-RM800
Ema Amir 0199660058-RM600
Eleena Lamat 013-361 2635 -RM600
Adnan jaafar 0173782764-RM500
Baby Elle 012-3851486-RM500
Ayang Kamell 012-2720975-RM700
Tiar Zainal 013-6284835-RM900

the list adalah untuk manfaat bersama; sharing is caring....kan?
mana2 salah harap betulkan ya? yang ada update rate 2010, lemme know!
tengs!

Thursday, January 28, 2010

PERFECT 10!!!

omygodddddddddddddd people!
i got my dinner baju dari UNAISAH AZLAN! it's sooooooooooooo PERFECT!
sumpah perfect please!!!!! sgt sgt kemas. tak longgar, tak ketat.
superb!

omygoddddddddddd i sgt excited, i sgt happy!
i tempah jus a plain kurung modern for tonite's function!
ok, the kain sgt perfect! panjang like how i nak and sgt sesuai if pakai heels!
the baju ohhhhhhhhhhh cantik ok?

perfectly fit ikut curve i (yg tak brapa nak slim) and takde sebrang lemak terbojol!
so korang, please hantar to unaisah sebelum korang semua menyesal (macam i....) ;(
i menyesal hantar to somebody else just to please another somebody... ;((( uwaaaaaaaaa!
doa je la it'll turn up as beautiful as the baju unaisah made for me! sumpah happy gile sampai cant wait to update. (baru jejak kaki kat rumah ni from unaisah's place...
oh unaisah, i love u sgt!
UNAISAH IS VERY VERY HIGHLY RECOMMENDED!

til then, i so gonna stop here sbb nak bersiap melaram dengan my baju yg sgt gorgeous (perasan) of course by the one and only unaisah azlan! tata~~~~~~~~~~~~~~~~ ;)

Sunday, January 24, 2010

BAJU SENT! ;)

i got my baju tempah oredy... i hope it'll jadi cantik....
anyway, here's a little update on my checklist:--

1) Baju - sent! fitting on Feb 14th katanya...
2) Make-up - booked!
3) Fresh flowers - to order
4) Mini pelamin - dah! ;)
5) Caterer- to discuss further sbb ade changes sikit
6) Dessert- to tempah early March
7) Photographer- booked!
8) Invitation card: Mr. X tgh gigih usaha... ;)
9) Ring- dah lama dah...
10) hantaran for him - all barang dah, tinggal barang2 makan je nak settle bulan 3 nanti
11) hantaran for me- all barang dah oso, tinggal barang makan his family will work it out.
12) guest list: pening lagik ;)

ok done! lebih kurang 80% dah settle.. alhamdulillah...

Sunday, January 17, 2010

WOW! CURVYLICIOUS!

malu nak publish but i think it's useful for all bride to be out there!

i just got to know that most of the celebrities (and brides tee hee) fake their asset la kan?! using this!:---

namanya butt maximizer... it has four pads utk nampak kan badan lebih curvy. menarik kan? kepada bride to be yang ada masalah flat a**, nak enhance, boleh la dapat kan product ni. but.... erk persoalannya, kat malaysia ada ke? ;p

Thursday, January 14, 2010

DRESS SKETCHES...erk..

I know, i know... i'm not a fashion designer... but however ada la sedikit bakat yang tak seberapa sbb sementara tunggu masuk universiti lepas SPM dulu sempat jugak saya habiskan foundation in arts (fashion) kat cenfad... walaupon tak expert, bolehla lukis sikit2... hahahhahaha asal boleh la kan?

so, since fashion designers yg saye jumpe lukis dan simpan balik dorg punya sketches, saya yang observant sikit sebanyak can visualize apa yg dorang lukis... tho they didnt bagi me d sketches to bawak balik i can still ingat~ ;) wuhu!

lebih kurang la kan, bagi gambaran jek... but my ugly sketches seperti lukisan kanak2 ini tidak sehebat mereka. siap i warnakan pink colour lagi konon2 so that korang get the idea sikit sebanyak~ tanpa memberi tahu siapakah designernya, sila pilih untuk saya, yang mana satu? please sematkan di minda anda yang saya mahukan BAJU TUNANG.. (bukan baju kahwin ya?)

thanks loveeeeeeeeeeee! pilihkan please~ ;) tenkiyu!
**kindly excuse camera cabok ku... ;)

DRESS1

DRESS2

Tuesday, January 12, 2010

DRESSMAKER... argh!

today, off day... so, i went go see dressmakerS.... *take note; notice the capital 'S'?* yes, 3 of them...

+dressmaker #1:
very establish... my own kain and lace... however, he's so so nice; dia kate lining satin silk die sediakan (sekali lagi, bukan satin biase ye, satin silk dia mau beri for my lining)... lukis punye lukis (baju kurung modern with 30% extra touch;-- katenye nak buat 'V' shape kat the dress hem, then kat wrist nak buat bentuk bell and leher bentuk 'V'), sembang punye sembang... tada! dia kasi saye RM1800! but without the veil la kan?

+dressmaker #2:
takde establish sgt tapi baju dia sgt sgt cantik... dia ni byk cater socialites rather than celebrities... oh anyway, dia ni pulak without the veil RM1200... also baju kurung modern but with 60% extra touch;---pleats, empire waist, bubbleshape kat wrist, taruk butang ala cosry, yada yada.... baju kurung modern yang grand la kan... isk saye mula naik confuse~

+dressmaker #3:
yang saya cintakan itu... tailoring+design+applique work;lace patches+veil (semua la kot!) RM900 jek.... murah~ tapi sekali lagi seperti yang saye pernah berkongsi dengan zain.... mengikut kajian saye jugak la... kadang2 ade jugak baju dlm website dia yang fitting dia tak berapa nak fitted. but orangnye masyaAllah sgtlahhhh baik.

Jadi macamane ye? oh marilah berkongsi melalui e-mail. whpisy@yahoo.com
saya perlukan pendapat dan sangat suka berbincang dengan bride to be anddddd bride yang berpengalaman... marilah~~~~ lalalala


*siapakah mereka? marilah kita ber'e-mail'

Tuesday, January 5, 2010

HATTA DOLMAT

dah lama hatta dolmat mendiamkan diri... kan? and recently takde kedengaran pun b2b yg nak buat baju degan dia... kenapa ya? sebelum kebangkitan RR and ZZ, nama hatta dolmat dijulang artis tempatan.... gah sangat satu ketika dulu.... takpela, dorang pun kawan2 kan? vass family katenye~ anyway, baru2 ni hatta tampil dengan collection baru.. meletop! all white the baju2, cantik sangat~this is my favourite:---- cantik kan???!!!

Monday, January 4, 2010

CHECKLIST..2MONTHS TO GO???

i so want to pengsan ok???
another 2 months? it's not the preparation but the gemok me i worry the most ;(
ok tolak ketepi... tak makan nasik dah but still gemok how? ok mulai esok jugak saya bersenam dengan gigih ok?

checklist:
1) venue: my teratak kat shah alam
2) baju: confuse--- saya mau UA, mummy X suruh pi RR
3) make-up: liza (butik saidatulnisa)
4) caterer.canopy: suri catering
5) pelamin/deco/flowers: theweddingheaven
6) photographer: ted
7) ring: mr. X bought oredy! -pnc
8) from me to mr x:
- cupcakes
- strawberries
- chocos
- persalinan
- wallet ;)
- perfume ;)
- tee ;)

9) from mr. X to me:
- cake
- chocolates
- handbag ;)
- perfume ;)
- kain/ring ;)

10) guestlist--- pening,pening...

Saturday, January 2, 2010

I'M BACK!

alhamdulilah.... semua barang hantaran dah beli...
walaupun di satu kedai beg itu in dublin, the irish sgt racist... i finally bought my LV bag in london. Yay!
alhamdulillah...
sekarang ni tinggal nak set one day appointment and go see bayar deposit w several vendors for my engagement ceremony.
lagi, banyakkan doa so that semua berjalan lancar...
setakat ni alhamduillah...
jetlag.nite.muahx.



Happy me! *tired face*


LV: Kak wa's, Akma's and mine!

Kak Wa the shopaholic!



My engagement ceremony in two months time! Phewww