Monday, February 22, 2010

DETAILS yang DETAIL

1)EVENT
venue: home.done.
baju: rizmanruzaini.fitting.pickup early march.deposit paid.to settle balance.
make-up: liza.deposit paid.to settle balance.
photographer: ted.deposit paid. to settle balance.
flowers: floristika bangsar.
deco: theweddingheaven.
canopies etc: suri catering.deposit paid.to settle balance.
catering: suri catering.deposit paid.to settle balance.
candy+desserts buffet: theweddingheaven.to finalize.
invitations: fad.to finalize.
tags: ilikecard.to order.

2)HANTARAN FOR HIM
adat: sirih junjung.to do arrangement e-day's eve.
persalinan: songket terengganu metalic.done.
cupcakes: wondermilk.to order.
strawberries: shopping mall.to buy.
chocolates: butler's chocolate ireland.done.
cake: theweddingheaven.
perfume: 1million paco rabbane.done.
shirt: hackett.done.
wallet: gucci.done.

3) HANTARAN FOR ME
adat: sirih junjug
persalinan: chiffon silk + lace
ring: +gambar kat bawah
chocolates: patchi
cake: bakery shop in johor
perfume: annick goutal petite cherrie
handbag: speedy 30 damier

4) SKRIP & PROGRAM theweddingheaven
script: done.
8.30pm arrival
8.45pm bincang
9.00pm sarung cincin
9.10 photo session
9.30 dinner
12midnite end...

5) GUESTS LIST
for the time being, 48 in total.

itu je la kot.... ada apa2 saya tertinggal?

can't wait to pakai my eternity ring! (dah hint Mr. X, tujuan nak eternity ring time tunang sebab kahwin nak a beautiful solitarie....hhahaha boleh?)




Thursday, February 11, 2010

90%! another 10% to go!

hello babes,
lamanya tak update blog. indeed preparing bulan terakhir ni is sooooooo tiring.
but alhamdulillah setakat ni tiada sebarang frustration lagik (except a little here and there like i mentioned in the previous entry, but overall semua ok)


deposit SEMUA vendors akhirnya settle! yippie! so here goes the few:


===DATE & TO-DO-LIST=== excuse the schedule;-- detail n cerewet alert. best earthlings merujuk kepada 2 orang kawan i yg sgt sgt rapat dengan i.

february 22rd:
1) fitting (14th cannot make it, boss tak approve cuti. kejam! dahlah PH)
2) go SSF saje tengok2 if can add on anything
3) print card

february 26th:
1) touchup hair colour
2) meeting w family
3) go with sista partner pilih bunga2 and bayar and suruh hantar ke rumah on the 13th!!!
4) distribute card ---tell 5 kawan kat ofis yang rapat jugak dengan i (at last...) i'm getting engaged invite them la of course kan? (oh ya, saya merahsiakan semua benda daripada semua orang kecuali my family, bf, bf's family, and my 8 great lady earthlings!)-- tak perlu mencanang2 kat orang... diam2 je buat~ diorang datang makan, rehat takyah susah2. sbb tu saya Miss X.

march 2nd:
1) go pickup best earthling kat klia and talk to her so i tenang and i so know that she knows how to make me anti-panic haha
2) duduk rumah buat account (hahah budget in and out saye mmg kene buat--who bagi wut, kena take note)

march 7th:
1) go baju hunting for 2 best earthlings! (my 2 bestfriends la dey! ;p)
2) coordinator to call invited guests to confirm who's coming n who's not.
3) amek baju!!!

march12th:
1) cuti starts--oh prepare dengan makcik2 yang sebok nak datang konon nak tolong walhal nak tau wut we'reup to. (bukan bersangka buruk but seriously my pihak, 75% like dat)
2) do the dulang details earlier so 13th and 14th tak penat sangat
3) remember to always ask for family and 2 best earthlings help. jangan gigih buat sorang2 semua benda! bagi coordinator bernafas buat, toksah dok sebok sgt. (kena suruh 2 best earthlings ingatkan i banyak kali)

march 13th:
1) pickup the things yang tak pickup lagik (anything last minute)
2) go wash hair sebab on the day itself cannot wash; menyusahakn MUA buat rambut
3) update checklist + vendors contact numbers and bagi to all family members and my 2 close friends. (just incase la kan? Plan B kena ada if apa2 jadik)
4)sit down to finalise flower arrangement, pelamin, deco, dulang, desserts,etc.....with sista partner theweddingheaven! yippie!

march 14th:
1) biasela mesti aku sebok kepoh pagi buta sampai 5 petang; last minute check.
2) noon: manicure + pedicure
3) finalize checklist and bagi all vendors phone number to my 2 best earthlings!
4) plaing penting before majlis.... CAKAP THANK YOU & SORRY IF ADA TERKASAR BAHASA WAKTU PREPARATION (seriously, must do!)
5) duduk diam2 dalam bilik ;)


wut i have in mind?
white roses, many many many candles, fairy lights, candy + dessert buffet. won't be able to help much as usual but the trust is there! great baju, beautiful makeup, great food, happy family, love ones around smiling, oh godddddddd nak nangis tiba2 time tengah type ni. ec

wut i worry?
vendors lambat, vencors masalah--mintak lain,lain yang dapat (takut!), banyak yang masuk campur, pihak lelaki lambat, makeup tak cantik, haritu jugakla perut nak buncit, ada kawan or family kecik hati, manusia yang tak paham bahasa tka hormat majlis orang, and of course yang all bride to be worry the most--- HUJAN. mintak jauhkan....

will update. toodles!

ps: i talked to Mr. X's mum personally that i don't want wang hantaran to be announced-- bak kate my mum elak riak dan takbur. elak orang bercakap. jadi, bagi la seikhlas mungkin tanpa perlu announce. my mum cakap if barang mahal takpe, sbb tu oown taste and preference, but duit ni macam... hurmmm entah, mummy X kate not nice la tayang2 kat orang. Family Mr. X yang terlalu terikat dengan adat insist nak announce. i don't want to be rude but i actually wanna ask her; adat atau ugama kena dahulukan?... geram jugak sebenarnya banyak sangat adat mak dat nye! pening pening..... ;/

Friday, February 5, 2010

THE BIG-DAY CAKE

big day, big cake?
i personally think small is beautiful.
less is more.
details that matter.
i hate dummy cakes, lantakla 10tingkat pun, if tak lawa tetap tak lawa.tee hee.
cake is not so important to me. but i appreciate the art... oh god~ so pretty.
i love simple ones.
modern touch.
if we women hate looking TTH... (abbreviation for Trying Too hard. hahahha ) to look pretty, i quietly think cake pun tak suke nampak TTH. hahaha
so, inilah beberapa cakes yg i personally suka. feast your eyes!




and the one i love the most... masyaAllah cantiknye~