Thursday, June 2, 2011

CORSETT PALING HEBAT!

Ok, actually i bukan nak bagi pandangan.... I nak minta pandangan...

I worry my perut terjojol tatkala duduk ayu bersimpuh waktu nikah...

So anyone tau the best bridal corsett? (brand, where to buy, etc) pls share. Muahx! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

8 comments:

  1. miss x: cuba browse kelly blog shop (http://blogshopkerry.blogspot.com.) she sells spanx by sara blakely! or another shop is http://boutiquemalaysia.blogspot.com . I baru je pre order kat kelly tuh. n we have the same worries, takut perut terjojol.sob3!

    ReplyDelete
  2. Pussycat: thanks dear! Anywy hv u tried spanx srbrlun bi? Ada kwn i ckp, spanx tu kalau utk verdiri or to fit in a dress bolehla.... Kalau uduk, it doesnt work much sbb its a one piece innerwear, so kalau duduj perut jadi selambak. Kena cari yang ada french ladies corsett victorian era dulu yang tarik2 tu tapi taktau nak cari kat mana. That one works better utk duduk coz kita mmg naturally tak boleh bongkok.....

    ReplyDelete
  3. owh... yang ni xboleh tolong... sebab xpernah pakai korset T T

    semoga jumpa yang terbaik. ^^

    (psst, dear...nanti edit bahagian setting-->comment--> buat popup windows ya and no verification sebab lagi senang. i suka conteng kat sini )

    love ^^

    ReplyDelete
  4. nope, i never tried. juz baca review org je. pergh, in that case mcm mn ni. i beli pasal nak tutup kelambakan perut i. sobs. x sakit ke pkai victorian corsett tuh?

    ReplyDelete
  5. Hi dear..

    Have you ever heard of Premium Beautiful Corset..Me could say that is a long term investment.me wearing this now..and it's indeed superb!!!so comfortable...and most of it it can hide our pop out tummy and can burn fat also.. try Google it..and if you feel like want to buy it please don't hesititate to contact me dear...

    Till then..good luck on searching the corset..

    ReplyDelete
  6. i wear Mark&Spencer tummy trimming during my engagement. alhamdulillah,it works. as for my nikah, my designer (Syahrir Nurdin) do corset for me and its fit well and manage to cover my tummy!

    ReplyDelete
  7. i wear spanx masa akad nikah and reception and it works wonders both masa berdiri and duduk!!!

    ReplyDelete
  8. I wear premium beautiful and it work wonders! Terus terjatuh cinta dan buat biz lagi. Hehe. In 2 weeks time,at last muat pakai baju yang disewa(dengan perut flat. ehem.hehe) from rumah kebaya size M u ols walau selama ni i am size x or xl. Ur fiancee knew how 'petite' and xxl person i was after high school ended.OMG. Zaman2 hitam terdahulu memang tak ingin diingati!

    Anyway, all e best in finding ur miracle corset miss x!

    ReplyDelete