Saturday, September 24, 2011

SPONSOR??

Saya bukan artis yang berduyun2 sponsor carik, bagi free. Haha
Saya hanya seorang wartawan penyiaran di tv3 who is jovial and laughs like nobody's watching... Dan setakat ni alhamdulillah persiapan guna duit sendiri dan keluarga. Setakat termampu.
Apapun i'm so thankful to have u girls as my followers n blog readers.
Kerana andalah, hasil penulisan saya yg tak seberapa ni successfully gather 413followers yg tercatat on my sidebar.

Dan saya juga dikenali some b2b di Malaysia ni kerana korg yg reccomend lt kawan2 korg to read my humble blog. Terima kasih sgt.
Tiada apa yang gah dpt saya kongsi kecuali celoteh saya dan meluahkan apa yg terjadi sepanjang persiapan perkahwinan serta berkongsi apa yg terdetik di hati dgn telus tanpa bersembunyi. Dengan harapan dpt beri inspirasi kpd b2b semua.... :)


Blog ini simple.
Pakai default template, tiada flash, tiada lagu background, tiada blog roll yg panjang, tiada countdown ticker, tiada feedjit, tiada chatbox, tiada iklan yg berjela, tiada gambar diri sendiri yg belambak dan sebagainya.
Yang jelas ada hanya 2--- saya (penulis) dan anda (pembaca) terima kasih sgt sgt. Saya hargai setiap satu drpd anda.

Dan juga menjadi rezeki, walaupun bukan artis-- hanya wedding blogger kerdil ada juga individu yang baik hati menawarkan khidmat make-up, corset, photography, videography.
Ada yg offer diskaun, ada yg bagi free tros atas dasar win-win situation.
Kepada yg mempunyai perniagaan dan hubungi saya untuk di promote, terima kasih saya ucapkan but ada sikit pesanan:
1) saya boleh lakukan win-win situation; saya review, anda beri service. But with one condition... Anda masih baru bertapak tidak lebih setahun.
2) kenapa? Sbb saya sokong bakat baru--who has all the potential and work really hard but do not know where to start. Saya jadi marketing executive tanpa gaji asalkan buar hati saya rasa anda benar2 perlu diketengahkan. :)
3) apa motifnya wedding blogger? Saya harap anda vendor2 jgn perlekehkan kuasa penulisan-- jika penulisan boleh hasillkan seorang bintang dr kuala lipis bernama siti nurhaliza... Begitu juga penulisan boleh jatuhkan seorang artis lelaki yg hebat bakatnya tp lupa diri diangkat dari felda (anda mgkin tahu siapa)-- so vendor jgn riak dan bersikap acuh tak acuh dgn wrdding blogger ye? Apatah jika carik pasal dengan BBF, cari pasal jawabnya, gulunh tikar nanti.
4) ada tulis utk bakat baru tanpa win-win situation? Ada--Unaisah, Leng, antara mereka yg berbakat and tak dikenali when i bumped into them. Selepas penulisan yg saya hasilkan saya percaya pintu rezeki mereka terbuka dan berduyun2 client cari.bukanlah saya hendak mendabik dada, tapi diakui oleh mereka sendiri.Saya tak dpt apa2 promote mereka tetapi kepuasan apabila unaisah yg sweet itu selalu ckp terima kasih dan layan saya n bonda saya. Ikhlas orgnya. :) and leng pulak even texted me "u r such and angel, god sent u and give us hope. Tq tq tq"... lebih 10org jumpa dia in a week. :) saya pun tekejut, tak sangka. Dan beberapa vendor lagi yg setiap client dtg enquire bgtau yuyu tv3 reccomend, some vendors sms cko tq. Saya happy utk mereka. :))
5) kenapa tak review yg dah famous? Saya review juga yg famous. Tapi takde lah melambung kerana mereka sudah mempunyai platform sendiri dan byk publisiti di media massa, so review blogger picisan spt saya ni apalah sgt kan? Puas hati review bakat baru sbb mereka hargai saya.
6) macam mana tarik reader? Saya tak tarik readers, semuanya jasa anda semua yg baca blog saya. Jasa blogger2 lain yang refer and link kan saya. blog ni hidup pun kerana bride2be and wedding blogger lain yg rajin singgah berkongsi pendapat. Korang mmg the best! :)

Tanpa korang siapalah saya. I love u.BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

9 comments:

  1. suka yg no 3 tu. hahahaha
    beware vendor, jgn sampai kami kasi bad review.memang nahas la.hoho
    THE POWER OF BBF!

    ReplyDelete
  2. I loveee you to0o0! Please keep on blogging even after you are married please!

    ReplyDelete
  3. nora suka baca blog yuyu..walaupun kekadang xsempat komen.. but curi masa untuk membaca. teruskan memberi inspirasi :)

    ReplyDelete
  4. agak panjang lebar entry kali ni. but i like it!! love u too... always ^^,

    happy blogging ya!

    ReplyDelete
  5. i love u too sis!! hahahaha... sis memang terbaik! selalu bagi info yang terbaik juga. =)

    ReplyDelete
  6. love it!!!...ur blog always ade fresh thought..like!!

    exchange link jom..:)

    ReplyDelete
  7. keep supporting bakat2 baru yer! sangat good info to b2b (even i dah jd ex-b2b). haha. bakat baru are mostly talented setaraf yg dah famous but yet affordable =)

    ReplyDelete
  8. you are right that because of you, some good vendor that you propose dapat ramai client. hehe..
    All your post is inspiring and so much info. Thanks because some i rase sgt useful.. keep on writing cos i'll surely keep on reading.. :)

    ReplyDelete
  9. love u too bebeh.. ;) nice post.. agree on everything single bit of detail mentioned here.. so now it's my turn to visit Leng and mention ur name to her.. hehehe.. cant wait! :D

    ReplyDelete