Sunday, December 30, 2012

MY SOCIAL NETWORK


Salam,
saya mulakan dengan ucapan maaf.
kerjaya saya kini menuntut saya menjadi seorang yang lebih profesional, tidak bersosial melampau dan tidak meroyan di mana-mana sosial network, dsb...

banyak perkara kena jaga.

jadi saya terpaksa tutup account FB Yuyu Missx & Theweddingheaven

harap kawan-kawan faham ye.
sebab ada yang msg, email minta approve di personal account.
masalahnya di personal FB account byk kawan kerja.
boss pun ada.
ada juga aunties and uncles saya yg memantau di FB tu.

jadi kepada kawan-kawan who wish to stay in touch boleh ikuti social netowrk berikut:

TWITTER: yuyuaziz
INSTAGRAM: yuyuaziz3
FACEBOOK: Nurulhuda Abd Aziz

terima kasih ye semua.
sokongan anda semua amat saya hargai.


sayang, sayang, sayang

MUAH!

Saturday, December 29, 2012

TALK LESS

Saya sekarang ambil pendekatan talk less.
Sebagai seorang yang bubbly, outgoing dan jovial seringkali ada yang salah erti.
Contohnya bila ada pertelingkahan dengan orang yang lebih pasif.
Org keliling pandang mcmlah aku ni bitch.
Hakikatnya yang pasif tu banyak membohongi, memfitnah dan mengataku di belakang.
Saya sudah dewasa.
Saya tak perlu kata apa-apa.
It's childish. Biarkan.
Orang yang kuat membohong ni kejap je kuasa dia untuk mempengaruhi orang lain untuk menyebelahinya. Lambat-laun orang akan tau juga. Truth will prevail. Saya hanya senyum. Semoga Allah mengampunkan dosa kau kerana memfitnah aku.
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, December 26, 2012

WEDDING DRESS: LENG by LAGENDA

Hello ladies,
kembali memberi review seperti yang dijanjikan! :)
brides who don't wanna pay RM4-10k for simple dresses for the sake nak tempah dengan va-va-vom designers.. sila pilih option ini.
afterall, no one akan tarik tag baju anda pun untuk lihat siapa yg design kan?

to those who have a budget between RM1.5-3k, please go see Leng.
a chinese designer, who makes pretty dresses for Malay brides!
tell her Yuyu yang reccomend :))

sila suka dan jatuh cinta :))

*maaf gambar2 dari camera amatur milik Leng, but i believe u all can imagine beyond imagination* ;)





my pretty friend, Aysha :)

last but not least, yours truly :)



Sunday, December 16, 2012

SHEER KAFTAN TOP 3RD BATCH!!!


Mint Green

Hello Yellow

Dusty Salmon Pink

Thank you girlssssssss!!!


Saturday, December 15, 2012

CONNECTICUT ELEMENTARY SCHOOL SHOOTING

Look at them.
They're only 6.
Shot in the deadly mass shooting.
Emilie & Noah , among the 20 children killed.
How can their parents hold back their tears?
i just couldn't.
i just couldn't.
:(



My heart goes out to all parents & victims of the Sandy Hook horrible shooting.
The kids... :(( may they rest in peace.

SHEER KAFTAN TOP 2ND BATCH


Thank You Kak Husna, Azni, Aisyah, Elena, Nolly, Baizura, Dalila, Aznita, Irza!!!
20&21hb ni saya offday akan jahit lagi beberapa tempahan untuk 3rd batch Poslaju.
Siapa nak tempah, sila place order before 19th Dec 2012.
Ready stock semua dah habis (Thank You!), so yang nak lepas ni kena tempah. :))

let me know the size: S / M / L
let me know the color: Baby Pink / Dusty Salmon Pink / Hello Yellow / Mint Green / Coral Peach / Deep Turqoise/ Fuschia Pink

mail to: whpisy@yahoo.com


Love

Sunday, December 9, 2012

ADULT PSORIASIS? ADULT ECZEMA?

Hello ladies,
Hollywood celebs revealed they have psoriasis/eczema.
Kim K n Britney Spears. 
It's like a campaign or something so sufferers tau they're not alone like ---hey! Celebs arent perfect either. They're just like us... 

So ya, if ada yg nak tanya pada saya, i am willing to share.
How i suddenly got it a few years back and how i deal with it.
i dont mind sharing.
sebelum ni pun kaki saya mulus licin.
cuma tuhan beri saya ujian di usia 20-an.
pada mulanya rendah diri.
lama-kelamaan saya redha.


*sejak lahir- 25 tahun*
*kaki mulus dan licin, tidak allergy kepada apa2*

nama pun adult psoriasis, adult eczema .... mmg la dapat waktu dewasa kan?
waktu kecik takde, mmg sikit pun tak allergic.
buat la apa pun, makan la apa pun!

bermula dengan my toe pada around 8-9 years ago.
kemudian di ibu jari kaki hilang...merebak pula ke tapak tangan saya.
di celah2 jari pun ada. pedih betul! macam papercut.
it's scaly (mcm kulit kering la, tapi lagi teruk sbb gatalnya smapai ke dalam)... 
malu pun ada jugak.
dua tahun lalu dia bermula di kedua-dua belah kaki :(
di tangan Alhamdulillah dah takde.
psoriasis/eczema flared up waktu stress.
nasib-nasib. taktau bila dan bahagian mana yang kena. 

kadang2 ada yang jahil mengeluarkan kenyataan "muka licin, tapi kaki buruk"
...choppp! kalau ada kawan kita kena resdung, hidung-mulutnya habis hilang 'dimamah' penyakit itu, adakah kita akan mentertawakannya?  tidak kan?
...kalau kawan kita ada penyakit kencing manis, kakinya dipotong adakah kita akan mentertawakannya? tidak kan? 
...atau if kawan kita menghidap breast cancer and she has to remove oen of it, will we laugh? NO!!!
kerana itu penyakit.
nampaklah mentaliti tahap cetek apabila menghina penyakit orang.

satu hari nanti, lambat laun--- semua orang akan sakit.
be it sakit dalaman atau nampak di luaran.
bersyukurlah sementara tuhan masih belum beri penyakit padamu, jangan dihina penyakit orang lain.
so to those who do not know what is proriasis and what is eczema, dont simply laugh.
so u fool, better not to to say anything and nampakkan kejahilan sendiri.
it's shallow to disgust.
fyi ---
it's not contagious.
it has got nothing to do with hygiene.
it's in the sufferers' blood.
it can't be cured, but i can be controlled.

it's been a year saya mendapatkan rawatan di DEMC bersama Dr. Noraziah Abdul Kadir.
and she's the best so far!
bayangkan sejak mula kena i think dah berpuluh-puluh doktor saya jumpa, tak baik2 pun.
Alhamdulillah dengan Dr Noraziah, tidaklah melampau2 psoriasis dan eczema ku.
syukur alhamdulillah.

Nak tanya apa-apa, jangan malu jangan segan. 
Saya sedia menjawab dan berkongsi :)

HUGS


Monday, December 3, 2012

WEDDING VENUE

Hey girls,
dalam kesibukan menjahit kaftan, i juga tidak lupakan janji update tentang wedding.
this time around tentang venue for intimate wedding. ada 2 reader email me nak tahu options untuk hold nikah :) so di bawah adalah venu2 yang cantik , menarik dan intimate :))

1) Jeumpa D'ramo, Bangsar
- ada swimming pool and dekat bangsar je :)


1) Tanarimba, Janda Baik
- atas bukit, sangat intimate. the interior finishings 100% kayu... sangat cantik.



3) Villamay, Shah Alam
- to those yang buat tema traditional sangat sesuai di sini!


 4) Duchess Place, Ampang
- this venue sesuai untuk majlis nikah + small reception pada hari yang sama.


5) Carcosa Seri Negara, KL
- the one i love the most. simply classy :)


Sunday, December 2, 2012

SHEER KAFTAN: WHIMSICAL COLORS

soft pink

 dusty pink

 coral peach

 hello yellow

 mint green

 turqoise

teal


email to order:
 whpisy@yahoo.com

Saturday, December 1, 2012

PROJECT KAFTAN PHOTOS !

and so i come out with SUNSHINE COLLECTION for Bijou Bazaar
Dusty Pink / Salmon Pink / Fuchsia / Coral peach / Hello Yellow


My booth

 My clothing line. Sheer Kaftan top ALL SOLD OUT at 3pm!
alhamdulillah

 My own 

first customer! fashion blogger, Catwalk Hanger, purchased Hello Yellow & Dusty Pink Sheer Kaftan Top

improvised! she did it with style!!!

The most sempoi customer, she paired the kaftan top with denim! very very casual

zaim dropped by

 and si bam-bam farril !!! gomol2

My booth partner, sweetest lala

Peplum top, tggl 3 pcs je.
Siapa nak? ada Purple, Grey & Olive Green



Jadi sesiapa nak tempah sheer kaftan top follow this simple step:

1) Size : choose - S / M / L

2) Colour : choose - just mail me sample of what color do u want, any color!
3) Make payment : RM50 to my account and RM6 poslaju for each piece
4) Delivery : U will receive ur sheer kaftan top within 7 working days!

**musim2 kenduri ni, sesuai la kaftan top ni untuk attend wedding, jadi bridesmaid ke, jadi pengapit ke, atau saja2 nak melaram ;)


E-MAIL : whpisy@yahoo.com

Tuesday, November 27, 2012

KAFTAN TOP (LIMITED PCS!)


Hello ladies!
presenting my kaftan top project!
fits UK8-UK12 best!

when laid flat:-
length of top: 65cm
width of top: 60cm

my stats:-
UK10
height: 165cm
bust: 36cm
waist: 29cm
hips: 37cm


curve-end cut
(NO muncung2 terjuntai at the sayap)


slim effect for d curves


in action ;p


neatly stitched neckline


believe in neatly stitched clothes. say NO to mesin jahit tepi ;)




available in Navy Blue, Dusty Pink, Dusty Green
Navy Blue - SOLD OUT!
Dusty Green - SOLD OUT!
Dusty Pink - 1 more available

Fabric: Chiffon
100% stitched 

RM50 (including poslaju!)
email: whpisy@yahoo.com
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Thursday, November 22, 2012

CATERING MURAH & SEDAP !!!

Hello!
seperti dijanjikan wahai my 700 followers,ini pula review catering yang murah dan GUARANTEE sedap!
BELANGA CATERING (KL)

sajian melayu yang enak menjilat jari, seperti air tangan nenek sendiri.
pernah rasa sendiri sbb tu berani cakap.
rasa garam, gula semua serba cukup!
mereka juga ada menyediakan nari bryani / nasi minyak (the typical lauk kenduri)
but trust me, take the lauk kampung package!
tetamu yang balik dari melahap di kenduri anda pasti bersembang kesedapan lauk-pauknya!
they will go back home smiling and talk about the food served!
bak kata orang lama, tak malula tuan rumah!
nak jaga hati tetamu, kena jaga perut depa. betul tak? :)
if not, mengumpat la jawabnya. haha ;p

mmg sangat sedap.

nak cakap pasal menu, banyak sangat2!
request je nak kerabu ke, gulai nenas ikan masin ke, sayur lemak rebung ke, cakap je la apa lauk yang anda
teringin, insyaAllah mereka boleh custom.
not to mention! sangat murah dan berbaloi!

Apapun ini harga pakej yang disediakan (untuk 1000pax)
Pakej Asas Nyiru @Rm6.80 per pax (MURAH KAN??)
Pakej Dewan Tampi @Rm8.50 per pax
Pakej Dewan Lekar @Rm9.50 per pax
Pakej Khemah Tembaga @Rm11.50 per pax


Jadi ini pula menu yang menjadi pilihan keluarga saya, pernah rasa sendiri (boleh custom uols):
nasi putih
gulai nenas & ikan masin
sambal udang
ayam masak merah
daging masak kicap
ulam2
sambal belacan
dua jenis kuih tradisional
kordial

** kalau 1000pax, dengan menu enak di atas, hanya RM9nett uols! maksudnya, lauk kampung di atas dengan udangnya, gulai ikan masinnya, ayam, daging, ulam, kuah tradisional segala bagai RM9000 sahaja untuk seribu orang. murah kan???
** kalau for engagement, birthday cukur jambul ke apa, let's say 300pax, RM15-16 je per head untuk lauk di atas. mmg worth it!








Hubungi mereka di:
Alamat:
Lot 2905-55, Jalan 7/71B,
Pinggir Tmn Tun, Dr. Ismail,
Jalan Damansara 6000 
Kuala Lumpur.

No Hp:
012 - 228 8219 / 012-237 8972 / 013 - 220 2063

Email:
santapan@belangacatering.com.my


*haaaa janji ditepati tak i? maka, sila la terus follow my blog, and jangan lupa click ads nuff di sidebar*
* nak tahu pasal apa lagi? ;)) *

** ralat: maaf, mak iols tertukar uols. sibuk ckp nama sajian belanga catering. sebenarnya the one we all had was belanga catering. Yang sajian belanga catering pula, yang sedap dekat wedding relatives weols termasuk wedding bride, Syida! ---- yang ni pun i dah rasa sendiri, masakan kampung dia amat enak, siap deco ala kampung dekat wedding syida siap ada basikal lagi! :)) nanti i get owner's permission if dia nak i review :) 

Tuesday, November 20, 2012

700 FOLLOWERS!!! : WEDDING INVITATION

weehoo!

thank you ladies for reading and supporting my blog :)

to celebrate having 700 followers, let me share with all of u, this very worth package.

if u're seeking for budget wedding cards, with full color, and what more in a very valuable package.

have a look at:






guess what, u can get 1000 pcs of full color cards, 1000 pcs of brown bags with custom tag , 1000pcs of custom thank you tags, and 2 buntings. ALL at only RM990. murah kan? maksudnya, lets say kalau saje kira-kira... RM990 / 3000 pcs of items = 0.33 sen each! :))









Item :
Kad Kahwin : 1000pcs
Gift Box : 1000pcsFolded TQ TAQ : 1000pcs
Banner 5×2 : 2pcs


Spesifikasi :Kad Kahwin : Style A / B
Warna : Warna penuh
Kertas : Artcard 260gsm


Gift Box : Craft paper bag
Sais : 15cm x 25cm


Warna : brown


Kertas : brown simili 100gsm


HARGA : RM 990.00




* u girls want more budget update? tell me u all nak tahu pasal apa :)) *




BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop