Tuesday, October 9, 2012

WEDDING BUDGET !

Hello!
As i promised earlier, im gonna write on mempunyai wedding yang cantik dan tidak menelan belanja yang besar. Im planning for my sister in law (adik husband) an also my beloved younger brother :))

So let me share with u where, which vendor, approximate price and review.

** bagi membalas jasa info yg dikongsi, mudah je...(permintaan ni, if not lain kali takmo share dah! Haha) jangan lupa click ads nuffnang, and dont forget to follow my blog huhu. Sila tgk sidebar**




1) CATERER
I attended many weddings. And i must say, i love Al-Huda Catering. They're not prompt in replying mails n sending quotation but i u order 1000pax, u can get vass-yummy food at rm13 per head including dessert n hot drink.
Yang murah and sedap pun ada rm9 per head je. but no dessert n hot drink- DJU catering
ada lagi a few caterers, jgn lupa follow my blog ya? ;)

2) TAILOR
Kimiga n kas: reasonable. nmpk sgt expensive mcm designer. Tapi tidaklah terlalu murah.. Baju perempuan 200-500 tgk design, baju melayu lelaki yg ada design sikit rm160. better la drpd bayar designer 2-3ribu kan. Sewa pun mahal zmn skrg ni. Lain2 tailors akan terus saya share jgn lupa click nuff.


3) WEDDING CARDS
Tempahlah di LH creative di Jalan Pasar. Kad yang cantik boleh dpt 70send je kalau print 1000. Nak lagi murah? 35sen je! Tapi kecikla... But if ur on a budget why not kan?


4) MAKEUP ARTIST
Dekat tv3 ni ramai makeup artist yang range rm350-450. Dorg confirmlah profesional. And mostly yg jenis tunggu untuk touchup incase u get serabai later on. Kena follow my blog, nanti i provide all contact numbers


5) DECO
siapa yang nak pelamin se-gah NGI, tapi with less budget boleh email me, i will share the secret from someone i know...cannot announce here. Kenapalah time i dulu tak jumpa dia awal2... Haish! So now u do marketing for them whpisy@yahoo.com


6) VENUE
Tahukah anda, daripada menyepahkan rumah, lebih baik anda buat garden wedding? Tapi kena buat surat awal utk check tarikh dgn majlis perbandaran. Fyi, harga sewa mana2 garden rm200 je tau. Cuma tambahlah 8-10khemah untuk org berteduh :)

6) LAIN-LAIN
Banyak lagi info benda yg cantik n murah nak dishare! Tggu followers cecah 700 baru saya share ye ;)) fair n square. Saya tak harap pun readers bagi credit. But ada segelintir yg tiru bulat2 and make it their own, saya cemuih!



Jadi sila comment secara tebuka di sini. Email hanya mengenai pelamin je! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

10 comments:

  1. adei.. agak lama la jugak nak tunggu follower 700 tu kak. emmmmppphhhh. hehehe.

    ReplyDelete
  2. I love love this. Ada lagi kan caterer dekat KL yang tawar harga RM9? Sedap tak? Sedap tak?

    Walaupun dah kahwin, I am so lookin forward to the 700 followers. Cepatlah cecah because your blog is too awesome untuk dirahsiakan kak yuyu.

    ReplyDelete
  3. best ni miss x..btw i da dapat bantal2 tu..thanks dear...

    ReplyDelete
  4. Wahh...x saba nak tunggu share.da follow untuk support. ;) beshnye.designer tu murah je.sewa baju sekarang pon da cecah 600 - 800.huhuh. Nak taw pasal pelamin. Nanti sy email. Besh3.

    ReplyDelete
  5. oshinz: mmg itu la caranya, menggalakkan silent /passive readers untuk lebih active.

    ainne: yerp! sedapppp itu mmg dari pengalaman i sendiri rasa makanan the caterers. ada lagi 2 caterers, nanti i share bila dah cukup 700 ye. huhu.. ok apa... harini je dah tambah 12 followers.

    wani: no prob! :)) mesti u ni rajin diy kan?

    sha: good! anyway ya.. skrg sewa 1000 pun ada tau! jadi, lagi best kalau tempah. even dkt tailor at least boleh simpan baju kahwin buat kenangan :))

    ReplyDelete
  6. Hi,TAILOR tu ada link blog/web tak?
    tq :)

    ReplyDelete
  7. mizzznet: takde dear.... tapi dkt kl je tailor tu. :)

    ReplyDelete
  8. kak yuyu.....ade x makeup yg boleh makeup kn maya dkt kuala lipis dgn harga yg oke termasuk pengngkutan??

    ReplyDelete
  9. kat mana miss x kedai dia?hehe :)

    ReplyDelete
  10. sis...tailor tu ade alamat x? sebb tgh servey tailor yg okey =)

    ReplyDelete