Thursday, November 22, 2012

CATERING MURAH & SEDAP !!!

Hello!
seperti dijanjikan wahai my 700 followers,ini pula review catering yang murah dan GUARANTEE sedap!
BELANGA CATERING (KL)

sajian melayu yang enak menjilat jari, seperti air tangan nenek sendiri.
pernah rasa sendiri sbb tu berani cakap.
rasa garam, gula semua serba cukup!
mereka juga ada menyediakan nari bryani / nasi minyak (the typical lauk kenduri)
but trust me, take the lauk kampung package!
tetamu yang balik dari melahap di kenduri anda pasti bersembang kesedapan lauk-pauknya!
they will go back home smiling and talk about the food served!
bak kata orang lama, tak malula tuan rumah!
nak jaga hati tetamu, kena jaga perut depa. betul tak? :)
if not, mengumpat la jawabnya. haha ;p

mmg sangat sedap.

nak cakap pasal menu, banyak sangat2!
request je nak kerabu ke, gulai nenas ikan masin ke, sayur lemak rebung ke, cakap je la apa lauk yang anda
teringin, insyaAllah mereka boleh custom.
not to mention! sangat murah dan berbaloi!

Apapun ini harga pakej yang disediakan (untuk 1000pax)
Pakej Asas Nyiru @Rm6.80 per pax (MURAH KAN??)
Pakej Dewan Tampi @Rm8.50 per pax
Pakej Dewan Lekar @Rm9.50 per pax
Pakej Khemah Tembaga @Rm11.50 per pax


Jadi ini pula menu yang menjadi pilihan keluarga saya, pernah rasa sendiri (boleh custom uols):
nasi putih
gulai nenas & ikan masin
sambal udang
ayam masak merah
daging masak kicap
ulam2
sambal belacan
dua jenis kuih tradisional
kordial

** kalau 1000pax, dengan menu enak di atas, hanya RM9nett uols! maksudnya, lauk kampung di atas dengan udangnya, gulai ikan masinnya, ayam, daging, ulam, kuah tradisional segala bagai RM9000 sahaja untuk seribu orang. murah kan???
** kalau for engagement, birthday cukur jambul ke apa, let's say 300pax, RM15-16 je per head untuk lauk di atas. mmg worth it!








Hubungi mereka di:
Alamat:
Lot 2905-55, Jalan 7/71B,
Pinggir Tmn Tun, Dr. Ismail,
Jalan Damansara 6000 
Kuala Lumpur.

No Hp:
012 - 228 8219 / 012-237 8972 / 013 - 220 2063

Email:
santapan@belangacatering.com.my


*haaaa janji ditepati tak i? maka, sila la terus follow my blog, and jangan lupa click ads nuff di sidebar*
* nak tahu pasal apa lagi? ;)) *

** ralat: maaf, mak iols tertukar uols. sibuk ckp nama sajian belanga catering. sebenarnya the one we all had was belanga catering. Yang sajian belanga catering pula, yang sedap dekat wedding relatives weols termasuk wedding bride, Syida! ---- yang ni pun i dah rasa sendiri, masakan kampung dia amat enak, siap deco ala kampung dekat wedding syida siap ada basikal lagi! :)) nanti i get owner's permission if dia nak i review :) 

7 comments:

  1. setuju! yuyu u perasan tak catering majlis i aritu amik ngan diorang? siap free gift deco basikal bagai hehe

    ReplyDelete
  2. izzah: must try! lauk kampung dia sedappp!!

    flat screen: awk syida ke? yg i jd emcee u in putrajaya?

    ReplyDelete
  3. yaya sayelah syida. huduh giler nama flat screen haha! tatao cane nk tukar nama aritu *noob*

    haa perasan tak catering yg sama. mmg ramai puji mknan pun. btw emcee pun slumber je. ada org igt u bff i sbb macam rapat je, macam tao all my info hahha!!

    ReplyDelete
  4. Syida: huhu org baik ngan saya, saya pun baik dgn org . Sbb tu kdg2 i told client yg i dont need rehearsal asalkan details n event flow lengkap...huhu

    ReplyDelete
  5. yeah agree! anyway dah semakin maju jual dress pulak ke? kukis aritu pn tak sempat nk order huhu.. tgh tggu u on air buletin utama pulak hehe

    ReplyDelete
  6. RM9000 tu termasuk khemah ke x?

    ReplyDelete