Friday, August 31, 2012

ENDING IT IS NOT EASY

salam all,
i do not know how to do this but ya, to announce something.....
theweddingheaven pelamin and candy buffet will only take order until 1st November 2012.
For a few months (2nd november -30th June), i can't take any pelamin/candy buffet due to work commitment as a fulltime broadcast journalist.
however, Emcee job akan diteruskan :))

i have to give my full commitment in the new area i just venture.
Probation needs discipline.
i'm gonna start reading news this september.
and being a presenter comes with big responsibilities.
Doakan saya ya? :)

Love

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Sunday, August 26, 2012

NASIHAT BILA MULA BERCINTA

Walau sekeras manapun wanita itu pada zahirnya, hati wanita sangat lembut. Dan untuk wanita jatuh cinta adalah mudah apatah jika lelaki itu bermulut manis. But always remember jgn terburu-buru dlm bercinta. Ada di antara kita yg tak pernah bercinta. Tup tup bila pertama kali bercinta terus angau dan naik taksub. Kalau org keliling nasihat pasti melenting, maklumlah tgh syok becinta..apapun ada beberapa checklist yg penting agar lelaki yg kita cinta tu benar2 kita kenali.

This list is not funny, its very crucial for the ladies out there to do background check on the guy u just got to know. Maklumlah sbg wanita pasti kita takmau kecewa di kemudian hari kan? Risau lelaki yg kita sangka jejaka idaman rupanya raja propa!

Jadi, selain lelaki yg teguh agama dan tidak melakukan apa yg ditegah Allah, perkara2 di bawah ini antara ciri2 penting yg harus disemak pada awal percintaan (dah 3para menulis, rasa mcm skema pulak hahahaha)

1) adakah dia bujang? Duda? Atau beristeri? Do a thorough check.
- kalau dia bujang, alhamdulillah
- kalau dia duda pastikan dia mengaku dan penerimaannya kemudian terserah kpd anda
- kalau beristeri, pastikan hubungan anda tidak
memudaratkan keluarga itu. i personally think if hanya timbulkan pergaduhan, u should walk-off rather than hurting another lady apatah jika mereka dah ada anak2 (melainkan mmg sah isteri dia redha)

2) adakah dia baik dengan ahli keluarga?
- to me org yg bermusuh dgn ahli keluarga selalunya org yg bermasalah, tak tahu nilai hormat-menghormati dan tidak tahu bersyukur. Jadi, pastikan lelaki yg anda kenali baik dgn ibubapanya ya? Amat penting!

3) anda perlu ambil tahu sedikit sejarah silamnya dgn perempuan lain / gf terdahulu.
- Adakah dia tgglkan perempuan itu kerana bosan? Kerana tergilakan perempuan lain? Ada adegan maki / pukul gf sebelum ini? Kenalah semak dan terpulang kepada penerimaan anda, fikirlah utk kebaikan di masa depan.

4) taraf pendidikan?
-perlu tahu dia blajar shgga spm, sijil, diploma, degree, masters dsb. ini sbg sokongan dan security di masa hadapan juga. Sbb ada kes lelaki ego mengaku ada degree walhal propa je sbb taknak kalah dgn gf.

5) di mana dia bekerja?
- Penting sgt bukan utk si isteri shj malah anak2 kelak... Biarlah gaji tak besar pun asalkan kerjanya stabil dan tiada rekod menganggur lama. Kena tahu pejabat di mana, sekalipun business home based kena tau juga di mana. Ada wanita yg sangka dating dgn org yg stabil kerjaya dan kewangannya, rupanya penganggur berhemah yg pandai propa je. Hutang keliling pinggang.

6) how clingy he is?
- a clingy guy yg spesis nak dating/jumpa tiap hari. Paksa gf call/sms tiap 10minit, tiap jam. First, he is not independant. Second, ada ciri2 nak mengongkong. Third, takde kerja lain ke
mamat ni???... Ditch la, takde future!

7) is he a responsible person?
- omputih kata the thought that count. Lelaki ni kalau kita nak tahu dia syg dan bertanggungjwb dgn org2 yg rapat, mudah je. Kalau dia makan, dia fikir org blkg. Kalau dia beli barang, dia igt apa yg org lain suka. Kalau dia ada hal nak lepak/futsal dgn kawan pun dia sggp ketepikan kalau keluarga dan anda memerlukan :)

Ingat, bila mula kenal hati budi lelaki jauhi satu jenis lelaki--- the guy who taught u to keep secrets and tell lies.

Lelaki yg jenis beragenda, yg ajar kamu tipu ahli keluarga, rahsiakan aktiviti kamu berdua dan ajar kamu berbohong propa. Sekalipun tgh syok bercinta, percayalah hubungan yg tak jujur tu tidak akan ke mana. Afterall, love wont grow if it started based on lies.

Sila share pandangan anda ya-- tips mengenali si polan bila cinta baru nak mekar. :))

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Thursday, August 16, 2012

FINAL COLLECTION!

2nd batch settled. Poslaju on the 13th as well as collection by clients.

For final batch mohon these names to collect as u pretty ladies semua dah bayar:
Fahada-collected
Nurul Faiz-collected
Yaya Majid
Marina-collected
Balqis
SN Zawani
Norhidaya-collected
Jas

Berikut time and tarikh collection:

17hb after 9.30pm or if insist nak collect siang u shall meet my husband to collect them. (Damansara)

18hb 12noon-5pm collect in damansara

I'll be in johor 19th-23rd... U shall collect 24th onwards if tak sempat collect before raya :)) BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Wednesday, August 8, 2012

KuKiss DELIVERY & JOURNEY!!!

Hye KuKiss lovers!

10org terawal yg akan terima kukiss :)) ---

Nora (poslaju 08/08/2012)
Riena (poslaju 08/08/2012)
Nur Zalikha (poslaju 08/08/2012)
Tyna (poslaju 08/08/2012)
Marina (self collect, anytime)
Misz Honeym (poslaju 08/08/2012)
Yaya Majid (self collect, anytime)
Aja (poslaju 08/08/2012)
Siti Nur Rahmah (self collect, anytime)
Malyna (self collect, anytime)

Poslaju nama-nama di atas telah dibuat, pls email me to get tracking number if u dont receive item within 3working days (excuse poslaju sbb skrg musim perayaan,slow sikit)... Yang nak collect pls mail/sms me before coming. Esok after 8.30 can collect at damansara.

Next batch 13th august ya? :)

cookies in the making all by myself


KuKiss queue area

KuKiss siap!



KuKiss brand & packaging, registered!

hamper hardbox


hamper exclusive wooden box



thank you for purchasing the cookies and hampers ladies. muahx!












BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop