Thursday, April 11, 2013

WHISPER, LAURIER or LIBRESSE ??

haaaaaa
uols kalau tgk nama2 di atas pasti tahu apa i maksudkan..
takkan lah nama future daughter kan?? (haruslah tak!!!)
itu nama jenama2 bila kita jumpa minggu istimewa setiap bulan... :)
(sbnrnya ternampak iklan kat sblh ni, terus feeling nak citer pasal period haha)

ok apa kata kita kongsi cerita
i remember my first period was in 1997 :)
that was yearsssssss ago...
i woke up in the morning at around 8am on Saturday (typical sbb nak tgk Alam Ria Disney haha)
.... mula2 ok.
dah pergi toilet bagai, tengah mandi tiba2 tgk ada darah...mmg awal tu dah sakit perut igt nak ber*k haha
(ok time tu dah agak dah i period sbb ramai kawan2 dah period dari darjah 6 haha)


ecehhhhh...sakit konon

i was not that lucky because bonda takde kat malaysia she's in turkey that particular time to chair a meeting
my father was around...erkkkk and yes, he was the only one at home that particular time.
abg and mike went out pegi sekolah ada ko-kurikulum camtulah.
bibik time tu kebetulan takde, coz sent her the day earlier to spend one whole day dgn saudara dia.
being the only girl in the family i was so shy to tell my father.
so i folded lots of tissues jadi panjang ala2 pad hahahaha
watched tv as if nothing happened (boleh??)

a few hours later,my brothers dah balik.
my brother nak mandi, Mike told me dia jumpa darah dalam toilet.
me??? dup dap dup dap takut depa tahu!
i told Mike that i killed a lizard ( hahah boleh propa darah cicak??)
and guess what, my brother told everyone in the house a cicak died.
he started to question how the lizard died and what not! (ok adik aku pet lover.. lizard? pet? ok tak! animals lover la, kucing ke,hamster ke, nyamuk ke semua dia kaji ok?)

aku mula rasa tak selesa
at around 6pm i decided to break the news (boleh??? tahan 10 jam!)
so yes, my father was the first to know about it :)
he called bonda.... (guna phone gabak 010 baling anjing pon boleh mati)

bonda balik a few days later and educate me on menses and what not
kalau uols blaja marketing pernah dgr tak Brand Loyalty (org tak belajar marketing pon tau sbrnya haha)
my mum ni jenis loyal to one brand, say....
sabun basuh = fab
ubat gigi = colgate
bleach = clorox
dish detergent = axion
beg sekolah = swan (ok yg ni sampai form1 je, form2 protest nak beg roxy. warna striking pink kau!)
kasut = bata (puas mengamuk nak pallas jazz, time form 1 tu konon tak cool pakai bata haha)
pad??? = Whisper

yessssssssssssssss
jadi sejak tingkatan satu sampai mula2 masuk university mmg saya pakai Whisper...
sbb bonda akan beli pack 20pcs yang lekat dua packs terus.
dia amik 1, saya amik 1 :)
maklumlah dua org je perempuan dlm rumah ni.

tapi bila dah lama sikit masuk university, dah mula beli sendiri... cuba2 la laurier, kotex bagai.
kotex saya confirm tak boleh pakai! senang bocor!
so guna laurier instead... maklumlah student, laurier murah uolsss! RM4 je!

this year saya jumpa satu brand yg sgt best!!!
LIBRESSE !!!!
uolssssss selesa sgt.
stkt ni tak pernah bocor.
so saya rasa elok saya share dgn kawan2 dan juga bonda betapa selesanya dgn Libresse

setakat ni pakai Libresse tak pernah bocor. Never dissapoint me . 

kalau ikut bonda, sampai ke sudah dia takkan change from Whisper.
but come... whisper sgt expensive kot!! (bocor jugak)
pakai Libresse mmg best.
So saya rasa tak salah kalau kita tukar jenama from the product yg kita guna dari kecik.
Tak salah mencuba.
Saya dah cuba, uols bila lagi?
Saya suka Libresse !

ceria dengan Libresse ! wahhhh gituuuuuu kemain bersemangat and segar!


JOM KONGSI CERITA!


Saturday, April 6, 2013

CATERING TERBAIK! MURAH & SEDAP!

Belanga Catering dah rebranding as De'Belanga Catering now!
Saya berjumpa dengan pemilik syarikat ini Kak Azian & suaminya, Abg Kamal minggu lalu.
MasyaAllah ramahnya mereka.

Saya sangat berbangga orang melayu boleh berjaya dan merendah diri.
Dengan hidangan lazat yang mereka sediakan,  ramah, dan harga yang amat berpatutan --- i think bride-to-be out there tak perlu ragu-ragu to hire them!

Harga mmg sangat murah! tempah 1000pax from only RM8 per head! 

Ada banyak pakej sebenarnya. But Dua Pakej yang for sure menarik perhatian uols:

1) Pakej Kampung:
• Nasi Putih
• Gulai Daging/ Ayam /Nenas & Ikan Masin
• Daging Masak Hitam
• Ayam Masak Merah / Kicap
• Ulam-ulaman
• Sambal Belacan
• Buah Oren
• Minuman Kordial
• Pelayan Berseragam
• 2 Meja Buffet 
• Set Meja Pengantin
• 12 Kerusi Banquet + Sarung + Riben
• 2 Set Meja Khas Keluarga Pengatin / VIP
( Berhidang Dome )
• 20 Set Kerusi Plastik Bersarung
• 15 Set Meja Bulat Tetamu + Alas
• 150 Kerusi Plastik
• 1 Meja Kek 
with SET HIDANGAN PENGANTIN UNTUK 12 PAX


2) Pakej Lekar:
• Nasi Beryani (Beras Basmathi)
• Nasi Putih *Complimentary
Ayam Masak Merah / Ayam Goreng Berempah
• Daging Beryani
• Acar Buah
• Minuman Kordial
• Pelayan Berseragam
• Hidangan Pengantin 10 Pax
• 1 Set Ayam Percik
• 1 Set Udang Berhias
• 1 Set Siakap Bercili
• 1 Set Agar-agar koktail
• 2 Meja Buffet+ Skirting + Alas
• Set Meja Pengantin 10 Pax
• 110 Kerusi Banquet + Sarung + Riben
2 Set Meja Khas Keluarga Pengantin / VIP (Berhidang Dome)
20 Set Kerusi Plastik Bersarung
• 18 Set Meja Bulat Tetamu + Alas (1Layer)
• 180 Kerusi Plastik (Tanpa Sarung)

with SET HIDANGAN PENGANTIN UNTUK 12 PAX


...dan yang paling penting, dalam banyak-banyak sponsor yang nak masuk untuk program pilihanraya bilik berita TV3, De'Belanga catering telah dipilih untuk menaja hidangan krew produksi di Sri Pentas yang bertugas sewaktu hari mengundi. ahhhhhh kenyanglah kami semua. Alhamdulillah.

Congratulations De'Belanga Catering! Semoga terus maju!

contact them:
011-1514398 (kak azian)
012-2288219 (abg kamal)

email: santapan@belangacatering.com.my

***tell them yuyu reccomend, insyaAllah dapat harga terbaik***