Wednesday, December 18, 2013

THAT'S PLAIN RUDE

Situasi di kafe petang tadi:

Saya sedang duduk makan/minum petang dengan seorang kawan.
I repeat, SEDANG makan.

Tiba2 beberapa pinggan dan gelas kotor, berserta dengan sisa makanan hinggap di meja kami.

Saya menoleh, seorang wanita bertubuh gempal, bertudung pink, beredar duduk di meja sebelah bersama rakan-rakannya dan sambung bersembang.

Saya pandang sahaja gelagatnya, mungkin dia tak rasa apa2, sbb mmg sikapnya begitu. Atau dalam hatinya rasa diri taiko, berkonsep "ada aku kesah" iaitu fefeeling hijabista gangster.

Tahukah anda... THAT'S PLAIN RUDE.

Salah dan jijik meletakkan SISA makanan dan perkakasan kotor di meja orang lain yang SEDANG makan. Walhal ada beberapa meja kosong tidak berpenghuni di sekeliling kami, atau boleh juga hantar sahaja kepada cleaner/dapur.

Just to make space for themselves and to clear their table, the lady actually dumped in the trash di meja kami yang SEDANG makan.

At the very least, cakap la "sini takde orang duduk kan? Boleh tak letak kat sini?"
Konsep yang sama kalau kita nak ambil kerusi di meja orang lain--
"Kerusi ni ada orang duduk tak? Boleh saya ambil?"

Itulah ADAB.

Selesai makan saya ke mejanya dan menyapa lembut berbahasa Melayu--
"Kak, minta maaf ye. Sebenarnya tak elok letak sampah dan pinggan mangkuk kotor dekat meja kami sbb kami SEDANG makan. kalau nak bersihkan meja kakak sekalipun, boleh letak di tempat yg kosong. Minta maaf ye kalau saya tegur, ini untuk kebaikan. Sebab tak elok buat macam tu waktu orang sedang makan"

Saya memberi senyuman dan beredar perlahan.
Biar dia jadikan iktibar.

Sunday, December 15, 2013

ANUGERAH SKRIN 2013



Laporan Khas/Berita Terbaik
ANUGERAH SKRIN 2013

When others throw stones at you, let them... don't throw back at 'em.
Pick up the stones real quick and start building a wall, so they will stop throwing.

Don't seek for revenge, revenge itself will haunt them down.
Success is indeed the sweetest revenge. Let haters eat their hearts out! :) 

Monday, December 9, 2013

WEDDING ITEMS FOR SALE!

Hello i'm selling some of my wedding items at a very low price.

1) The Black Mirror Vase - **SOLD!**


I bought the vase at RM39.90 each. Two for RM79.80.
Bargain: I'm selling both at RM40!

2) The Vintage Candle Holder
I bought it at RM9.90 each. 5 for RM49.50.
Bargain: I'm selling all 5 at RM20!


3) Candle Trees w Crystals

I bought it at RM88 each. 2 for RM176.
Super Bargain: i'm selling both at RM50!


4) Flower Stand - **SOLD!**
I bought it for RM59.90 each. 2 at RM119.80
Bargain: Selling both at RM50!

To purchase, kindly email me at:
whpisy@yahoo.com

*i don't to postage / cod
*full payment, item to be collected at my house/office


P/S:
Remember my dulang waktu engagement? The white-iron-trays... I bought each at RM23.90...I'm selling ALL 9 trays at only RM80! (to be collected at my house in Damansara) -- suitable for DIY bride-to-be! :)