Thursday, January 30, 2014

POSTGRADUATE IN THE UK

Hi ladies,
I need your kind assistance and feedback. Terutamanya blog readers yang pernah / sedang belajar (undergrad/postgrad) di United Kingdom.

Scholarship application opens next month and applicant can only pick one institution for the application purpose. Ughhh beria i apply sampai 6 uni, sbb i thought kena letak 3 pilihan uni. Pfft

Lucky me, i received conditional offer from all 6 institutions:
1) Sheffield
2) Royal Holloway (in Surrey)
3) Leeds
4) Sussex
5) Cardiff
6) Birmingham

I know that it is too early to dream. But i live my life with WHAT IF(s)... I am a planner and always like to have Plan B, C, D and so on. 

I need your help to share with me some insights or little important things I might need to take into account:
*Taught Master's Degree*

1) out of the 6, which city is the best place to study for international students?
2) location wise? crime rate?
3) cost of living? rental? halal food?
4) which institution has the most headache? (i learned that postgrad should be a wonderful experience, but a friend of mine has to attend class EVERYDAY! Erkk)
5) if u were in my shoes, which uni would you choose? :)

Let me know! I really need your help... Muahhhh!! Xx

Monday, January 27, 2014

TIPS KECANTIKAN PENGANTIN

Hye ladies,
Alright. Before this I shared with you about L-Glutathione, to treat your skin from inside-- for fairer skin. Some are lucky, they see results as soon as 1 month, but unfortunately some couldn't see difference even after 3 months and told me "frust la sis. lama sgt nak nampak results"

Sebenarnya kena sabar... And consume religiously. Nak beli dekat mana? Di mana-mana farmasi, brand Vitacare. Lagipun nature product yang di consume, memang lambat hasilnya.

Btw, kalau yang nak quick result janganlah pula pakai tabita, tak pasal dah dekat nak kahwin kulit menggelupas and merah2. tabita ada kandungan penghakis, tak salah nak pakai... But make sure la 6months before wedding. I don't use tabita, because i don't want my kulit jadi nipis because it's a peeling product. Mind you, pedih dan banyak pantang larang. Dah pulak tu kena pakai cleanser, cream1, cream2, sunblock dan pelbagai lagi.

So nak pakai apa pulak kali ni? Majlis lagi 2 bulan?? 

Ok i perkenalkan Snail White Cream.
I started using the cream bila tgk kawan2 stewardess kulit macam makin cantik. From there, saya kenal Snail White Cream yg banyak dipakai pramugari untuk dptkan kulit persis artis Korea. Takde set bagai, memang cream semata2...mudah! Pakai cleanser jenama apa2 pun tak kisah..dah keringkan muka, apply this cream everyday. Senang :)) ... Ada yg cakap "muka kau mmg dah putih!!" i told "hello muka aku comot juga, sebrenarnya"

Kawan2 yg kenal lama mesti tahu beza kulit saya dulu n skrg.

Fungsi?
Memutihkan muka
Beri GLOW kepada muka yg penat
Menghilangkan parut pigmentation 

Nak tgk results saya?
1st week - 4th week
Left - banyak blemishes, parut and pigmentation
Right - improved (with makeup on)


Tak aci pakai makeup?! Nah ini pulak.
After 1 month:
Bertambah licin. Gambar2 TANPA makeup untuk santapan anda. (snail white untuk kulit, bukan dark circles)... So abaikan dark circles saya! Haha



2nd month:
Memang ramailah tegur, feeling flawless...Macam newborn katanya! Siap ada yg fitnah cakap i suntik! Lawak pls. Demi Allah tak suntik bagi putih. Pakai Snail White ONLY.



Tak convince lagi? Meh tengok gambar closeup dengan aksi wajah paling entah apa2. Focus pd kulit, bukan pipi gemok & hidung lebar i. Hehe


Dah puas hati?? Ini pulak kawan2 i yang dah makin cantik :))




Ya, purchase daripada I. Choppp kenapa kena purchase daripada I? Fyi, i got the product direct from NAMU in Bangkok. Yessss! The authenticity that matters. Janganlah gadai kulit wajah tu... No more u-turn ye uols!

DON'T FALL FOR FAKE PRODUCT SELLING CHEAP!!!

Sila click to enlarge. Nampak tak? Parcel khas dari NAMU, Bangkok hantar direct kepada saya...dan juga ciri2 identify real product. Seller lain ada tunjuk parcel semua? Jwb sendiri :)

Jadi, uols berminat?
Masih belum terlambat utk jadi cantik on your big day!

Email me: whpisy@yahoo.com
Price: RM150 + RM6 poslaju

I open order 24hrs, however i take order batch by batch and gather on every Wednesday. Kalau terlajak hari khamis baru nak order, masuk next batch punya shipment k? 

**SEMUA gambar2 yang dipaparkan di atas tidak boleh digunakan mana-mana pihak. Eksklusif untuk kegunaan blog in sahaja*





Sunday, January 5, 2014

WEDDING EMCEE 2014

Salam,
Alhamdulillah...selesai bulan perkahwinan, Disember 2013. December was a productive month for my team and I. Ya, siapa yang nak berkahwin musim cuti sekolah & tarikh yang famous, sila booking awal untuk khidmat emcee perkahwinan.
These are the photos of the beautiful brides and grooms yg mendapatkan service saya pada cuti sekolah bulan lalu. Pengantin yg gambarnya yang saya tak sempat snap, email me ya :)

1) Diana Hamasuba & Partner

2) Dr. Ileena & YM Ungku Afiq

3) Nabila & Shazlee

4) Zanita & Partner

5) Natasya & Partner

Thank you so much! I had so much fun to be able to contribute on the most important day in your life! :) Apatah lagi dapat sembang2 wedding... Sempat je hehe

Btw,
I have an announcement here.
The emcee fee for 2014:
RM700 (without rehearsals) 
RM1000 (with same day rehearsals)

...and booking to be made via my email:
whpisy@yahoo.com

Emcee service only available within Selangor & KL. 

You will have to:
1) book at least a month before your big day or earlier for famous date and musim perkahwinan.
2) pay a deposit of RM100 to block the date.
3) to pay the balance 7 days before event date (important)
4) to email ALL the necessary details 14 days before event date (important)
5) to trust me (note: very important). InsyaAllah saya akan buat yang terbaik.

We would appreciate:
1) If you can give your full cooperation to send  the details we need ASAP. Trust me, on the wedding day you will be busy to even answer phone calls.
2) Memandangkan saya juga seorang wedding planner, bridezilla and i do emcee job almost every week...kindly take into account and consider my little advise on the event flow.
3) As much as you don't want amateur emcee like your scripted friend or relatives to emcee your big day..pls pls pls do not serah the technicals to your friends too. kalut nanti video/lagu tak play  on time.
4) We don't provide PA/ audio system. Venue should provide.
5) Minta jasa baik kalau ada 'DJ' janganlah mengulas apabila majlis sudah bermula secara rasmi. 


Itu saja nasihat dan sedikit tips :))

Btw lagi, ;p
Saya percaya ramai pembaca setia blog saya tahu yang jadual saya agak padat dengan kerja dan kerja lagi. Please follow instructions above as i really need ample time for preparation at least 7 days before or I will consider you are not interested, and cancel the booking. Lagi satu, kadangkala last minute saya baru diberitahu kena outstation atau ada other assignments.  saya beri option kepada clients untuk refund atau ganti dengan emcee di bawah naungan saya. They are equally good. Don't worry.






Lagi satu...janganlah tanya soalan "boleh tahu performance awak?" ...i tahu i bukan retis dan tak famous macam pelakon/penyanyi. Tapi janganlah tanya soalan macam tu dkt kakak ni ;p

Till then ladiesssss. Hugs! Xx