Saturday, April 9, 2016

PREGNANCY JOURNEY: ORANG KATA

Topik: Orang kata...

Orang kata tak elok beli barang baby skrg
Orang kata tak elok letak nama baby skrg
Orang kata tak elok kemas/hias bilik dia skrg

Semuanya orang kata!
Seriously, rimas.
What more if datang dari orang yang masih belum berkahwin.
Sorry.

Maybe niat baik.
Nak kongsi petua yg dia pernah dengar.
Tapi on what basis?
Apa maksud kau?
Something might happen to my unborn child?
Kenapa kena fikir negatif macamtu?
Tak boleh ke doa baik2?

Kalau ditakdirkan something bad happen sekalipun, itu semua kuasa Allah, kan?
Sebagai parents, kita tetap kena sediakan what's rudimentary.
Kita hanya merancang, Allah yang tentukan.
Kalau first trimester dulu, I would understand-- sbb tak elok excited awal2.
But kalau dah 7.5 bulan, mestilah dah beli barang sikit2, kemas bilik baby sikit2, fix nama baby... Takkan la dah terberanak baru buat semua tu??

Rimas tau orang kata, orang kata...
Kahwin lambat pun, orang kata jugak.
Pregnant lambat pun, orang kata jugak.
Apa benda je yang orang tak kata??
Matilah kalau hidup dengar kata orang je.


P/s: It all started when I uploaded gambar hospital bag.
Ada je orang bagi komen bodoh "Orang kata tak elok bla bla bla"
Annoying.

No comments:

Post a Comment