Thursday, May 19, 2016

9 MONTHS! ALHAMDULILLAH

Hari ini dah masuk 36 minggu.
Secara rasminya, 9 bulan.
Tak sampai 3-4 minggu lagi nak bersalin.
Nervous yang amat.

I had my antenatal checkup on Monday.
Terkejut juga blood pressure naik sikit.
The reading was 150/100.
Obgyn tanya "Awak stress ke?"
Me: No
Obgyn: Banyak makan high cholestrol food? Lamb?
Me: No, I don't eat lamb at all. Garam in food pun saya control.
Obgyn: Ini mesti overthink.
Me: Most probably.

So, my obgyn gave me cuti sakit 3 hari untuk berehat.
But next week kena datang untuk V-swab n pelvic test.
Awal2 dia dah beritahu akan 'diseluk'.
Maka, tahulah saya apa preparation yang harus dibuat.

Yang pertama, haruslah pastikan kebersihan di tahap maksima haha
And secondly, kemas beg hospital!
Just in case kena masuk wad terus LoL.


2 comments:

  1. Tips sebelum kena seluk :

    - time doc nak seluk tu kan,u tarik nafas so that tak rasa pressure.hehehe.tp tu la,kekdg doc laju betui seluk and done.all the best and smooth delivery ya.

    ReplyDelete