Sunday, June 20, 2010

MY SUPPORT TO THE DESIGNERS

It's 4.30 am! Can't sleep, so I bukak page sana sini. Omygod korang! Ada one artist ni hina karya designers sampai tahap melampau! Calling someone a DUMBASS is a no-no ye? Orang graduate Harvard pun tak berckp begitu n tidak seriak itu. If nak comment pasal kerenah/attitude designer terhadap cutomer, it's ok but not one's karya! Bcoz all of us understand, arts sgtlah subjective,kan? Kita yg bukan artist ni pun sedar kepentingan fashion designers. And as bride-to-be we bukak the blogs for inspiration sbb we usually don't hav much idea of our future dress isn't it? As a public figure she shudnt condemn sampai tahap melampau, if tak suka, cakap tak suka but bukanlah sampai menghina. Dengan statement hazab yang dikeluarkan dicampur dgn riak dan berangan, saya rasa dia tak perlu lagi terima sponsor designers. Itupon SPONSOR. Appreciatelah.. Benar juga kata zery n hatta, bidang si artis juga dia di tahap ala-kadar, kenapalah nak hina budak muda yg sedang meningkat naik. Itu rezeki diorang.. Rezeki masing2 tuhan bagi.. Haih.. Apa punya pe'el la.. Sila lihat blog zery zamry. Lihatlah kata2 yang dimulakan si artis..selayaknya.. Cemuih uols!

12 comments:

  1. dah baca dah...
    layak sgt ke retis tu komen gitu? tak baik tau...i agreed wit ZZ bout camelia tu & that retis tak layak pun...feeling2 ikon sgt kan. hehehe eeh, tetiba sy jd jaat
    btw, tak elok la kutuk2 dendam2 gitu. lain org, lain citarasa...

    ReplyDelete
  2. omg i totally agree! so mean that lady kan!

    ReplyDelete
  3. relyza: that's y la pasal! she's not even a fashion icon. she wears sponsored clothes lagi byk bising. i sooo agreed dgn statement H n ZZ, dia punya album sendiri pun suam2 kuku je kan??

    lina: indeedd, so mean! all the time she pergi premier award ceremony wuteva not pakai baju designer. SPONSOR kot! and still maki2 designers and soooo tak thankful. god. can u believe her?

    ReplyDelete
  4. X =) i rasa perempuan tu sumpah memalukan. buat diri sendiri nampak kurang pandai and sangat kasar bahasa in public..

    ReplyDelete
  5. lyanaaaaaaaaa! huhu jahat kan perempuan tu? anyway how's preparation? do not hesitate to call me if need any of my help ya? muah!

    ReplyDelete
  6. hi miss X!!
    i baru jumpa ur blog..
    aiyo.keji gila la perempuan camtu..
    ramai lagi kot artis lain nak di-sponsor, or B2B macam we all nih.. hihi
    OMG, we hv to admit lah all the designs from lynda rahim sangat santekk.. *ur previous entry*
    i think ramai B2B yang upload pix baju yg sariyanti *betul ke nama dia??* pakai tu.damn gorgeous!
    btw, im following u.thanks for sharing!
    feel free to dropping by eh babe! xx

    ReplyDelete
  7. amelyn: kan??? mulut laser si artis kan? sesuai kena hentam balik dgn the designers! hey babe, u have nice blog. keep it up! ;)

    ReplyDelete
  8. thanks muchie much dear!!
    woot woot*
    tu lah.she deserves it.lol..
    eh babe, since u penah order from unaisah, how it cost eh? i ada usya2 vispera collection jugak..
    quite nice..
    so i da rambang mata..kalau bole nak cut cost.huhuu

    poke me once u reply k darl!! xoxo

    ReplyDelete
  9. hurm... my veil RM350 termasuk the tulle/net. the lace i beli on my own... ;) very reasonable.... ;)

    ReplyDelete
  10. hi miss x..just new here..i really tak suke dat particular artis..terlalu cari publisiti murahan..nt die gak rugi xde org mau sponsor baju..hehe

    ReplyDelete
  11. zhanani: hai babe! ;) sgt cheap publicity kan?? tak malu ke? and she knows that facebook tu ramai org boleh access. buat malu je. pasni kluar duit sendiri la kalau nak baju red carpet ;p

    ReplyDelete
  12. oic.which ones better??
    unaisah or vispera?? opkos u kata unaisah kan??
    hehehee..

    ReplyDelete