Thursday, February 11, 2010

90%! another 10% to go!

hello babes,
lamanya tak update blog. indeed preparing bulan terakhir ni is sooooooo tiring.
but alhamdulillah setakat ni tiada sebarang frustration lagik (except a little here and there like i mentioned in the previous entry, but overall semua ok)


deposit SEMUA vendors akhirnya settle! yippie! so here goes the few:


===DATE & TO-DO-LIST=== excuse the schedule;-- detail n cerewet alert. best earthlings merujuk kepada 2 orang kawan i yg sgt sgt rapat dengan i.

february 22rd:
1) fitting (14th cannot make it, boss tak approve cuti. kejam! dahlah PH)
2) go SSF saje tengok2 if can add on anything
3) print card

february 26th:
1) touchup hair colour
2) meeting w family
3) go with sista partner pilih bunga2 and bayar and suruh hantar ke rumah on the 13th!!!
4) distribute card ---tell 5 kawan kat ofis yang rapat jugak dengan i (at last...) i'm getting engaged invite them la of course kan? (oh ya, saya merahsiakan semua benda daripada semua orang kecuali my family, bf, bf's family, and my 8 great lady earthlings!)-- tak perlu mencanang2 kat orang... diam2 je buat~ diorang datang makan, rehat takyah susah2. sbb tu saya Miss X.

march 2nd:
1) go pickup best earthling kat klia and talk to her so i tenang and i so know that she knows how to make me anti-panic haha
2) duduk rumah buat account (hahah budget in and out saye mmg kene buat--who bagi wut, kena take note)

march 7th:
1) go baju hunting for 2 best earthlings! (my 2 bestfriends la dey! ;p)
2) coordinator to call invited guests to confirm who's coming n who's not.
3) amek baju!!!

march12th:
1) cuti starts--oh prepare dengan makcik2 yang sebok nak datang konon nak tolong walhal nak tau wut we'reup to. (bukan bersangka buruk but seriously my pihak, 75% like dat)
2) do the dulang details earlier so 13th and 14th tak penat sangat
3) remember to always ask for family and 2 best earthlings help. jangan gigih buat sorang2 semua benda! bagi coordinator bernafas buat, toksah dok sebok sgt. (kena suruh 2 best earthlings ingatkan i banyak kali)

march 13th:
1) pickup the things yang tak pickup lagik (anything last minute)
2) go wash hair sebab on the day itself cannot wash; menyusahakn MUA buat rambut
3) update checklist + vendors contact numbers and bagi to all family members and my 2 close friends. (just incase la kan? Plan B kena ada if apa2 jadik)
4)sit down to finalise flower arrangement, pelamin, deco, dulang, desserts,etc.....with sista partner theweddingheaven! yippie!

march 14th:
1) biasela mesti aku sebok kepoh pagi buta sampai 5 petang; last minute check.
2) noon: manicure + pedicure
3) finalize checklist and bagi all vendors phone number to my 2 best earthlings!
4) plaing penting before majlis.... CAKAP THANK YOU & SORRY IF ADA TERKASAR BAHASA WAKTU PREPARATION (seriously, must do!)
5) duduk diam2 dalam bilik ;)


wut i have in mind?
white roses, many many many candles, fairy lights, candy + dessert buffet. won't be able to help much as usual but the trust is there! great baju, beautiful makeup, great food, happy family, love ones around smiling, oh godddddddd nak nangis tiba2 time tengah type ni. ec

wut i worry?
vendors lambat, vencors masalah--mintak lain,lain yang dapat (takut!), banyak yang masuk campur, pihak lelaki lambat, makeup tak cantik, haritu jugakla perut nak buncit, ada kawan or family kecik hati, manusia yang tak paham bahasa tka hormat majlis orang, and of course yang all bride to be worry the most--- HUJAN. mintak jauhkan....

will update. toodles!

ps: i talked to Mr. X's mum personally that i don't want wang hantaran to be announced-- bak kate my mum elak riak dan takbur. elak orang bercakap. jadi, bagi la seikhlas mungkin tanpa perlu announce. my mum cakap if barang mahal takpe, sbb tu oown taste and preference, but duit ni macam... hurmmm entah, mummy X kate not nice la tayang2 kat orang. Family Mr. X yang terlalu terikat dengan adat insist nak announce. i don't want to be rude but i actually wanna ask her; adat atau ugama kena dahulukan?... geram jugak sebenarnya banyak sangat adat mak dat nye! pening pening..... ;/

9 comments:

  1. miss x, my dad, mum and i pun tanak my wang hantaran di announce kan. kitorang pun nak cakap seikhlas hati dekat pihak lelaki, but of course the exact amount tu both nucleus family memang dah tau la. just that sedara-mara yang taktau. i belum tunang lagi pun, one of my makcik dah sibuk2 tanya hantaran berapa..aiyoo..

    ReplyDelete
  2. skit je lagi miss...
    semoga berjaya tauu..ehehehheheh

    ReplyDelete
  3. whee. 90% done. all the best! =)

    ReplyDelete
  4. moose: same la~ just my bf, my family and his family jek. sedare mara sorang pon taktau. now nak announce la pulak. i taknak. serious taknak. ;(

    riena: thanksssssssss!

    cik belle: u too, all the best!! i dah start panic skrg ni. and sensitif. benda kecik pun nak hangin...hahha

    ReplyDelete
  5. When I got engaged, my dad just said wang hantaran to be discussed later on. sampai skang tak discuss and my dad kata bagi la berapa2 pon. LOL. pandai2 sendiri la.

    I hate it when people come up to me and ask how much is my wang hantaran. stupid creatures. LOL

    ReplyDelete
  6. nahwal: kan????? i think tak perlu nak heboh2. diam2 dahla kan? isk isk

    ReplyDelete
  7. hikss ..i pun tak mention pun ..dan family2 lain tak bertanya pun ..hikss ..so biar laa menjadi rahsia ..ye tak???

    ReplyDelete
  8. yea lah..tak payah lah sibuk2 nak tau kan?itu kan hadiah dr pihak lelaki..memadai lah kita n family je yg tau..huhu

    ReplyDelete
  9. sha: betul la sha.. rahsia je la. takperlu nak hebah2 kan? biarlah kita merendah diri, janganlah riak takbur.
    hana: tu la pasal... pada i, kalau barang mahal takpe sbb itu mmg kita akan pakai. tapi bab2 cash ni family i memang tak berkenan nak tayang2 dekat orang.... like u said, memadailah kita n family je yg tau...

    ReplyDelete