Wednesday, December 7, 2011

MISS X NIKAH : HENNA REVIEW

**my lovely henna***



so this is the original deisng--- i got it from the internet:

the design of my likings-- i mailed a few henna artists to ask them the fee, availability and whether they can do my preferred design or not...





the henna session bermula!




look at my palm girls! (not my tired face ;p)




see how halus and details her henna drawing~~~

sama dengan the design yang i sent!! (scroll up!)

kak norish drew henna on my kaki by only refering to the printed version of the photo i mailed her! hebatttttttt~~~!





merah gila plsssss. RED!




(not to mention i love my wedding ring + engagement ring together) ;p


and sooo... my first nikah review on my henna which i love, love, love!


i called a few henna artists 2 months before my wedding.


i was shocked knowing how the service can be sooooo expensive.

one henna artist even quoted me RM360.... wuuuuu~~




so i keep on doing research and what not.


apparently price is not my major consent but whether they can draw the henna like how i wanted or not...


i even ask about the color--- i want a red henna


(not orange, nor marron. apatah lagi black.. haruslah tak mau kan?)







i am so lucky to have kak norish as my henna artist.


kak norish and husband reached carcosa seri negara at 3pm.


i walked em to my suite... and kak norish mula melukis.


Goodness.... gila amazed with her talent.


plus, she's so particular on choosing what type of henna.


lain bahagian lain brand ok...?


untuk fingers cap pakai henna lain jenis,


untuk lukis jenis lain....




the reason according to her, tapak tangan lebih cepat merah, so tak boleh pakai inai yang mmg cepat merah sbb by the time dia siap lukis takut inai warna gelap (amazing kan?)


she took 3hours to do the drawings.


serious penyabar sungguh orangnya.


very prompt in replying mails, cepat reply sms and phone calls, lukisan teliti dan halus, bakat semulajadi, inai yang sangat merah, orangnya ramah, all that come with a price....




a REASONABLE price!



trust me... untuk pakej tapak tangan-atas tangan- kaki- kuku tangan dan kaki, semualah----


it starts with RM100!! iyeeeeee


atau kalau nak over bagi design, menjalar sampai atas kaki (tutup parut) ;p --- RM200 only!


sangat reasonable kan? plus... dah masuk transportation fee!








Yahoo!!!

*****
edited: sorry girls!! lupa letak contact number!
Norish Henna: 017-3276448

(tell her yuyu tv3 recommend. anyway, u can always email her ur favourite design-- she can draw accordingly. good luck all!)



17 comments:

  1. inai die cantik!
    pandai die lukis exactly sama dgn ape yg u nak

    dah la merah cantik gile

    perfect!

    ReplyDelete
  2. yuyu, congratulations on ur wedding! just wanted to share that i had k.norish as my henna artist during nikah as well. memang sgt recommended. henna yang merah pekat & sangat2 pro bila lukis! loveeeedd my henna. when i decided to find a henna artist for my bertandang a few weeks later k.norish dah penuh and i was so sad sbb henna artist lain semua mahal sgt!!! what k.norish charged me (rm1XX) orang lain quote rm 250-300)! so if anyone is looking for henna artist, k.norish is the one! :)

    ReplyDelete
  3. Miss x, heh. Mrs la kan. camne nak contact kak norish ni?? ade fb or blog ke??

    ReplyDelete
  4. Miss X!! Sorry klu I xperasan ke u dah tulis kat atas tp akak ni ade any blog ke website ke utk tgk hasil kerja die x? Cantek sgt your henna! But, org elok pakai apa pun elokkk (curik ayat kak Jumie) hehe

    ReplyDelete
  5. wahhh sampai kaki ...
    mesti parent erin mrah if conteng kaki

    ReplyDelete
  6. pheww... good to read this review.. i've booked k. noorish too to do my henna on my wedding later.. hopefully it'll turn out as good as yours.. thanks for the review.. skrg rase lebih confident.. =D

    ReplyDelete
  7. halusnyer lukiran dia..sgt cantik! i like! ^_^

    ReplyDelete
  8. Cantiknyer!! Miss X boleh mintak emel kak norish? Nak book sebelum terlambatt ni. Hihihih:-D

    ReplyDelete
  9. Huda: ha'aaa dua terus lukis pakai inai pulak tu. Takdelah kata pakai pensil dulu ke... Mmg dia letak tepi the photo, dia lukis smbil pandang d printed contoh :)

    Azreen; kan??? Sgt sgt merah mmg puas hati!

    ReplyDelete
  10. Sue: hye dear, her contact i dah letak dlm entry... :))

    senorita: dear, cari fb dia-- norish keberg. she did henna for that new actress, eira syazeira...

    ReplyDelete
  11. erin: saya ada eczema, so thats the purpose of henna, to cover the flaws too!

    Vee: mmg sgt halussssssss

    ReplyDelete
  12. Fira: no worries! She'll take care of it!! Sure urs will be pretty too! ;))

    Noraini: mmg satisfied!

    fazliana: call her teros, tell her yuyu tv3 reccomend insyaAllah takkan lebih Rm200 :)

    ReplyDelete
  13. cantik!!!! dan kemas. dan murrraaaahhhh. ha tu yang penting. hehe.

    ReplyDelete
  14. hai YUYU tq very much , Alhamdulillah saya rasa lega bila miss x puas hati. :)

    Insya Allah jika u nak pakai inai lagi please call me or sms me :)ok Insya Allah sy cuba penuhi permintaan :)

    tq dear akk doakan kebahagian u all :)

    ReplyDelete
  15. yuyu...the inai is so cantik...perfecto :)

    ReplyDelete
  16. in love dengan design kat kaki tu gorges! gonna show to my henna artist ^_^

    ReplyDelete