Sunday, October 7, 2012

DREAM BIG!!!


Be willing to be uncomfortable. Be comfortable being uncomfortable. It may get tough, but it's a small price to pay for living a dream.

Kadangkala bila kita nyatakan hasrat--
Org keliling kata kita berangan.
Kadangkala bila kita kejar hasrat--
Orang kata kita terlalu bercita2 tinggi.

Bila kita ala-kadar--
Orang kata kita hidup takde matlamat,
Bila kita jatuh--
Orang ketawa dan kata padan muka!

Jadi, in any ways, kita tak pernah betul.
We can't please everyone.
Orang akan sentiasa bercakap.
Walhal yang bercakap tu sedih dgn diri sendiri.
Hidupnya tak pernah capai apa-apa.
Hidupnya stagnant.
Hidupnya hanya iri hati dgn kejayaan org lain.
Hidupnya sedih dan sendu!

Never give up on what you really want to do. The person with big dreams is more powerful than one who bad mouth.

Mereka hanya pandai bercakap.
Kalau terdengar, jangan kecil hati.
Walk towards them and say--
At least aku ada, kau ada??!

Ada org dia lupa--
Bila dia ketawakan cita-cita orang lain,
Hakikatnya dia sedang ketawakan diri sendiri,
Hatinya sedih kerana tak dpt peluang.

So do not laugh at anyone's dreams. People who don't have dreams don't have much pun!

The dreams you choose to believe in come to be.When you feel in your innermost being
that you will achieve what you set out to do,
you open the way for miracles.

Bila anda pasang cita-cita,
Satu keajaiban akan berlaku,
Seolah-olah laluan dibuka,
Untuk anda capai cita-cita.

Tapi anda kena igt satu perkara--
Peluang tak datang dua kali.
Jadi bila peluang datang,
Grab and execute perfectly!

Bila saya dpt 4flat, org kata saya baik dgn lecturers,
Hairan--takkan 7subjects semue lecturers pakat bagi saya A?
Aku berusaha keras, kau ada usaha?
Mungkin ada-- tapi tak mencukupi.

Hairan--org yg bercakap tu, structure essay dia sendiri mcm budak darjah6
Mereka dtg ke kelas hanya bersuka-ria habiskan duit ptptn,
Cuba cermin diri, compare kau-aku,
Kau mmg tiada kejayaan, jadi jgn sibuk dengki dengan mereka yg berjaya,
Terimalah diri seadanya--kau nan hado.

Bila saya buat reporting, org kata saya takde apa-apa,
Bila saya dapat award, org kata saya hanya bernasib baik,
tapi hanya saya tau, bila saya buat reporting saya belajar dari bawah,
Bila saya menang award, itu tanda usaha gigih saya.
Success doesnt come easily wey!


Bila saya mula baca berita--
Bukan org luar, kawan baik pun bermulut sumbang,
So what? I prove who i really worth.
Kau ada??
At least i dream, and i got it. You?
Patheticly u dont have a dream, so what to achieve?
So,ya-- success has enemies.
Kawan pun boleh jadi lawan.

Apa pun ingat-- we can never pls anyone.
Bila kahwin ala kadar--
Orang kata kedekut,
Taste kampung,
Tak cukup budget.

Bila kahwin grand--
Orang kata nak menunjuk,
Membazir,
Mahal je tapi tak cantik pun.

Never let your head hang down. Never give up and sit down and grieve. Find another way. And don't pray when it rains if you don't pray when the sun shines.


Berangan itu Wawasan! :))
LOVE BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

3 comments:

  1. thanks sis. rse diri ini lebih bermotivasi!!!

    ReplyDelete
  2. enough said babe!! we just can't please all these "mulut tempayan". haih..pathetic. being in this kinda situation too. penat!

    ReplyDelete
  3. Nn: never ever give up dear!

    Shilz: we can never shut si mulut temPayan, we can never please si busuk hati. So let them be, forever they are a living evidence of total failure.

    ReplyDelete