Thursday, October 11, 2012

U WANT GLOWY-FAIR SKIN?

Alhamdulillah I received many compliments and questions on my complexion like "u pakai skincare apa?", "u pakai bedak apa?", "u botox ke?"... Haha seriously!

I am bad at receiving compliments. Do not know how to do it graciously. So instead of saying Thank You, i akan ckp "ye ke? Eee takde la" hahaha padahal hati berkobar2 nak bgtau pakai product apa haha.

Tapi ada je bila i share im taking this tablet/supplement, dorg tak pecaya and akan kata "alaaaa kulit u mmg originally putih n cantik"... Haha siapa kata? Kawan2 sekolah tau la. I dulu main netball, handball, hockey.. Kulit tak penah cantik. Hidung dgn dagu selalu ada jerawat.

Trust me, i am not a religious skin care user. Ada org kata wajib cuci makeup bersih2 sebelum tido. Hahah honestly, i selalu tertido with my makeup on.

Ada yg kata kena pakai branded cleanser and kena beli the whole range la konon kalau nak menjadi. SKII la, dermalogica la, clarins la, apa bagai. I tak pakai pencuci muka pun. Ada lah pernah dulu2 terpengaruh, i beli one whole range of clarins, shiseido pun pernah, SKII pun pernah. But i pakai 2-3minggu je berkobar2, pastu dah malas. Tak disiplin. And bila bhenti pakai tu mula la kulit bertambah sensitive.

And i tak pernah pakai product ramu jamu ala stokis kak munah or datin maimun; natasha, tabita, marykay, vida beauty, felisa ke, apa2 je la mahupon kolagen spesis stokis2 ni semua i mmg tak percaya. Because yg manufacture tu, they're not qualified doctors pun.. Dorg business oriented. I dont dare to put my face in their hands haha

So i'm using this product. Last time ada jual di Malaysia, but if u pegi Farmasi Guardian, Watsons skrg mmg takde la pulak. Ntahla... Sold out ke, or mmg dorg tak carry dah... Taktau la if ada dkt selected outlets je ke.




I makan tablet L-Glutathione PLUS, brand Vitahealth. (haaaaa jgn pandai2 beli brand korea atau stokis2 yg claimed the products are original. Bahaya tau!) beli Brand VITAHEALTH. At least we know mmg diluluskan KKM dah melalui proses2 sepatutnya sbb tu la boleh dijual di farmasi (unlike brand kak munah stokis yg definitely cannot masuk pharmacy) ... So Harga L-Glutathione Plus brand Vitahealth ni RM165, dia mmg jual dua botol terus, satu botol ada 30 tablets, maksudnya RM165 tu dpt 60 tablets la. Untuk bekalan sebulan. Makan selama 3bulan terus nampak perubahan kulit :)) bukan sahaja bertambah glowy, malah bertambah putih! Jerawat pun dah takmau tumbuh walaupun time period.

So sesiapa yang nak kahwin tu, invest la sikit... Start makan 3bulan sebelum wedding. InsyaAllah kulit cantik! Percayalah penjagaan dari dalam, bukannya tepek bedak dan gonyoh skincare.

So pegi la google :
L-Glutathione Plus Vitahealth

Atau boleh baca dkt website Vitahealth. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

9 comments:

  1. Boleh hilang scar tak kalau makan ni?

    ReplyDelete
  2. i confuse sikit cara consumption. dlm template tu, de tulis after meal. tp nak makan after bfast, lunch or dinner? i pon baru nk try after baca your entry :) wish me luck!

    ReplyDelete
  3. sy beli kat caring farmacy, rm125 je =)
    so far certain product lg murah di caring farmacy compare to others.

    ReplyDelete
  4. pernah ambil L-Glutathione,brand under Cosway, x ingat apa nama dia. tp mahal sgt pastu berenti.huhuhu.

    ReplyDelete
  5. Cam ne cra mkannya tu? Nak telan dan mnum air ke atau makn mcm vitamin..

    ReplyDelete
  6. makan berapa kali sehari? u selepas makan atau masa perut kosong? sbb i ade dgr kalau nk berkesan makan masa perut kosong.

    ReplyDelete
  7. take 1 tablet after meals in the morning :)

    ReplyDelete
  8. Take 1 tab after meals in the morning

    ReplyDelete
  9. Nak tanya, 200mg cukup ek? Sebenarnya berapa mg sehari sepatutnya?

    ReplyDelete