Thursday, April 11, 2013

WHISPER, LAURIER or LIBRESSE ??

haaaaaa
uols kalau tgk nama2 di atas pasti tahu apa i maksudkan..
takkan lah nama future daughter kan?? (haruslah tak!!!)
itu nama jenama2 bila kita jumpa minggu istimewa setiap bulan... :)
(sbnrnya ternampak iklan kat sblh ni, terus feeling nak citer pasal period haha)

ok apa kata kita kongsi cerita
i remember my first period was in 1997 :)
that was yearsssssss ago...
i woke up in the morning at around 8am on Saturday (typical sbb nak tgk Alam Ria Disney haha)
.... mula2 ok.
dah pergi toilet bagai, tengah mandi tiba2 tgk ada darah...mmg awal tu dah sakit perut igt nak ber*k haha
(ok time tu dah agak dah i period sbb ramai kawan2 dah period dari darjah 6 haha)


ecehhhhh...sakit konon

i was not that lucky because bonda takde kat malaysia she's in turkey that particular time to chair a meeting
my father was around...erkkkk and yes, he was the only one at home that particular time.
abg and mike went out pegi sekolah ada ko-kurikulum camtulah.
bibik time tu kebetulan takde, coz sent her the day earlier to spend one whole day dgn saudara dia.
being the only girl in the family i was so shy to tell my father.
so i folded lots of tissues jadi panjang ala2 pad hahahaha
watched tv as if nothing happened (boleh??)

a few hours later,my brothers dah balik.
my brother nak mandi, Mike told me dia jumpa darah dalam toilet.
me??? dup dap dup dap takut depa tahu!
i told Mike that i killed a lizard ( hahah boleh propa darah cicak??)
and guess what, my brother told everyone in the house a cicak died.
he started to question how the lizard died and what not! (ok adik aku pet lover.. lizard? pet? ok tak! animals lover la, kucing ke,hamster ke, nyamuk ke semua dia kaji ok?)

aku mula rasa tak selesa
at around 6pm i decided to break the news (boleh??? tahan 10 jam!)
so yes, my father was the first to know about it :)
he called bonda.... (guna phone gabak 010 baling anjing pon boleh mati)

bonda balik a few days later and educate me on menses and what not
kalau uols blaja marketing pernah dgr tak Brand Loyalty (org tak belajar marketing pon tau sbrnya haha)
my mum ni jenis loyal to one brand, say....
sabun basuh = fab
ubat gigi = colgate
bleach = clorox
dish detergent = axion
beg sekolah = swan (ok yg ni sampai form1 je, form2 protest nak beg roxy. warna striking pink kau!)
kasut = bata (puas mengamuk nak pallas jazz, time form 1 tu konon tak cool pakai bata haha)
pad??? = Whisper

yessssssssssssssss
jadi sejak tingkatan satu sampai mula2 masuk university mmg saya pakai Whisper...
sbb bonda akan beli pack 20pcs yang lekat dua packs terus.
dia amik 1, saya amik 1 :)
maklumlah dua org je perempuan dlm rumah ni.

tapi bila dah lama sikit masuk university, dah mula beli sendiri... cuba2 la laurier, kotex bagai.
kotex saya confirm tak boleh pakai! senang bocor!
so guna laurier instead... maklumlah student, laurier murah uolsss! RM4 je!

this year saya jumpa satu brand yg sgt best!!!
LIBRESSE !!!!
uolssssss selesa sgt.
stkt ni tak pernah bocor.
so saya rasa elok saya share dgn kawan2 dan juga bonda betapa selesanya dgn Libresse

setakat ni pakai Libresse tak pernah bocor. Never dissapoint me . 

kalau ikut bonda, sampai ke sudah dia takkan change from Whisper.
but come... whisper sgt expensive kot!! (bocor jugak)
pakai Libresse mmg best.
So saya rasa tak salah kalau kita tukar jenama from the product yg kita guna dari kecik.
Tak salah mencuba.
Saya dah cuba, uols bila lagi?
Saya suka Libresse !

ceria dengan Libresse ! wahhhh gituuuuuu kemain bersemangat and segar!


JOM KONGSI CERITA!


9 comments:

  1. I'm a big fan of libresse esp yang purple tu..maxi night...PERFECT hehe...

    ReplyDelete
  2. salam..agree with u sis
    sejak ada libresse dah tak pakai yang lain
    pantyliner dgn pad dedua guna libresse, kering dan tak penah bocor :)

    ReplyDelete
  3. i pun suka libresse...memang tak bocor and senang basuh. i used kotex jugak dulu. kadang2 sofy. both are ok, but when i found out this libresse thing, terus jadi jadi pengguna setia. haha

    ReplyDelete
  4. me too! hahaha

    zaman memula dulu brand sanita, sbb ibu pakai tu. sbb xreti kan. then dh besar sikit pakai kotex. :D best la, laurier pnah try, but if tak silap, salah satu tu xselesa sbb bukan cotton, plastik2 sikit so xbest. cotton best.

    then, pakai kotex on and on and on. setia lah konon. lgpun xsuka pakai yg ade gel. whisper mahai~ xmampu time tu.

    then continue pakai kotex, until libresse ade kat msia. tukar tukar juga kotex n libresse, sbb kdg2 certain kedai xde jual libresse. n yes xbocor sgt selesa. so skg mmg libresse! yg biru n purple utk malam yg heavy flow. oh yeah xde bocor lagi masa tido. n xde bocor kat undies. sng nk cuci undies yaww~ hehehe :D

    ReplyDelete
  5. i dulu pakai kotex tapi selalu bocor sebab i memang jenis heavy flow. then i tuka whisper wing memang takkan risau bocor. so sampai skrg stick to whisper je. libresse i pakai pantyliner dia tak best huhu. itu i la tak tau org lain :)

    ReplyDelete
  6. OMG tajuk ni sgt best la Mrs X (kikiki)! First time I know I period, I mcm distance giler and I rasa sume org tgk I cm alien (sedangkannn diorg mane la taw pon kan) haha. It always been Kotex dulu (xserap sgt pon huhuu), then I rotated try Whisper (byk gel for me, too much susah basuh), Laurier so so je, then when i try Libresse, setia smpai skrg sgt bestttttttt gitu! Oh u nampak selim melim okey on news that day hihi. Super love it

    ReplyDelete
  7. I love Libresse too! Pakai since 2009 ke 2010 tak salah. Hihihi... Paling best senang nak basuh, tak tebal smpi terkangkang kaki (haha!), dan ada odour control green tea. Refresh je. Love it sampai mati kot? Hihihi ;)

    ReplyDelete