Monday, March 18, 2013

10 REALITI SELEPAS PERKAHWINAN?

saya hanya menulis berdasarkan pengalaman dan sembang2 bersama kawan2.
rata-rata mempunyai pengalaman sama.
kelakar juga rasanya....
ikut turutan:

1) isteri suka minta husband picit pinggang (terutama sebelum,semasa,atau selepas habis datang bulan) hehe betul tak? kalau nak mengada sikit, minta picit kaki sbb lenguh pakai high heels. hahaha

2) remote memang husband yang punya kalau ada game bola (kan??)

3) minta tolong husband tolong basuh pans & plates sbb kita dah penat memasak

4) bila pergi shopping mall, jiwa melonjak2 nak beli barang dapur (macam makcik2 dah...)

5) kalau duduk berdua, masuk toilet tak kisah pun kalau tak kunci

6) tak kisah kongsi toothbrush

7) towel pun main rembat je... ;))

8) jarang2 call... kalau ada mood pun sms / whatsapp or bbm

9) tak segan silu dah untuk buang angin, & korek hidung ;p 

10) bertekak sebab rumah sepah haha



kawan2 ada anything nak tambah? let us be honest.... manalah tau ada yg saya tertingggal :))
this is sooooo gonna be fun!

xoxo,
yuyu

12 comments:

  1. no 9 tu setuju sangattttt. hubby i sejak kawin 1 mac lepas, kentut depan i makin menjadi jadi. gerammmm je, nasib baik dah jadi suami. tapi i segan lagi nak kentut depan dia. hehe

    ReplyDelete
  2. They say it's true love if you can have Fart Wars! hahaha. Betollah semua tu. Feeling makcik sangat bila pergi shopping suka tengok mangkuk and cooking utensils

    ReplyDelete
  3. Fyra: wait anotha 6months... Nanti ada yg awak ter-kens... Time tu malu la memula.. Lama2 tak heran hahha

    Rilla: i found myself buying sudip, senduk, pans, tea sets.... And now, dah make know brand mana yg bagus haha

    ReplyDelete
  4. bab masuk toilet tak kunci tu betul sgt.. i tak penah kentut dpn hubby even lepas kawen, but due to masuk toilet pintu tak rapat, hubby terdengar bunyi kentut..hahah..malu giler!

    ReplyDelete
  5. schaz: hahahahaha lawak2. tiba2 boleh relate kan?

    ReplyDelete
  6. hahaha no 5 tu mmg sgt betull..sometimes terbawak2 even kat rumah org lain or public. ish ish

    n suami pn xsegan silu carik sampai toilet huu

    ReplyDelete
  7. semua tu sangatlah betul haha...except no 8 sbb me and hubby jauh hehe.

    ada one time hubby tutup tv and cakap "Cuba dengar". I beria lah dengar..and there came his loudest fart hahaha

    ReplyDelete
  8. Orkid: betul! Selamba je tolak pintu toilet... "syg phone awal bunyi banyak kali" hahahahah

    Anis: hahahhaa Siap tutup tv! Hahah lawak!

    ReplyDelete
  9. skrg pg mane-mane duk sibuk tgk pinggan mangkuk haha dh terasa mcm makcik makcik dh. dh tak teruja tgk baju ke kasut haha

    ReplyDelete
  10. haha.. part kentut tu, kite pun same. kalo dia kentut, takde pun nak bagitahu. main lepas je. tapi kite kalo nak kentut mesti bagitahu dulu. hehe. kot la nak get ready tutup idung siap2..

    ReplyDelete
  11. no.3 slalu mintak tolong gak..pastu dia kate,xpe2 biakan dulu.nanti dia basuh.end up,pagi esok tgok sinki stil penuh pinggan kotor!heh.
    no.5 pn betol!sampai setakat tolak je pintu,x betol2 rapat pon kadang2.wakakakaka~

    ReplyDelete
  12. hahahaha.... kalau yg single lg da gila beli brg dapur, cooking wear, pinggan mangkuk mcm mana?? :P

    ReplyDelete