Sunday, January 5, 2014

WEDDING EMCEE 2014

Salam,
Alhamdulillah...selesai bulan perkahwinan, Disember 2013. December was a productive month for my team and I. Ya, siapa yang nak berkahwin musim cuti sekolah & tarikh yang famous, sila booking awal untuk khidmat emcee perkahwinan.
These are the photos of the beautiful brides and grooms yg mendapatkan service saya pada cuti sekolah bulan lalu. Pengantin yg gambarnya yang saya tak sempat snap, email me ya :)

1) Diana Hamasuba & Partner

2) Dr. Ileena & YM Ungku Afiq

3) Nabila & Shazlee

4) Zanita & Partner

5) Natasya & Partner

Thank you so much! I had so much fun to be able to contribute on the most important day in your life! :) Apatah lagi dapat sembang2 wedding... Sempat je hehe

Btw,
I have an announcement here.
The emcee fee for 2014:
RM700 (without rehearsals) 
RM1000 (with same day rehearsals)

...and booking to be made via my email:
whpisy@yahoo.com

Emcee service only available within Selangor & KL. 

You will have to:
1) book at least a month before your big day or earlier for famous date and musim perkahwinan.
2) pay a deposit of RM100 to block the date.
3) to pay the balance 7 days before event date (important)
4) to email ALL the necessary details 14 days before event date (important)
5) to trust me (note: very important). InsyaAllah saya akan buat yang terbaik.

We would appreciate:
1) If you can give your full cooperation to send  the details we need ASAP. Trust me, on the wedding day you will be busy to even answer phone calls.
2) Memandangkan saya juga seorang wedding planner, bridezilla and i do emcee job almost every week...kindly take into account and consider my little advise on the event flow.
3) As much as you don't want amateur emcee like your scripted friend or relatives to emcee your big day..pls pls pls do not serah the technicals to your friends too. kalut nanti video/lagu tak play  on time.
4) We don't provide PA/ audio system. Venue should provide.
5) Minta jasa baik kalau ada 'DJ' janganlah mengulas apabila majlis sudah bermula secara rasmi. 


Itu saja nasihat dan sedikit tips :))

Btw lagi, ;p
Saya percaya ramai pembaca setia blog saya tahu yang jadual saya agak padat dengan kerja dan kerja lagi. Please follow instructions above as i really need ample time for preparation at least 7 days before or I will consider you are not interested, and cancel the booking. Lagi satu, kadangkala last minute saya baru diberitahu kena outstation atau ada other assignments.  saya beri option kepada clients untuk refund atau ganti dengan emcee di bawah naungan saya. They are equally good. Don't worry.






Lagi satu...janganlah tanya soalan "boleh tahu performance awak?" ...i tahu i bukan retis dan tak famous macam pelakon/penyanyi. Tapi janganlah tanya soalan macam tu dkt kakak ni ;p

Till then ladiesssss. Hugs! Xx





3 comments:

  1. waa....really3 adore you...bukan retis??? for me kalau dh kluar tv tu retis dah...x retis x kluar...fullstop...hihi...just my 2 cent... =D

    ReplyDelete
  2. kakak ni memang good. popular sebab dua kali menang kat anugerah skrin. kihkih.

    ReplyDelete
  3. macam menarik je, im married, but there's bout 6 months away from raya! haha.. nak cantik masa raya hokeh..hihi

    ReplyDelete