Thursday, January 14, 2010

DRESS SKETCHES...erk..

I know, i know... i'm not a fashion designer... but however ada la sedikit bakat yang tak seberapa sbb sementara tunggu masuk universiti lepas SPM dulu sempat jugak saya habiskan foundation in arts (fashion) kat cenfad... walaupon tak expert, bolehla lukis sikit2... hahahhahaha asal boleh la kan?

so, since fashion designers yg saye jumpe lukis dan simpan balik dorg punya sketches, saya yang observant sikit sebanyak can visualize apa yg dorang lukis... tho they didnt bagi me d sketches to bawak balik i can still ingat~ ;) wuhu!

lebih kurang la kan, bagi gambaran jek... but my ugly sketches seperti lukisan kanak2 ini tidak sehebat mereka. siap i warnakan pink colour lagi konon2 so that korang get the idea sikit sebanyak~ tanpa memberi tahu siapakah designernya, sila pilih untuk saya, yang mana satu? please sematkan di minda anda yang saya mahukan BAJU TUNANG.. (bukan baju kahwin ya?)

thanks loveeeeeeeeeeee! pilihkan please~ ;) tenkiyu!
**kindly excuse camera cabok ku... ;)

DRESS1

DRESS2

21 comments:

  1. oh i vote for the second one~ :D

    ReplyDelete
  2. nahwal: thanks love... probably sbb the 2nd one lebih simple for an engagement. kan?

    ReplyDelete
  3. u ada talent lukis pe. i kalo lukis lg buruk dr budak tadika.haha

    aih,ssh gak ni.fenin.for me,i pilih workmanship & personality designer.i suka deal dgn org yg frenly.rs best je.harga resonable.ok.i choose 2nd tu.2nd lagik.hehe
    bj kurung plg sesuai for engagement. u will never regret.insyallah

    ReplyDelete
  4. fathiyah: lukis cincai pandai la. haha anyway, kadang2 kalau workmanship kurang pon if org frenly mesti kita ok kan? macam kes i nak beli handbag for hantaran haritula... hihi anyway.... so now 2 votes for dress2!

    ReplyDelete
  5. i vote for second dress...cantikk simple sbb for tunang kan?

    ehhh pandai juga kamu melukis yaa..ehehehe

    ReplyDelete
  6. i dah cast my vote tapi somehow tak boleh publish plak. dont know why. i choose #2 because it's simple. dress #1 is also pretty but the bubble sleeves design is getting too common nowadays..

    ReplyDelete
  7. riena: oh 3 votes for dress2! melukis macam kanak2 je tu.. ;p
    jaja: 4 votes for dress2! tq...
    moose: 5votes for dress2! ;) thanks!

    ReplyDelete
  8. I vote for the second dress.. simple tapi lawa...

    ReplyDelete
  9. orkidesa: wuhuuuuuu 6 votes for the 2nd dress! thank love!

    ReplyDelete
  10. you can have no 2, and i want no 1..ekekkekekek

    cantek pelis u lukis :)

    ReplyDelete
  11. cik yaya: oh that, i conclude u voted for number 1 kan? ;) so at last, 1 vote for dress1! i lukis macam kanak2 kot... ;p

    ReplyDelete
  12. miss x..i vote no.2 design is lovely..timeless...

    no 1 design is cantik too, with the right material and a beatiful veil, it can be a rather nice reception dress...

    ReplyDelete
  13. no 2! tunang always best with kurung :) and plus, the design is maximizing your lace patches compared to 1st one..so takla rugi sgt kan your lace hehe..

    no 1 is pretty...but for reception kebaya, i'd love to keep the sleeve just as fit..no bubble or layered kind..all the best miss X!

    ReplyDelete
  14. i vote for no.2! manis gitu.. hihi

    ReplyDelete
  15. hw: kan? i oso rasa macam tu... baik somewhat design kurung modern, biar nampak simple...
    sarah: yippie! more votes for number2 coming in!
    cik belle: oh lagi vote!
    huhuhu both design bukan my idea pon; the designers punye~ ;)huhu but better tak reveal who dsgin for dress1 and siap designer dress2.

    ReplyDelete
  16. tunang lagik comei yg no2..

    tapi i nak tiru yg no1 for my nikah boleh? =]

    ReplyDelete
  17. Impressive!U'll look gorj!trust me hun.i pun dah design baju for myself.untuk raya la tapi.kuanggggggg kuanggggggggg;p

    ReplyDelete
  18. haidiyu: huhu i buat somthing like no.2.... i mintak designer tukar sikit...
    akmaelinda: blwek!!! i so know ur doing for ur engagement kan? muahx!

    ReplyDelete