Tuesday, January 12, 2010

DRESSMAKER... argh!

today, off day... so, i went go see dressmakerS.... *take note; notice the capital 'S'?* yes, 3 of them...

+dressmaker #1:
very establish... my own kain and lace... however, he's so so nice; dia kate lining satin silk die sediakan (sekali lagi, bukan satin biase ye, satin silk dia mau beri for my lining)... lukis punye lukis (baju kurung modern with 30% extra touch;-- katenye nak buat 'V' shape kat the dress hem, then kat wrist nak buat bentuk bell and leher bentuk 'V'), sembang punye sembang... tada! dia kasi saye RM1800! but without the veil la kan?

+dressmaker #2:
takde establish sgt tapi baju dia sgt sgt cantik... dia ni byk cater socialites rather than celebrities... oh anyway, dia ni pulak without the veil RM1200... also baju kurung modern but with 60% extra touch;---pleats, empire waist, bubbleshape kat wrist, taruk butang ala cosry, yada yada.... baju kurung modern yang grand la kan... isk saye mula naik confuse~

+dressmaker #3:
yang saya cintakan itu... tailoring+design+applique work;lace patches+veil (semua la kot!) RM900 jek.... murah~ tapi sekali lagi seperti yang saye pernah berkongsi dengan zain.... mengikut kajian saye jugak la... kadang2 ade jugak baju dlm website dia yang fitting dia tak berapa nak fitted. but orangnye masyaAllah sgtlahhhh baik.

Jadi macamane ye? oh marilah berkongsi melalui e-mail. whpisy@yahoo.com
saya perlukan pendapat dan sangat suka berbincang dengan bride to be anddddd bride yang berpengalaman... marilah~~~~ lalalala


*siapakah mereka? marilah kita ber'e-mail'

14 comments:

  1. hiddenwing: yang, u know ka? tee hee... jap i nak mail u la. nak semabng ngn u.

    ReplyDelete
  2. miss x, saya dah email awak!!!!!!! heheheh

    ReplyDelete
  3. my instinct - 2nd one tu. mcm ok je qou dia

    ReplyDelete
  4. huhu: saye dah reply! ;)
    fathiyah: yang second one tu mmg ok quo dia... but tadi i talked to somebody yg kenal #1, agak rapat dengan #1.. he said he can nego for me maybe dapat rm1.5 or if rezeki i baik can get rm1.2... katekanlah #1 same dengan #2 pricenye? yg mane kamu pilih?
    1) yg lebih famous n establish? or...
    2) yg kurang famous tapi design dia lebih lawa dari yg #1?

    HHAHAHAH pening kan? sape yg e-mail i je paham... ;p

    ReplyDelete
  5. huhu: cik! i just discovered ur blog, i blog hop to urs tadi! sungguh interesting ok??! nasib u mail me, if not i terlepas blog yg menarik. link ya!

    ReplyDelete
  6. Me too,i rasa no 2 la yang ;)

    i know about no 3,memang murah n baik, but i think better u amik no 2...any update nanti i email u lagi ek,kita sembang2 pasal baju....

    ReplyDelete
  7. abby: Mr. X personally thinks no.2 is better, tho no.1 ada nama, he said kalau tak lawa... lagilah orang kate " dia buat dengan ....(no1)..... tapi takdela lawa mana"
    huhuhu katenye la~ haish! pening sungguh saye~

    ni la masalah perempuan;---
    1) mudah jatuh hati dengan org yg sgt ramah (no1 sgt ramah)
    2) brand conscious (no.1 famous)

    haish! macamane la nak buang tabiat tu?

    ReplyDelete
  8. hi awak.. saya dah reply!! hehehe..

    thanks la lawat blog saya yang tak seberapa tuh.. we keep in touch k :)

    ReplyDelete
  9. huhu & riena: hahaha best kan main mail2? ;p

    ReplyDelete
  10. hi! i'm just happen to share my experience with a tailor in pkns...
    for budget bride-to-be out there, please do not go to this boutique situated next to avon, pkns shah alam.

    she make my dress senget (eventough not abvious)...i went for alteration several times and i decided to pejam mata sebelah on one of the flaws...(b4 she ruined more the beads on my dress)

    she kept saying she's been establish since 1986 and everyone is satisfied with her work (uweek...fyi, makcik ni mmg perasan x ingat)

    she offer to make my veil...no, thank you. bttr i jahit sendiri...

    so bride-to-be outhere...please do you research carefully..

    ReplyDelete
  11. pick no 2 if u want people to wonder who design your dress. no 1 is great, but i think his design getting quite common nowadays..like ppl can really really guess who made it..his chiffon made is nice, but the lace like pretty biasa to me hehe..looking at the price & risk, no 3 u can reserve for either tunang or nikah.. ;)

    ReplyDelete
  12. who's the #1 and #2?
    maseh blur. sorry for asking, sbb sy pon maseh mencari org utk buatkan baju tapi kaen lace dah beli. hope we can share this tOo.

    ReplyDelete