Wednesday, March 3, 2010

CHOCOLATES!

1st part:
yesterday me and Mr. X went to patchi. i pegi yang dekat jalan maarof. i went several times dekat butik patchi in midvalley before; beli gifts for family, and friends...and 2times at BSC's patchi. orang-orangnya macam biase la tanye ,"can i help you?"... then we pilih>dia timbang> bungkus>bayar.
At jalan maarof's patchi, it's a wonderful experience. tak snagka the largest patchi boutique in malaysia sangat baik (in a sense tak pilih bulu.as usual la i kan, pegi jumpe vendors i akan pakai selebet yakni t-shirt and jeans ;p) they layan us nicely, explained pasal every single chocolate yg ada; classic and deluxe. i told them earlier i nak beli for hantaran tunang je,nak beli sikit je la kan. but still, the two SA layan me dengan sangat baik walhal bukannya nak beli 10kg kan? Mr. X thought of buying a day or a few days before tunang, but sbb service superb tros beli byk!!! and the best part, we simpan our chocolates there to makesure dia selamat (tak cair ;p)... so i got the chance to actually choose yang mane i nak! beli dua jenis jek so senang nak susun. nanti Mr. X tinggal pi sana pickup jek.hooray!Patchi at jalan maarof is highly reccomended!


2nd part:
my best friend dah balik from dublin!!! i'm so so happy!!! and yes, she brought back a box of butlers chocolate yang i sangat la jatuh cinta waktu i visited her last winter! chocolate tu sangatlah sedap! (but the special box hantaran untuk Mr. X) oh god! my darling's an addict to butlers cafe, suke sangat singgah d cafe kat Grafton St for coffee. hahhahaha but yeah! yummy delicious ok? anyway....................omygoddddddddd! saya sangatlah thankful! i'm blessed more than i deserved; with lots of beautiful friends. alhamdulillah .... thanks a lot dear A*** E***** (you know who u are, I LOVE U)

peek-a-boo!


6 comments:

  1. stgh org dia x layan org2 selebet ni... pilih bulu..tp dia x tau disebaliknya.emmm choc patchi 1kg dalam rm300 mcm tu kan?

    ReplyDelete
  2. U... I DAH DAPAT THAT 'BON-BON"... hahaha..dapat je trus try..tak sabar.. mmg selesa. nasib baik ambik saiz M.. muat2 je.. Thankz a lot dear.. luv u!!!

    ReplyDelete
  3. riena: hahahaha sbb tu kalau gi jumpe vendors pakai selebet. baru kite tau dorang ni ihklas or not.

    errina: yeay!!! ;) bon**t dah up kan sekarang?? ;p

    ReplyDelete
  4. sedap tak choc ni? (tanya soklan yg sah2 dah tau jawapan)
    hehehe
    aci tak nak tau price ia? ouh..sy link & follow awk ekkk

    ReplyDelete
  5. relyza: huhuhu both patchi and butlers sedap sgt sgt! ;)

    ReplyDelete
  6. x,
    i got the 'bontot' last week lagi, tapi currently outta town. next week balik can try bontot baru. thanks alot dearie :D

    ReplyDelete