Monday, August 16, 2010

FASHION DESIGNER PART1

Hello bride-to-be.
(Entry ini ditujukan utk org spt saya, average bride. Bukan utk bride meletops harga baju sehelai 10k.. Haha Entry ini untuk bride2be yang hitung2 hehe)

See,I know it's a lot of money when we jumpa designer with our own kain and they asked for RM2-5K for a single bride's baju. Ya, bride's baju ONLY.

itu tak termasuk groom lagi. Bila ditanya harga baju groom yg ala suit modern butang leher ala cekak musang, butang kat depan tu; pasti jawab dorg, harganya rm800-rm2k. Erkkkkk bukak wallet or bukak maybank2u sambil termenung kan?? Like emmmmmm "baju aku rm2k, baju laki rm1k.erkk sepasang baju utk satu majlis je dah 3RIBU??" Tak sentap gitu? If 3majlis, tak 9ribu? Yang saya ckp ni merujuk kepada yg harga sepasang. Belum lagi yg 9ribu 3majlis utk BAJU BRIDE JE. Ye tak?

Ini hanya entry teaser. Anyway, MissX akan post entry macam mana, di mana, designer mana, untuk dptkan baju meletops pada majlis perkahwinan anda for both bride+groom= less than RM2k. SUKA TAK???
MIX+MATCH baju wedding will be revealed!!

*wedding spy ticker*

20 comments:

  1. wah........ cant wait!!! suka! suka!

    ReplyDelete
  2. saja buat gempak ni orang. babap kang. cepat skett!!!

    ReplyDelete
  3. wahh nampaknya miss X memang betul2 buat survey nih :D

    ReplyDelete
  4. i cant wait! please, cepat sikit. hahaa.

    ReplyDelete
  5. woww.i like! cant wait! =)
    faster2.evendo dah takde chance tukar baju sanding..eh time bertandang boleh! weeee*

    ReplyDelete
  6. cepattt laaaaaaaaaaa dearrr!!~ hu3..
    sajaaa jee nk wat org tak sabar2 :p

    ReplyDelete
  7. yeay! sgt suka lah. waiting for ur next entry.hehe. salam ramadhan miss x =)

    ReplyDelete
  8. haish...kalo tak kawen lg, memang entry ms x yg ditunggu2 tau...ihikssss

    ReplyDelete
  9. syyiookk nyerr... miss X.. xsabar nih.. cpt2 share pls.. :))

    ReplyDelete
  10. less than 2k for designers baju..waahh..untung2..=)

    ReplyDelete
  11. cepat sikit update sis.. nak tau ni. bleh save budget!

    ReplyDelete
  12. tak sabarnya! neway ada tips tak macam mana nak dapat harga murah bila beli kain?

    ReplyDelete
  13. elyanez: pantang kan? hehehe ;p

    zara: tungguuuuu! khanmis boleh?

    nahwal: awak nak kena jentik ke yayangs? hahahah nak kahwin dah kan??~~~

    ReplyDelete
  14. mysarah: hahahah sikti2 la mix+match.. berbaloi!

    kak diana: baiklah!!!

    cik belle: hahah pasti! anyway, cantiknya awakkkkkkkk~~~~

    ReplyDelete
  15. amelyn: hahahah boleh2 sempat lagik!

    elya: nantikan ye?

    fathiyah: oh lama tak dengar khabar cik fathiyah...

    ReplyDelete
  16. relyza: hahaha boleh lagik, majlis aqiqah!

    syaz: sabar ye darlingku.

    hana: hai cik hana! nantikan!!! untung2 ;)

    ReplyDelete
  17. osh: hahahah bawak bersabar, mmg bawah 2k. tapi guna concept mix and match. however ada yg stand alone designer and murah. saya akan kasitau.

    aimee: best way
    1) pergi indonesia atau india
    2) pergi beli dengan designer. depa dapat their designer price
    3) bargain like hell, staff depa takkan kasi. tapi if kita mintak sampai sejam, dia akan panggil tauke camana nak kasi discount. hahaha tauke guarantee kasi! hahah

    ReplyDelete
  18. aah laaa lupe plak. harus mummy & daddy ngalahkan bdk kecik yg nak diakikahkan...ehehehehe

    ReplyDelete