Friday, October 8, 2010

MAKE-UP TIME

Hye fellas,
This is apparently a question type of entry. Hehe

Q: do u girls think having ur makeup done at 2pm is absurd whilst ur wedding will only start at 8pm? Just do it or not recommended?

-q1: Ada tak possibilities of makeup hancuq n hair serabai within that 6hours of waiting? receptions starts at 8pm kan. Or for 6hours it still maintain as gorgeous?

-q2: possible tak from 2pm tu I duduk dlm bilik until 8pm? Or usually bride busy kt dewan lg until petang? (Erkk mcm mati kutu jerk)

-q3: if she is ur top choice MUA, u dare to face the uncertainties asalkan got her Or.. U'll just forget her and opt for other MUA?


Ok uols. Help me answer this ridiculousness. I love this one MUA but she said the particular date I mentioned, dia Ada slot pagi til 2pm je. Sedangkn my majlis 8pm. So how?

5 comments:

  1. kalau i, i amik another MUA kot. sebab

    1. solat?
    2. tahan ke mekap tu?
    3. lepas mekap tak boleh join buat last minute preparation.
    4 paling penting - tak boleh baring and tido. haha

    ReplyDelete
  2. eh,macam lama sangat kne tunggu je cik..pastu pulak, tahan hati ke duk diam2 tanak buat ape2?hihi..kang dalam masa 6 jam tu mesti ada je bnda nampak nak betulkan la,nak itu la ini la..hihi..tapi kalau tahan hati i sokong amek MUA pilihan!

    ReplyDelete
  3. imho,
    it is simply ridiculous to have ur make-up done at 2pm when the reception will only take place at 8pm! confirm mekap akan cair, muka akan berminyak2 even by 4-5pm. takkan u nak duduk diam, duduk tegak je selama 4jam (give&take 2 jam dah tolak time mekap). bride sepatutnya relax. paling2 u habis rehearsal jam 12-1. then makan, then rehat/tidur sekejap kalau boleh. we should not worry about anything else dah. everything should be in order by then.
    mekap should start at about 5pm. kalau tak, nanti mengantuk, penat, macam nak pengsan masa bersanding. majlis habis dalam jam 11 kan, then nak amik2 pics lagi. confirm penat!! mekap la lawa mana sekalipun, kalau kepenatan, it will show on your face.
    btw ni bukan pengalaman i. ini advise daripada wedding planner.
    i hope it helps. ;)

    ReplyDelete
  4. Hi Yuyu, ummm..if it were me I would opt for another MUA sebab lama sangat unil 8pm. My concern is that the make up would start looking greasy ke..or kalau pergi toilet nak makan ke, akan terjejas..plus, petang biasa bride kena rehearsal juga kan? nnt orang dah nampak your makeup. But if mmg u nak dia juga, you can still do the makeup from 2pm, provided you ada kawan/anyone else yang is good enough to at least do some minor touch up (i.e. letak lipstick ke?) just my opinion, hope it helps. :)

    ReplyDelete