Saturday, February 23, 2013

PREMIUM BEAUTIFUL - HONEST REVIEW

Note: my own experience. didnt receive any payment to write this. and i'm not selling PB.

I believe most of u heard a lot about the product ; corset, Premium Beautiful.
Some bought and found PB amazing.
Some hate it and regret they spent so much on an inner wear.

I got mine 2 months before wedding day from Dura.
I was fat, not chubby. yes, fat.
The first week, i religiously wear PB; pening sikit, rasa nak muntah kalau terlebih makan.
So, what i did later,  i only wear waist nipper.. without the long bra and girdle.
In 2 weeks time i received lotsa compliments from my colleagues.
But they know i'm wearing the waist nipper since upper bra-line nmpk bulging (lemak i laaa ;p)

Then i decided to wear the 3pcs religiously.
Mula2 it's true rasa macam tak boleh bernafas (note: it's new, size ngam2 ikut badan)
But once u lost weight and ur body dah ikut bentuk corset, u'll be fine.
ada rasa gatal2 sometimes sbb i mmg ada eczema, so i sentiasa ada zyrtec to the rescue.

Rupa-rupanya salah i sendiri sebab 2 hari sekali basuh.
PB ni kena rajib basuh everyday ye.

In a month time rasa makin selesa dan teruskan pemakaian.
Alhamdulillah at the end of the day, i lost a lot of weight.
Pinggang lebih lngsing waktu wedding day.
From size UK12 to UK8, not bad la kan in a few months kot.

Haiya kenapa la PB takde for face because apparently my face was really bulattt on my wedding month.
i wanted to heal the eczema i have on my feet.
So i had sterois jab done by the dermatologist.
kaki dah cantik, sadly dapat moon face pulak, side effect of the steroid jabs.
can do nothing about it... pasrah :))

but anyway, here are some pros n cons about PB:

cons:
1) gatal sikit (pada mulanya shj)
2) tak bernafas sikit (pada mulanya shj)
3) tak menguruskan lengan! haha

pros:
1) instant slimming effect, sarung je, terus muat pakai jeans yang lama tak pakai
2) in a month boleh tolong shape ur body, turun 2-3 sizes
3) badan lebih tegap,baiki posture
4) nampak boobs lebih mantap (pakai dengan cara yang betul)
5) dapat berat ideal

so, kelebihannya memang nyata melebihi kekurangannya. jadi saya sbg pengguna PB (bukan penjual).. amat menggalakkan kalau uols berniat nak beli PB. worth investment, trust me! provided, kena rajin pakai tiap hari yeeeee. :))

*penjual2, jgn pakai gambar saya buat testimoni ye. saya tak benarkan*

gambar sebelum pakai pb. uk12. gemuk dan gelebeh, lihat saja perut saya itu.

gambar bila dah lama pakai pb, takde la kurus, uk8 je. but wayyyy better than before. 
i'm satisified sbb tak la gelebeh cam dulu. haha


IMPORTANT:
hati-hati dgn penjual PB yang nak mengaut keuntungan semata2. Jual sbb nak dpt komisyen, lepas u hilang terus bila kita nak tanya apa2. Lesaplah bila dah dapat duit kan?? tarik kita suruh join the PB business la, apa lah... if u know that u're not a seller type, then don't! just buy the corset for ur own use unless u betul2 niat nak business. Myself, i never intend to sell, i'm a consumer. I got mine from Dura Mokhtar and sangat berpuas hati sbb after-service tip-top. dah 2 tahun berlalu, Dura masih keep in touch dgn saya.... Alhamdulillah. Siap dpt wash & lactolite free lagi! :)) jadi ingat pesanan saya, hanya beli kepada penjual yang ikhlas dan reliable. insyaAllah wearing PB will be a wonderful experience! kalau nak beli PB, carilah Dura: 0127993624

5 comments:

  1. Mmg bli ms tu tuk kawen, mmg bbaloi, tp kn pki ari2..siksa. Ehh..psl eczema tu, sm r, sy kn d kaki jg, buruk kaki, cane nk ilgkn? Ad mkn ape2 ubt or ubt sapu? Xthn r, mkin truk sbb mgaru. Nk2 sjk pgnen ni..adoiii...

    ReplyDelete
  2. nak tnye u mkn gluta vitahealth tu sebiji or 2 biji sehari utk nmpk kesan?

    ReplyDelete
  3. Kalau dari UK12 ke UK8, ok sangat tu! u masih pakai ke sampai sekarang? U rasa selesa ke? This is my honest review pulak.
    I pun ada PB. mula2 tu disiplin la pakai. memang nampak perubahan ketara bila pakai. Time wedding pun i pakai so memang nampak la bentuk pinggang. Tapi yang i tak tahan, sangat seksa bila nak ke toilet. kan kita kena minum banyak air so banyak kali la ke toilet. nak bukak, pakai semula pb tu, seksa! lepas i deliver, of course la badan kembang. So bila pakai semula, sangat ketat and tak selesa. ruginya rasa bila ingat bayar mahal2. i cukup tak setuju kalau orang cakap pakai PB ni rasa macam 'second skin'. Now i dah tak pakai. kalau pakai pun cuma bila attend function. paling2 pun 2jam+ je and takde nak ke tandas. :(

    ReplyDelete
  4. Miss X, I saw u this morning at Shah Alam Court and you looked so slim I'm jealous! I wanted to say hi but I don't want to interfere u doing your job.
    Btw I'm the lawyer doing the case together with En. Kamarudin. Hope to see you next time!

    ReplyDelete
  5. Izyan: laaaaaa awat tak tego? i kerja dah habis iview semua ok je :)) lain kali kalau jumpa tegur tau!

    ReplyDelete