Friday, April 30, 2010

10 PERKARA PERSIAPAN TUNANG #2

... sambungan...

4) Make-up

saya di make-up kak liza (b.saidatul nisa). mmg benarla kata beberapa rakan bloggers,
make-upnya sgtlah cantik. langsung tak cakey. tahan lama dan simple. takdela over the top macam nak buat show dragqueen. so saya sgt sgt berpuas hati with my make-up. and of course my hair! ade make-up artist makeup nya meletops tapi tang rambut kurang seidikit sbb biase makeup bride bertudung yg comel2 . eg: seindah wajah makeup mmg superb! tapi tang rambut harus diperbaiki, mungkin dia lebih expert bab bride bertudung. kawan saye yg bertudung amik dia, mmg superb!

ps: akan buat entry khas pasal make-up

Price: RM600

5) Deco

Theweddingheaven. As the co-owner, saya tak rasa ia membazir. saya berpuas hati mempunyai deco pelamin, deco rumah, outdoor etc... mungkin ada yg menganggap pembaziran but again, back to kemampuan. saya pun buat ape termampu je, takde la over the top. simple je ala kadar. kepada siapa yg mampu buat grand, sila buat, saya tumpang happy! weeeehooooooo! ye la, mungkin ada org rasa membazir je, tapi ade org mampu.. parents millionaire bagai. setakat 50k untuk tunang dorg rasa celah gigi jek. huhu apa salahnye~ saye yg sederhana tumpang gembira je la.. kan? yeehaAaa! sesungguhnya saya suka tgk benda yg cantik n tak pernah rasa bazir tho it lasts like... only 4 hours? ;)

price: approximately rm2500 for all deco int. and ext.

6) Hantaran

didnt plan to hv most of 'em... sireh junjung sbb FMIL yg request. chocolate patchi mmg fiance nak kasi (sila beli kat bangsar jln maarof, reccomended!) chocolate yg i kasi dia sbb i fell in love with butler's when i visited bestie in dublin she bought for me waktu balik msia.

gucci mmg saya nak bagi kat my bf, sadly the one i fell in love with utk beli for him for him wasn't on sale, sedih tapi bak kate my mum nak kasi org present janagn berkira. speeedy 30 itu pula lagila drama. asalnya nak beli gucci ladies wed,guccisima leather. ok ini drama nye... it was on sale 'sepatutnye. ya, it was on the discounted items rack, 50% ok??? --- boxing day. i was soooooooooo happy sbb harga jadik les than RM2000 kot!!! murah gile kot!! tibe2 i dah kat counter the SA kate it's not on sale. can u believe her???!!! i think she's racist and wanted to reserve the bag for her friend. stupid! kalau ikut law kita bayar the price as displayed kan? malas nak gaduh panjang, i lupakan jek niat nak beli beg itu.i called mother, sedih. so when i was in london mum called and ask how much harga bag yg i nak. i found this bag at gucci and it's 356pounds, my mum cakap might as well beli lv. and itulah kisah wujudnya si speedy30 itu, sbb my mum suruh (hahaha quote mak nampak, padahal sendiri pun mau).

perfume pula mmg mak collector annick goutal saye ni ade 3 botol jek so tak consider collector sbb suke cuba perfume other brand; ye again, it wasnt on sale. everything yg saye nak tak sale!! saye rase it's a waste pegi london (takdela waste sgt sbb good bargain la compared to malaysia tax bergunung!) but alhamdulillah rezeki en tunang, his hacket was on sale! 69euros jek! harga asal 89euros tak silap. perfume encik tunang sgt wangi hasil en bestie, sgt reccomended for those yg masih tercari2 perfume utk hantaran for ur man.


kek pink yg comel tu pula last minute. tapi sgt comel dan sedap kate FMIL. cupcakes hantaran di tempah di wondermilk. songket pula ditempah tenun tangan di terengganu (again, kerja tingtong mak saya flew there balik hari for the songket) lace hantaran pula di gulati's, but the chiffon dari binwani's curve. ye, utk buat baju nikah jadi takla bazir kan? ;) strawberries saye beli on e-day itself! HAHAHAHA crazy, pukul 2pm baru teringat ok, lupe beli the strawberries??

price: malas nak kira...


.....bersambung

5 comments:

  1. Oh hello there, you've commented on my blog before missdayuelacroix.blogspot.com
    idk where did my bestfriend's kurung is from,but i'll ask her later.
    The bride's is from Jovian Mandagie :)
    The cost? I'll ask my bestfriend about it

    ReplyDelete
  2. dee caleb: weeeeeeeeehoooooooooo i think it's from rizman ruzaini, by looking at the stones... huhu update me ya? muahx!

    ReplyDelete
  3. hi Ms.X!
    Suke baca blog u!
    I dah linked u :)

    ReplyDelete
  4. i x consult dengan member i punnn for my E-day...sebb ye laa..macam2 opnion...betol laa u ckp,kadang2 tak tahu hati budi masing2...
    i consult with my beloved blogger frens :)

    ReplyDelete