Saturday, May 29, 2010

LYNDA RAHIM-DESIGNER







Baiklah... 2 tahun lepas Linda Rahim ni meletop sgt... pastu sunyi.
kali terakhir i heard about her doing stuff pun waktu engagement elyana (tu pon deco, not baju).
anyway, undeniable.. baju Lynda Rahim cantik sangat-sangat.
but of course the pretty statement comes with a price...
katanya.... (this was last year)--------


package RM4k
- baju bride & groom
- kasut for bride
- accesories


(please let me know 2010 if ada change of price/package)
pricey but apa salahnya if hati dah jatuh cinta.
website dia dah tak beroperasi but her boutique is in Taman Dagang.
If the price is within your budget, why not kan? ;)

17 comments:

  1. Miss x, RM4k is for rental or custom made? RM4k is quite reasonable I think. MAcam Sharifah kirana ada jugak pakej2 dia kan. so hhave u choosen ur designers for your wedding?:)

    ReplyDelete
  2. your email correct tak kat side ni.. i've send you her quot to me early this year.. let me know if you tak dapat.. :) actually, sy suka jugak.. chantek.. tapi nak kena cut cost la :D

    ReplyDelete
  3. I pergi last 2 months...katanya, RM4500 for that package yang u cakap tu. If baju baru, it will cost RM6K. I love her service (even tho I datang saja2 nak tengok2 je) ^_^

    ReplyDelete
  4. wah, 4k? tak termasuk kain kan? and..eh baju linda jasmine tuh bukan ke sharifah kirana yang buat? no?

    ReplyDelete
  5. last dia buat for wedding serina (anak chef wan) tu kan.. love the green dress dia pakai

    ReplyDelete
  6. 4k? emmmmmm.. speechless.. tapi cantik!!

    ReplyDelete
  7. linda jasmine ke linda rahim? hehe

    ReplyDelete
  8. Wahh.. Very nice.. But quite pricey kan.. So is this the final choice? ;)

    ReplyDelete
  9. last LR Open Day they offered package RM4k+ including dress, kasut, accessories, Amy Janz makeup & honeymoon in Bali private villas..but the bajus all rental. not bad =)

    ReplyDelete
  10. nahwal: 4k tu tempah baru dear... rasa macam worth it sbb ngn baju lelaki. cuma dngar kata baju dia< dia amik ukuran, tailor from indon jugak...


    hana: whpisy@yahoo.com oh plss hantar brape dia quote u. boleh kita compare.

    squarecut: rm6k meanse we can simpan the baju kan? sbb yg 4k tu pun tempah baru but baju dia amik balik lepas majlis..

    ReplyDelete
  11. bits: hahhaha mmg sharifah kirana!! i dah remove! rupanya yg lynda rahim buat yg lagi satu!

    orkid: oh really? ok i google carik baju hijau tu nanti!

    MV: mmg cantik kan??

    ReplyDelete
  12. azira: lynda rhaim la dear... ;)

    sarah: dear, yg ni review jek... ntah la nak buat kat dia or not. mmg cantik... tapi ada yg kate dia tempah kat indon.. so rasa rugi pulak..

    hiddenwing: ey berbaloi!!! u pegi dekat expo ke dear? serious worth it...

    ReplyDelete
  13. Hi Miss X, I will be wearing Lynda Rahim for my wedding, both sides. Just to share with everyone, for new rental, I was charged RM 6500 for groom's reception and RM 6800 for my reception. Mine is RM 300 more because of my shoes.. they're hidden platform shoes.

    Btw, the dresses are gorgeous no doubt. But pls check with former brides who have used her services. I heard quite a number of not so encouraging comments. However, I have already signed up with her and paid d/payment 6 months ago. No turning back whether I like it or not

    ReplyDelete
  14. rateyy: omygod 6k++? biasanya i hear 4k or the most 4.5k... but no worries dear.. mesti ada sbb dia charge 6k++ material mahal ke etc.. the dress will definitely turn out beautiful. insyaAllah... do not worry ya? nanti share with us the outcome.

    ReplyDelete
  15. lynda Rahim, sape tak kenal nokk..
    mak jatuh hati kat baju serina tue..wallaweeyy!!
    ohh..evrytime lalu kat jalan bukit belacan tue, sure toleh nak tengok baju yg tengah display kat boutique die..hihi..
    suke yg kaler kuning hitam yg latest baru tengok weekend hari tue..tengok dari luar jer.. :) btw, for me, its quite reasonable la sbb baju baru kan..

    ReplyDelete
  16. hunny: saya pun suke sgt baju lynda rahim.... but still tgh buat list on designers...hope boleh cepat decide...

    ReplyDelete
  17. linda rahim punye dresses memang super gorgeous!!! yang dlm magazine pengantin tu pun memang meleleh aje tengok... tapi rm4k+++ for sepasang bajus bride & groom quite expensive laa but well that's why we call THE DESIGNER. :))

    ReplyDelete