Sunday, February 13, 2011

RIZMAN RUZAINI WEDDINGS

mahu yang ini??

yang ini???

atau yang ini???

Fuhhhhhh mmg rambang mata!
Raikan cinta anda dengan Rizman Ruzaini!

The best duo designer in Malaysia is having a massive promo for made-to-measure dresses.
Remember my kain tunang yang meleret itew? Yang saya sedang membuat kajian ke atasnya itu? Hehe Ramai yang e-mail tanya pasal kain tu sejak entry tu ditulis termasuk yang sehingga hari ini e-mail bertanyakan harga yang Rizman Ruzaini letakkan; takut nak bertanya terus kepada RR kata sebahagian daripada anda.Trust me, dengan nama gah yang telah mencantikkan semua wanita dari pelbagai latar belakang,harga mereka masih di kadar reasonable. SERIOUSLY.

Don't get me wrong, it's not cheap either but WORTH IT. If tak banyak songeh, nak simple baju ala-kurung modern with simple applique work, murahlah sikit. If banyak songeh, banyak jugalah ongkosnya.. Hehe Jika mahu RR sediakan kain, kenalah bincang dengan mereka coz mereka sediakan kain dari jenis terbaik untuk uols.

Ada satu ketika Rizman Ruzaini diam, blog mereka juga tidak di update.The fact that mereka ke London untuk mendalami ilmu fashion kerana dapat present melalui abpbh.
Now they make a comeback! Balik Malaysia with fresh new ideas; bukan sahaja untuk celebrities but for all of us yang akan bergelar bride :) tidak lagi hanya design tradisi overrated, mereka kembali dengan design va va voom meganya! Sila lihat dress pink perkahwinan ayu raudhah. Gorgeous!

Another thing, Rizman in person sangat baik,lemah-lembut dan ramah. Janganlah takut2 berkongsi idea. Di mana dia berdiri sekarang, saya percaya dia tidak pernah dan tidak akan lupa diri. There's no discrimination; takdela seperti ada hadek2 yang fitnah rr kekwat dan sebagainya. Hakikatnya, hadek2 sebegitu nak cantas jadi designer dct tapi tak berjaya. Ooops. Honestly, every designer bermula dari bawah, rizman juga tak terkecuali. Cuma, apa yang membezakan naiknya seorang designer ialah PR skill, janji yang dipegang teguh dan positive attitude!

Dengan rizman, anda takkan mendapat pengalaman baju lambat siap, time nak bersanding tak sudah2 jahit finishing, baju salah buat... Tidak sama sekali. If diorang busy pun, rizman akan terus terang bila tarikh sesuai buat appointment. RR professional enough I would say.

To RizmanRuzaini, keep up the good work! Sentiasa ingat bila berdiri, jangan mendongak sehingga ke langit. Bila duduk, jangan rendah daripada tanah. U're doing good, and keep it up so u'll stay focus in fashion industry.

To bride-to-be cepat tempah baju kahwin anda dengan mereka! If takut nak call or sms, mail them! yuyu kata jgn takut bertanya, tak payah bayar pun bertanya... Hehe :)

Mail them at: rizman_ruzaini@yahoo.com



Love,
MissX

10 comments:

  1. love rizman ruzaini's touch so much!sme design dorang mmg mantop!plg suka design ala2 sisik ikan yg mabeles tu ..InsyaAllah kalau ade rezeki lebih, mmg teringn hasil tangan dorang melekat kt bdn yg montok ni..heheh..

    ReplyDelete
  2. perempuan manis: hello dear. harus miliki at least one of RR's collection :) satu pun ok.... as for me, i'll be doing baju reception dekat rr.... :) hopefully dapat good price and cantikkkk :)

    ReplyDelete
  3. Cantik sangat the collection. Memang talented habis 2 orang jejaka ni. U should mintak pandangan dieowang sebab I rasa dengan idea u lepas tu gabung dengan pandangan dieowang perghh sure meletuplah ur dress

    ReplyDelete
  4. agak2, range bape rm yer baju derg ni? ada tak dari rm1000-3000?

    ReplyDelete
  5. ainee: kan??? mmg talented! haha i ada lah sketch ala kadar.... simple one je. nak jumpa rizman minta pendapat dia ;p ecehhh

    ReplyDelete
  6. nina: price? u kena tanya rizman sendiri. i can't disclose here. but dengan nama yang sudah diangkat naik, mmg REASONABLE! please mail them :)

    ReplyDelete
  7. cheqmomo: apa lagi? cepat2 book RR before 14th march! dapat discount lagi! yippiEEeeeeeeEEEee!

    ReplyDelete
  8. went there. tak dpt discount. i dah lambat. huhu. i org ke 20++ katanya. tp still dia bagi free veil. hehehe..
    price mmg reasonable. cheaper than man kajang. huhu..

    ReplyDelete
  9. http://www.facebook.com/pages/Nik-Erwan-Roseli-Suka-Tipu-Customer/334348606590003

    Please warn all bride to be!
    i nearly killed myself dengan baju dia yang tak siap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete