Sunday, February 6, 2011

SEWING PROGRESS!

I'm very very happy!!!
Guess wut! Akhirnya I berjaya lukis pola untuk kain meleret ala RR! I'm gonna sambung them! Kain chiffon 5metres untuk buat itu kain meleret!
Puas I buat research, teliti all the jahitan...
I akan potong kain pukul 1pagi ni jugak (tgh sgt excited!) Dan bila ada time akan start jahit sambung my kain flowy! Yippie! EXCITED!
Selepas diteliti my mum, she said my pola mmg MCM betul.
U know, sewing is like baking macarons; u know whether the shell will be crispy, and chewy inside-- u can determine when u whip d white egg, ala-merengue procees! :)
InsyaAllah if jadi, I share dgn u girls.
If tak jadi, I diam ;)

5 comments:

  1. hihi..cepat miss x..tak sabar nak tgok..hehe

    ReplyDelete
  2. Cheering for you dear, sebab I pun DIY my baju tunang. Good luck for the both of us :D

    ReplyDelete
  3. wow..jahit sendiri...bgsnya..mesti best dapat buat sendiri..gudluck dear

    ReplyDelete
  4. wauu.. bestnyaaa.. i pon suka kain RR yg bertingkat2 tu.. tp i masih pening kepala, xtau nk tempah kat siapa my nikah outfit :((

    ReplyDelete