Friday, September 2, 2011

MISSX DIY: WISHING TREE


hello hello!
i wish for a wishing tree.
maka saya ke floristika, yang ranting kayu cat putih RM30++, yang plastic kecik RM80++, yang besar sama tinggi ngn saya versi plastic RM100++.
mahal sungguh.

maka di kesempatan hari raya duduk kat rumah je... saya pun pegi mengutip ranting kering kat tanah org depan... ada org nak bina rumah kot depan rumah i ni, pokok besar itu ditebang... dan ranting2 nya harus lah banyak kan? cantik... sbb the twigs halus2 :)

so i bought a bottle of white spray dekat hardware and spray 4 wishing tree twigs.
dengan riang-gembiar sbb spray senang je :)

hasilnya sama jek yg jual kat floristika... kalau i beli 4 twigs harus RM30 x 4 = RM120 kan?
DIY:---
white spray: RM6.50
ranting: free
TOTAL COST = RM6.50
tenaga missX: kalau kira peluh, tak sampai 5ringgit pun... haha

happy tak??? so apa lagi, diy la! daptkan twigs dengan effect winter sonata anda hari ini!

8 comments:

  1. miss x, im thinking of making my own wishing tree too. selama ni i mmg xpnah tahu yg ranting2 ni ade dijual so i decided to hunt for a ranting tepi jalan instead. mahal nye ranting yg jual tu kan. n for all u might know, a tin of white spray bole buat more than one ranting. huhuhu.. good luck with ur own version of wishing tree! =)

    ReplyDelete
  2. yeahh thru2 ..i pun memang ade cdgn utk buat thsi wishing tree for my wedding..cantek kan..:)..
    DIY sdr pun boley kan..:)

    ReplyDelete
  3. Fira: 4ranting tu satu botol spray je :)

    Zatie: sila buat sendiri... Senang sgt... :)

    Erin: utk gantung nota kecik wishes frm tetamu :)

    ReplyDelete
  4. nice idea..bley cube ni..thanx ye...

    ReplyDelete
  5. baru tau ada org jual ranting..huuuuu

    ReplyDelete
  6. Areen: go for it dear!!!

    Adawiyah: for real? Huhu saya mmg tau sbb nak beli... Pk balik, baik diy jek. Alang2 ranting2 yg i jumpa pon byk cabang halus, cantik.... :)

    ReplyDelete
  7. you are so creative! tq for the idea lovely.

    ReplyDelete