Friday, September 16, 2011

SINDIKET EJEN-PEMBANTU RUMAH

omygod i hv to share this!
my mum took a maid smlm from seorang perempuan bernama Linda from ampang no telefon 019-207xxxx. I kena reveal supaya org lain tak tertipu. dia iklankan di internet tawarkan maid dan sebagainya. So jgnlah terpedaya ya?

so maid diambil semalam, orang jawa. yang hairan tu bila dia ikut my parents balik ke rumah kami, dia tak bwk beg pakaian pun. Bawak plastik je... Jadi on d way to shah alam dia mintak bawak dia kat chowkit nak jumpa kakak dia. so dia turun kete, tinggalkan brg dia suh my parents tunggu kejap.

Dah 2jam tunggu, dia tak muncul! Dah lari ok??? Tak sempat jejak rumah lagi, on the way pun dia boleh lari!!! So my mum called si perempuan linda ni she asked my mum to balik rumah sbb she said mesti maid tu dah lari...

Seolah ada pakatan si ejen ajar maid nak buat apa. Amik duit muka dari majikan, pastu maid lari, ngangalah!! so si ejen ni buat kerja recycle ni. bayangkan kalau tiap bulan dia buat camni. Katakan majikan bayar duit muka rm3k, sbulan ada 20org majikan amik maid dari dia. Maid lari--, sebulan 60ribu dia dapat free camtu je!!!

Laporan polis akan dibuat segera.BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

8 comments:

  1. ade juga manusia macam ni ya... kesian u dear... harap2 dapat pampasan balik duit tu..

    ReplyDelete
  2. masalah besar neee..huh!
    zaman skrg memang nk kena berhati2..mcm2 hal bole jd..

    ReplyDelete
  3. be extra careful dear...

    banyak ejen2 yang penipu especially yang dekat

    http://www.majalah.com

    ReplyDelete
  4. My mum pernah kena ngan si linda ni.few years ago. i rasa mesti org yg sama. maid i lari after few days kitaorg bawak dia balik umah. pastu bila my mom called si linda ni, dia kata akan bagi replacement. sampai ke sudah tak bagi. pastu bila my mom called, dia tak angkat telefon. bila my mom buat report kat imigresion, my mom plak kena denda. so dia sangat fed up dah dengan agen2 ni. last2 kita gak yg kena. skang ni my mom randomly je tanya org2 cleaner kat mana2 kalau ada indonesian yg nak keje. pastu amik je yg illegal. kalau lari pun tak sakit hati. dia nak lari pun pk banyak kali sebab takde dokumen. haih, memang ramai kaki penipu dalam dunia ni.

    ReplyDelete
  5. lyiana: omygodddd the same linda dkt ampang? betol ke? Ya Allah, dahlah Islam-Melayu, makan duti haram macam tu je kan? apalah punya orang. should do something about her!

    ReplyDelete
  6. Babe,

    U kena buat report k. Senang2 dia untung atas angin. Kita ni bersungguh cari duit, dia bersungguh gak, tapi dgn cara gitu. Eiiii..geram!! Isk. Haku lak yg meletop!

    Anyway, 3 weeks back, ms i melawat my eldest sis kt kuantan, makcik urut my sis ckp,'la.awak nk maid ke?sy boleh kasik. Tp, nnt sy tgk k. Sbb maid plg tip top, dah sy bg pd 2 datin area bandar'

    Wow gitu. Loya mak dengar hokeiiiii

    ReplyDelete
  7. dear, you would better tulis je no telefon linda tu kat sini biar ramai sket org serang die. senang2 nak menipu orang. nak cepat kaya tapi buat kerja haram. harap u bersabar tau.

    ReplyDelete