Thursday, May 31, 2012

MUKA TAK MALU!

Im glad ramai yang dah menjalankan candy buffet business. Alhamdulillah... Congratulations!

TWH sendiri tak menang tangan, kami sub kepada vendors yang lapang dan mampu menghasilkan candy buffet yang cantik dan berkualiti jika tak cukup tenaga kerja

Bulan Mei tangan retak terpaksa menolak semua candy buffet jobs, favors orders, kotak cermin, and other deco jobs :(( tried my best to find replacement for all bookings, but only one replaced. Lagi 3 takde vendor yg boleh take up the job... as much as clients are sad, saya pun begitu sbb kurang pendapatan bulan lalu...

Anyway back to the TOPIC ABOVE. Ada muka tebal tak malu businessnya--- Candy N Such (boleh search di facebook)

I got to know dia buat business cb bulan i was informed by one of my blog readers. Dahlah curi gambar candy buffey dari internet semua. Gambar candy buffet The Wedding Heaven pun dicurinya!!!

So I wrote dkt her fb, "i'm the owner of the wedding heaven, kindly remove the candy buffet photo that doesnt belong to u"...

Si bodoh Candy N Such bukan sahaja tak delete the photo, lebih muka tebal... Delete my comment takut client dia tahu she curi my photo without my consent.

Dik non, nak buat business jgn curi karya org lain ye? Tak pasal gegar ampang tu karang!

anyway, business will resume July 1st! I'll be in boston, usa June! Yippie!

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 comments:

  1. Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

    ReplyDelete
  2. Sebelum ni pun ada satu candy buffet from ipoh. Nama perempuan tu Zai. Dia tu isteri kawan kepada husband Aini. Dia curi gambar daripada something sweet by Mimi. Aini dah bayar deposit lepas tu Aini terkejut tu Something Sweet by Mimi punya gambar. Of courselah Aini tak nak ambil daripada orang yang mencuri hak orang lain dan dijadikan hak dia sendiri. Lepas tu Aini suruh husband Aini mesej husband dia nak deposit balik sebab apa yang dia letak dalam FB page dia tu bukan dia punya. Si Zai tu boleh pulak maki maki dekat dalam inbox sebab bengang cakap jangan tuduh tanpa bukti ke apa. Banyak kali dia hantar tapi Aini tak layan orang mcam tu kan sebab buat sakit hati je.

    Senang je nak buat orang macam ni sedar dia tu mencuri hak lain. Jangan ambil khidmat dia. Pengguna kena mainkan peranan. Tegakkan kebenaran untuk pemilik sebenar.

    ^___^

    And im the proud bride sebab tak guna service siapa siapa pun instead buat a simple candy buffet dengan pertolongan diri sendiri, bakal suami, adik beradik dan kawan kawan time tu.

    ReplyDelete