Tuesday, September 14, 2010

LONDON SHOPPING

oh uols! i stalked on airasia website tadi. most of the fare KUL-STD, RM2729.
TIBA-TIBA.... ada tarikh yang hanya RM1860!!!

tarikhnya: 15 Nov 2010- 27 Nov 2010
mmglah november takde apa-apa sale butttttt if you have a place to stay there; friends, family, etc..... tambang tu memang tak rasa langsung. apatah jika mahu cari barang2 kahwin etc.

oh trust me berbaloi. for an example; neverfull kat sini around RM2700 (tak silap i tahun lepas), i f kat sana skrg currency erkk 4.8 jek, so around RM2100 (tolak VAT lagi 15%!! haaaaa)

ok ambik dengan mudah contohnya nak beli barang hantaran; anda mahu beli neverfull satu and satu wallet graphite for hubby. juga perfume creed utk FH n annick goutal utk diri sendiri. gitu!!! ;p
(harga di bawah lebih kurang lah)

so jika di sana lebih kurang if *dah tolak VAT*:
neverfull (gbp435)=*RM1950
graphite (gbp250)=*RM1100
creed (gbp80)= *RM350
annick goutal edt (gbp71)= RM350
TOTAL = around RM3750

jika di sini (harga lebih kurang, so senang nak tambah):
neverfull: RM2700
graphite: RM1600
creed: RM700
annick goutal: RM700
TOTAL: around RM5700

LIHAT, RM5700- RM3750 = RM1450. tambah Rm300 je untuk tiket bersiar-siar di London. Say, makan&minum+tambang if 7days 100pound pun cukup.

why not kan? dengan beza yg sedikit tu, dapat jalan-jalan, melihat negara dan culture org lain, anddd.........
mungkin mengambil gambar pre-wedding? ;p

bagi mereka yang mmg belajar atau kerja di sana, memang takde hal la.
but for us, why not kan? :)

huhu itu jika anda teringin mahu bersiar-siar di sana, pergilah. if tak hingin and nak lagi super save at the same time dpt barang idmana, suruh je kawan yg study sana tolong beli bawak balik m'sia.
.tips belanja berhemah dan enjoy at the same time.
i went last time and it's all worth it, trust me.

*tips di atas dpt di apply jika anda ada rakan & keluarga there. if not, tips ni takboleh apply sbb hotel mahal gila*

kthanxbye

11 comments:

  1. wow, so cheap one annick goutal kat uk.. miss x, if u pergi london, i pesan satu kat u la. tihihi

    ReplyDelete
  2. cik belle: ha'a murah. GBP71 for 100ml EDT. mmg worth it. tak sale pun still murah dr malaysia.

    ReplyDelete
  3. thats cheap. but afraid the dates arent feasible at all. if i were u, i'll just snap the ticket. have fun, miss x!

    ReplyDelete
  4. betul, shopping in london memang murah. masa kakak i nak kahwin in 2008, she bought most of her hantaran stuffs in london. all the branded stuffs at a really good price. she's studying there & earning pounds so lagi lah best kan. :)

    btw miss x, have u made a post on henna yet? i'm in the midst of surveying for henna designs so if you have done your survey, i would appreciate if you could share with us. thanks & have a good day!

    ReplyDelete
  5. oowwh my.. no wonder lar org ckp mmg berbaloi bli brg kt sana.. klu cmtue i nk pesan kt roommate i masa study dl lar.. harus ini! hehehe.. thanks for the info dear.. :)

    ReplyDelete
  6. liyana: huhuhu i'll definitely ask kawan2 kat sana je tolong belikan... unless if mother sponsor i pegi shopping lagi... hahah

    izyan: huhu tula , if tak pegi summer sale or boxing day pun, always can go to bicester village kan?

    syaz: harus order kat kawan!!

    ReplyDelete
  7. betul murah..i tengah fikir2 nak pergi beli sendiri ke nak kirim pada cousins yang ada kat sana..tapi kalau kirim super saver kan?hihihi..i nak kirim je la camtu..tak sangka pulak besar jugak beza murah nye..memang harus beli dari sane aje!duit lebey boleh simpan tuk honeymo0n!

    ReplyDelete
  8. anes: haruslah kirim lagi murah. :) if nak pegi saja je jalan2 bolehla.... but seriously dont buy the designer's stuff here. mahalllll

    ReplyDelete
  9. i dengar riban2 terus mata juling!
    hukk3.thanks dear for the info! akan digunakan dia masa depan... =D

    ReplyDelete
  10. hi miss x. selamat hari raya.tq invite i tau =)

    ReplyDelete
  11. miss x, memang berbaloi beli barang hantaran kat london. i have aunty keje sane, mase kak long i kawen pon, kirim barang hantaran kat die, very cheap - compare to KL kan. tapi memang berbaloi if you have relatives kat sane, memang jimat. mase my aunt kat sane, me and bonda just spend around RM2k untuk shopping. tapi flight time tu free sbb Abah i keje MAS. if you have the chance, pergilah ke sane. mmg super duper awesome! kalau lah murah, leh hornymoon sane. tapi hotel mahal :(

    ReplyDelete