Thursday, September 2, 2010

WHY PRIVATE BLOG?

i know, the reason why most of us started blogging coz we want to share. kan? we want to share coz we're bride-to-be, already bride etc... but i do not know whether it is me and only me feel this way. i just think ada a few friends (a few like 2-3 manusia je la not only the blogger but also real life people/friend) they asked things about our 'thing' i mean preparation/the event itself;----- eh so cute and pretty this thing, i never jumpa, what is this?, where u beli this? how much?

------------------

pastu, kita dengan sepenuh hati cerita la... kan? where, how much, reccomend kaw-kaw la ni being a friend. then, tup-tup tiba2 she/they, buat macam their own (erkkk u get what i mean?) hurmmm like.... a friend of her which is or isn't our mutual friend tanya "eh cutenya that thing, mana u dapat, i tak pernah jumpa benda ni. kreatifnya u." and with muka bangga like she found it! oh god.

i just wanna say, be your own trend-setter la!

like seriously 99% of bride-2-be amik idea dari website omputih bagai kan? tapi kita tak sakit hati sbb omputih tu taktau yg kita amik sini sikit, sana sikit idea-idea dorg. anyway, itu ihsan Google pun kan??? but if in the same circle engkau feeling verangan, tak ke obvious yang engkau adalah copycat? choy!

-------------------


yang paling meluat adalah.... ya, like SHE FOUND IT! meluat!
sebab as for me; whenever i asked previous brides, bride-to-be, kawan2, on a few things, i simpan for my own reference.saya juga merujuk/e-mail blogger hebat seperti sab,diah,sue but saya tak reveal details yg depa kasi in e-mails.

Contohnya,if b2b yg I tanya ckp in e-mail "designer A charge rm123, I won't publish straight up unless harga rm123 tu dtg dari mulut designer to sendiri later when I ckp to the designer myself" errr paham tak? sbb lain org lain PR skill, lain harganya. unless-lah the 'thing' has been widely spread by others takpelah kan? Contohnya sue.c charge 950,mmg ramai b2b bloggers dah tau kan?

-------------------

ps:anyway, thanks kepada yang beri sokongan kepada saya. saya nak share hanya dengan korang2 yang sangat supportive and bukan copycat. i realized, those yang sent commets/e-mails to be invited di kalangan ada yang banyak share tips dengan saya. saya pun ada mintak panduan depa jugak. so, sesuailah blog ini untuk mereka yang benar2 mahu berkongsi. kan?

**PRIVATE SEPENUHNYA SEBELUM HARI RAYA AIDILFITRI**


11 comments:

  1. wow. i know there's ppl like this tapi i selalu harap tak encounter them. one of the reason my sisters always ask me to keep things to myself. knowing that i always wanted things that nobody does or has.

    well, i may not thank u enough! ur blog really one of my fav!

    ReplyDelete
  2. sis i silent reader and i am ur follower.insyaallah i will be married nekxt year too.. jgn lupa invite me for ur private blog ye sis..i like ur writing.. really. my email is fariha_gurl@yahoo.com and my blog is http://gorgeouscharms.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. please let me be among your invited readers . LOL. Its a different case for me though. but dont stop blogging aight?

    ReplyDelete
  4. o0h no..i penah juge rase kene c0pycat..by cl0se friend..like obviously copying me..pastu, i plak yang kene beralah and tukar..sbb i xnk same la ngan dia kan..eh,xbest plak nak c0mment..nak emel u lah sambung cite..haha

    ReplyDelete
  5. hi dear,
    do add me also: chekem@gmail.com
    no worries.. i am not like one of those u've mentioned in the entry.

    nice blog, btw~ ;)

    ReplyDelete
  6. sis.. jgn lupe invite oshinz juga. ehehe. love to read your blog. seriously tau. lagi la pasal designers tu. kalo sis tak reveal memang sampai ke sudah tak tau. selalu gak i refer kat u punye blog ni. please invite me ye.. kesian same saye. nanti hilang rujukan. hehe.

    details-
    butterflyorange.me@gmail.com
    http://oshinz86.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. invite i skaliiii

    iza.abdrahman@gmail.com
    soon-2-be.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. alah nak private dah? Sedihnya. I suka gila baca ur writing and experience. U share a lot tau. Miss X jangan lupa invite I tau. =))

    nimicompany@yahoo.com
    www.aineecumi.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. humm..macam2 kan?
    i know those people exist..just i haven't any experience on them..cheer up dear!
    yes.u inspire me much! i keep on supporting u!
    b2b rules! =)
    feel free to invite me okeh! xx

    ReplyDelete
  10. isshhh takutnye kalo kene mcm tu..its ok,kalo jadi mcm tu maknenye blog kite sgt disukai ramai kan?hehe sila lah invite i ke blog private u tu nanti k?

    email:dalilamian@yahoo.com
    blog: dalilainreallife.blogspot.com

    daaaa!

    ReplyDelete
  11. beb! aloh nk private ke? tho aku dh ex-b2b..feeling wedding tu masih ada.. haahha!! blh? ;p do invite me please? karen.yaacob@gmail.com - thebrighteyes.blogspot.com

    hope all ur preparation went well ;)

    ReplyDelete