Saturday, January 22, 2011

PRESSTO U'RE BLACKLISTED!!!

you know what, meh i cerita apa jadi!!!
i kan pegi hantar baju dekat pressto taman tun. dijadikan cerita ada 3 nepal!
dia ckp dgn my fiance, kena handwash kan sbb kononnya sequin baju kurung!
YA, DIA JUSTIFY BAJU SAYA SEBAGAI SEQUIN BAJU KURUNG!
TANPA MEMASTIKAN BAJU SAYA ADALAH CHIFFON SILK!!! MMG DKT TAG TAK TULIS CHIFFON SILK LANGSUNG!!
(nanti i upload the tag yang masih saya tak tanggal dekat baju saya!)

so, apa jadi?
aku punya risau terus drive pegi laundry hangsuang tu, kononnya nak minta advise boss dia, not the 3 nepal guys!
so, aku pegi sana... so dia mmg cakap kena handwash. boss dia takde kat situ. so i asked for her number. so i called MRS JUN!
i bagi soalan cepu emas terus " hello, i sent my baju tu ur place, it's a modern kurung with beadings and material is chiffon silk. should i handwash or dry clean?"
and seh answered " DRY CLEAN MAAAAA~"

aku terkejut lalu berkata " Mrs JUN, your workers here told me i should handwash. now u're teling me to dry clean????"
then dia kata " why u didnt tell ma?" a
ku cakap, " ey i told them 3 times before this i dryclean, that was the first time suggested to handwash, i tot u guys proffesional do different technic?"
si MRS JUN hangsuang ni terus berani mati berkata-kata "why u didnt insist u want dry clean ma? why say ok handwash ma?"
i said "BECAUSE YOUR STUPID NEPAL SUGGESTED SO!!!" aku bengang aku hung up, then teros maki nepal tu mintak my baju back!!!

and u know wut depa angkat baju aku dari belakang bawak ke kaunter depan, BAJU TU DAH BASAH!!! MAKSUDNYA DEPA DAH RENDAM LA KAN?? HANDWASH APA KE SETAN DORG DAH BUAT LA KAN??????!

so, darah sudah naik kepala! aku maki la nepal2 tu. and terus call MRS JUN.
i said "for god sake ur nepal workers had rendam my baju and it's all wet!!! it's silk and are u going to pay for my soaked baju???"
mrs jun terpinga2 mintak aku pass dekat nepal.
and kemudian aku amik balik phone boleh tak si nepal bodoh cakap "kakak, u punya husband suruh handwash."
aku kata, celah mana husband??? and celah mana pandai pulak laki tu term2 dobi ni!! si nepal cuba menipu sbb cuak.

so i talked to Mrs Jun balik, and perempuan mereng tu boleh cakap macamni "wut u want me to do?
i said, " u come here now. and look at what they've done"
si Jun cakap " i'm in cheras maaaa, u come on monday la..."
KEPALA HOTAK DIA!
i said " HELLO~~~~~~ i'm attending a wedding tomorrow!!! what monday??!"
then dia sibuk cakap dia dekat cheras, and still suruh aku datang monday!!! (apa ke bodoh?)
aku hangin la cakap, "are u freaking paying for my baju if rosak??!" then dia blur. so aku letak phone, mintak duit aku balik and bawak baju basah kuyup tu masuk kereta and jemur bawah kipas kat rumah malam tu!!!


AND DAH KERING, aku sedar baju tu shrink kain dekat lengan, batu2 jatuh, lace ada yang terbuka and CHIFFON SILK AKU JADI BERTOMPOK ALA KEKUNINGAN!

what should i do?? saman dorg???

PRESSTO u better clear this up, for the time being all bride-to-be and brides, don't go to PRESSTO!!!!

13 comments:

  1. aiyo, disaster!!! i suggest you write a complaint letter or email and cc or send a copy to consumer tribunal.

    ni yang buat i cuak nak hantar baju kawin ni...

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..tak baiknya diorang! Ni tau biz ke tak niii? U better saman them. Kasik ajaqqqqqqqqq skit. (wah aku plak yg emo)

    ReplyDelete
  3. stuuuuupppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiddddddddddddddddd nepal!!!!sabar byk2 sis..

    ReplyDelete
  4. masyaAllah.. this is crazy! sayang kot baju rosak macamtu je. hish.. tak senonohla tokei tu pun. irresponsible!!!

    ReplyDelete
  5. cina ke MRS JUN tu?kurang ajar je.sll chinese jaga bisnes.yg ni mcm bo layan je ek?eh i rasa smlm i nmpk u dlm tv3 masa buletin utama tnjuk nikah azwaliza.hehe.i rase la(based on ur pic dlm blog ni hehe).tak sure sgt hehe.sorry kalau slh org.or mata i yg silap heheh

    ReplyDelete
  6. oh my!horrornye!i cant imagine if that happened to me.i used to hv a fren u sent her laundry to PRESSTO dekat hartamas..so far she loved their service,yela.. its not some cikai punye laundry kan..tak sangka la plak skrg dh jd mcmni.so then what did u do to ur baju?u still pakai pg wedding tu x?

    ReplyDelete
  7. MasyaAllahh,kesiannyaa you!!! dorang patutnya lebihtawu la pasal fabrik segala, kalau tak buat ape bukak bisnes dobi?? geramnya baca entry you ni. YOU HAVE TO DO SOMETHING!!

    ReplyDelete
  8. moose: sumpah gerammmmmmm!!!

    reena: how to saman? i mmg geram!

    safiyah: tu yang i marah tu!! sbb nepal yang jaga! kalau zaman tak ambil foreigners ni, at least pressto tu cina kita and indonesians yang jaga! tu i marah sgt tu sbb nepal tu english nan hado, bahasa pun tak reti!

    ReplyDelete
  9. Pergh baju pink u tu ke?
    Dahla i suka baju tu. Sabar yer.

    ReplyDelete
  10. ok dari pengalaman wan..if nak buat tuntutan utk bj u 2..better pi court kt jalan duta then pi bahagian mahkamah kecil..jikalau pi tribunal pn drg suruh pi sni gak..good luck

    ReplyDelete
  11. miss x, u buat complaint kat tribunal pengguna,bayar rm5 je tuk open kes kalau tak silap..lepas tu diorang siasat and kalau diorang salah boleh saman..at least dapat suh diorang byr harga baju u..OMG!its baju mahal from RR kot!

    ReplyDelete
  12. rai: ha'a dearrrrrrrrrrrr. baju pink saya!!! sedih kan?

    cheqmomo: geram geram geram!

    wan: awak, saya dah call tribunal. dia kata mmg saya kena provide receipt nilai harga baju tu untuk tuntutan.... then dia akan panggil dekat mahkamah, the owner,nepal and me.

    anes: dah baut. cuma saya rasa hassle pulak nak kene pegi mahkamah. dah call rizman tadi cerita kisah sedih saya.... :(

    ReplyDelete