Monday, May 16, 2011

I'M A DESIGNER!

Hahaha feeling-feeling I ni :)
Remember I wrote an entry of designing n sewing?
Ok baju tu dah hampir siap! Weeehoooo!
Penat hokay? Ye la, kerja tak tentu masa. Tiap minggu ada sehari je time utk menjahit.
Itu tak masuk hari yg kawan2 ajak lepak lg :p
Tak temasuk hari kena baking and candy buffet lagik.
Alhamdulillah, rezeki kahwin agaknya.

Anyway, nanti saya akan buat tayangan perdana baju hasil karya saya, yuyu aziz :)
Cewaaaahhhh signature name; feeling designer abis!
Hahah bukan hasil kerja saya sorg, mak kesayangan byk tolong :p
saya boleh jahit tp tak sekemas my mum yg menjahit dari darjah1 katanya, gituuuuu tangan org lama!
(Consider baju raya I.. Tee hee)

Takde niat nak amik tempahan pun, sbb busy. (Layak ke?)
Nanti korang jadi juri I k?
Hahaha nak jual pun mahal pulak rasa, kain chiffon je yg good quality rm38 per meter kat jakel, and I pakai 6meters for the baju. Workmanship penat tebongkok2 lagi.
Kalau memberangsangkan I buat size S,M,L buat sewa baju nikah/tunang!
*business,business*

Till then, taaaaaa! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

8 comments:

  1. fuyyohh tabik btol la kalo org reti jahit menjahit ni hehe :) xsabo nk tgok hasilnye hee

    ReplyDelete
  2. Awwww thank emie. I jahit biase je, suke design2. Yg hebat jahiy my mum. Dia baru je pencen, so doa boring tolomg i jahit lain yg i dah lama potong. Hahahaahaha

    ReplyDelete
  3. walllaaaawwwweeeyyyyy!!!!! otak bisnes btul la sis ni. my late mom pun pandai jahit. kemas sangat dia jahit.. hehe.

    ReplyDelete
  4. waaahh.terer la u.i mlm td br pegang jarum nk jahit kaki seluar tunang i.jahit jelujur je tp susahnya! rasa nk nangis.adik i yg ajar.sakit jari kene jarum pn ye jugak.haha.tp lama2 ok.mcm best tp takde la smpai bole jahit sehelai baju macam u!bravo!

    ReplyDelete
  5. Osh: mak2 mmg pandai jahit. How i wish i cn jahit kemas like my mother...

    Lisa: i jahit biasa je. Kurung n kaftan je pandai. Fesyen pelik2 tak reti. But i lg pandai potong dr my mumz. Huhuhu my kum jahit mmg superbbbbb

    ReplyDelete
  6. org pandai menjahit, sume jd senang taw. nnt bole tempah baju raya dgn u je nk design canggih2 ye. hehehe

    ReplyDelete
  7. hey there, saw u dkt berita tv3..u hv a very nice voice! :)

    ReplyDelete
  8. Hidayati: plg canggih i buat now is kain meleret n lain flowy. Hahaha

    Jarjar: yang dlm gua tu ke? Demamlah time tu yang sbb tu suara sexy ecehhhhhhh

    ReplyDelete