Wednesday, May 25, 2011

RESULT NIKAH COLOUR!!

Oh mannnn this is my first time blogging via iphone! Ya ya i bought iphone4 in white! After 2 loyal years with bb, my bb dah arwah,.. At last. So saya tidak membazir ye..? ;)

Anyway, hahah result theme colour nikah. Here's the result. Palette 4,1,3,2 (ikut susunan vote PALING tinggi-keempat tertinggi)dah terkeluar dari carta!!!

WHY?????

Here comes the twist.
As a normal human being, kita tak lari drpd mempunyai favourites and bias tendency in choosing. Then only dpt decide kan?

So psychologically, which ever colour u girls voted are d colours YOU love!!! Clap clap now u know ur favouritism towards a few colours! I helped u in a way. Proud. Tee hee

Now here's the trick and why i scrapped out the 4 colours top voted.... :)

I choose to pick colours everyone not so keen of... Maksudnya, secara tak langsung warna yg uols pilih sikit sebanyak influenced by what you like to see from ur own point of view and own eyes kan? Contohnya, paling ramai voted for palette4, maksudnya ramai suke warna tu and in a way there are possibilities ramai jugak yg akan buat warna tu. Get wut im trying to explain tak..?

Sbb tu i susah buat keputusan, sbb keputusan i pun SEMATA-MATA apa yang i suke, apa yg myv fiance suke n apa yg my bestfriends suggest. Thats y i need u girls yg sgt la sweeettttt.....

So the decision? I choose to go the opposite. Now, my choice dah narrow down kpd only empat pallette sahaja:
8, 5, 6, 7

I'll propose these four less voted colours to my family and his family, kasi chance org tua filter decision :)

U girls helped me a lot. Thank you so muchhhhhhhhhhh! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

9 comments:

  1. ahahahhahah 1 perkataan untuk describe semua ni = bijak!!!!

    ReplyDelete
  2. Lisa: ini teori sendiri... Memandai je tee hee

    Chenta: tak bijak sanga sbb teori yang tak bertauliah... Hahaha

    Lind: mesti u suka sgt warna tu... And i bet ur wedding color will using that sort of color kan? Tee hee

    ReplyDelete
  3. palette 6 da macam combination bendera negeri kedah.. hihihi.

    please pilih palette no 8 ye pakcik & makcik. hehe.

    ReplyDelete
  4. Osh: i pun dlm 4colors yg last ni i ada satu tg i suke, but parents biasalah mesti kena dgr ckp depa.. Hahaha keoutusannya i pakai hari nikah nanti!

    ReplyDelete
  5. :) bijak sungguh dia nohh.. hehe.. :) tp, takpa.. bertanya org tak salah.. kerana pilihan yg terbaik.. berbalik pada si empunya diri.. kerana itu adalah hari bahagia awak.. maka..pilihan tertakluk pada awak dan jugak atas persetujuan kolektif di kalangan ahli keluarga kedua-dua belah pihakk..

    p.s : mana2 pun palette yg awak pilihh.. chek yakin awak akan kelihatan anggun di hari bahagia awak...insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  6. Cik senah: awwww ur so sweet. I takut buat keputusab so now i leave the final decision kasi parents both side decide... Apapun depa pilih from tgat 4colors i promise i wont object hahaha

    ReplyDelete
  7. Yey..the ccolor that I voted for masuk shortlist. We have the same approach. Rilla pun lebih suka buat benda yang orang lain tak buat.

    ReplyDelete