Monday, May 30, 2011

INVITATION CARD

Saya tak berniat nak go against apa yg parents saya mintak. Tapi jika kad kahwin dah dkt 10ringgit saya rasa melampau. Sedangkan ada design yang saya lebih suke, 3ringgit je. Saya biasa berdikari, saya tahu nilai duit. Ntahla. bila parents masuk campur saya taktau nak buat macamana. Nak ikut taste dia, kalau murah takpe jugak saya tak kesah. Saya takkan bantah kalau favors mahal sikit, tapi... Kad??? Pada saya, cantik macamana pun hujungnya org buang je. Saya cuba pujuk. Esok hari akhir saya di jakarta. Saya cuba pujuk mak saya. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

11 comments:

  1. dear.. rm10/card?? its too expensive... cuba slowtalk ya..orang tua biasalah.. nak yang terbaik tuk anak2... tapi ckp elok2 insyaallah ok.. =)
    mcm x berbaloi kad mahal... goodies xpa..org simpan.. ya.. ^^,

    ReplyDelete
  2. kt jakarta k??wah!!hepi shopping miss x:)

    ReplyDelete
  3. giletue sayang, rm10??? kat jakarta rm9 pon dah cantik sangat2... even hardcover you canget rm2 dah cantik, mine also RM2. go to Pasar Tebet, center for invitation card maker at jakarta :)

    ReplyDelete
  4. insyAllah, kene slow talk, :) gud luck miss X

    ReplyDelete
  5. babe, i so feel you. rm10 for a piece of card is ridiculous. no matter how pretty they are. things like these used to happen to my husband when his parents insisted on having a typical indonesian hard cover invitation card. lucky he managed to convince them not to buy such expensive item and splurge on something else. good luck with reasoning your parents. i'm such you can do it babe!

    ReplyDelete
  6. miss X,oh lucky nya :)
    kalau parents dah mau layankan aje.ngehehehehey...try pujuk ur mom dlu..mana tau dia dgr ckp u :)

    ReplyDelete
  7. Girls: takde la rm10 exactly. Around rm8 lebih... Hurmmm rp25ribu each. Kad tu mcm dalam kotak sbb tu my mum excited sbb takde kat malaysia. Pastu si indon tu pon pandai she said kat malaysia jauh lebuh mahal kalau custom. I jenis no hal redah tempat sesak, my mum tanak pi pasar tebet, tanah abag semua tu.. So i tpaksa ikot dia pi kedai dekat mall of indonesia ni. Mmg la mahal kan? Hurmmm ntahlah today mg last day, dari mlm tadi i suruh amik jgn lebih rp10ribu.. But mcm2 alasan dia, cina indon tu pon pandai siap cakap servis dia tiptop, she tol my mum kalau pasar tebet kualiti kurang, proof ikut email je la... Sibce she offered hantar real sample to our doorstep via ups. So my mum excited la, she said "see, we're paying for the cards obly but fot tger service too" haishhhh to me berapa sangat harga courier tu kan? I honestly rasa its a waste. Altho its her money i tetatp rasa bazir.

    ReplyDelete
  8. rm10 per card?? woaahhh... yeah agree quite pricey, but if ur parents yg nak sponsor then say YES.. haha.. ;p

    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. waaaaa u dekat jakarta keeee?alaaaaa..boleh pesan lace ivory jugakkkkkk..my parents aritu pg dorang kata takde yg lawa..ishhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  10. rm10 each card? a bit expensive la peruntukan utk kad saje..maybe u kn slowtalk dgn ur mom dulu ,ermm..u kata kad tu mcm kotak kan?try pk pasal kos nk pos kad tu lg..insyaAllah..hopefully ur mom akan dgr pndangan u ^_^

    sape2 nk kelihatan ramping, jom kte try SPANX!

    ReplyDelete
  11. Renee: cards, favors, food, hall, pelamin n deco mmg my mum punye part sbb tu i takut nak interfere lebih2. Kang tak psl dia interfere i punye bhgn pulak. My part baju, makeup, photo, video and brg2 hantaran, i yang offer diri nak pakai duit sendiri and male decision on d few...

    Dila: i dah sampai kl dah pun. If u pesan awal2 boleh i belikan... Byk je french lace lawa2 kat silk route/road. Rp2-2.5juta for one panel of 2.25meters. So berbaloi la.... Lebih kurang 400 per meter. Kalau i tau, i belikab dulu utk u.. Tapi tkpe, u dkt london n paris lagi bestttttt

    Pmpuan manis: ntahla yang... Anyway, mmg the vendor tu mmg kira high end sbb ada kedai kad 2tingkat sendiri. Soooooo apa je alasan i bagi, dhe has all the solution (sakit hati alu) i ckp jugak how nak post if kotak, she saod can giv. 10meters of bubble wrap! Choy kan? Ada je solution dia. Hurmmmmm ada yang 8-10ribu rupiah, sbb tu i sedih. Jap nanti i dpt my laptop i upload cards at her shop. Mmg byk pilihan. Walaupon kat website tulis ada rp6ribu, propah je. Yg rp6ribu tu sbnrnya rp8ribu termasuk envelope. Kiranta rp8k tu plg murah, but still hardcover... So i rasa stil berbaloi. And all her cards handmade... Ok la kn?

    ReplyDelete