Monday, September 7, 2009

merisik plan

* this is merely a plan ok? all gonna be bride dilahirkan to dream kan? ;)

ok, things jadik so fast. and we finally decided 10/10 (as in october 10th) as our merisik day. apparently, his parents haven't jumpa mummy X + daddy X. So, besides merisik they can also kenal each other and beraya... kan? (2 weeks after raya kot...makan kuih la deyols! hahahhaha)

anyway, we all know merisik of course laki bawak barang. usually one super simple cincin and few barang makanan. after discussion dgn Mr. X, i said bawak cincin kosong (taknak ukir2 at all) dengan 2 je barang makanan that makes 3 of 'em! takyah banyak2...

huhu takde dlm adat, tapi saya pun saje nak bagi.... sbb excited ok?! ;) since merisik is the first stage (ok proposal tu first, hurm.. which ever la!)... so i tot saje nak jadi sedikit childish.. ye la, nanti dah tua kalau nak perasan comel cam budak-budak org kate aku buang tebiat plak dak?
apa saya nak bagi???

1) cupcakes Arsenal (Mr. X die hard fan ok?) lebih kurang gambar kat bawah ni (the arsenal logo je ek, not the bags and LV thingy ;p) dah tempah.... on the 10th nanti pickup. ;)


2) chocolates: thinking of ferrero rocher je for merisik, so tunang and kahwin, upgrade fidani, then baru patchi.... better kan? takkan nak turun pangkat pulak later.. ;)

3) sampin songket sulam tangan from pantai timur
(mummy X yang nak bagi, katenye october 4th kebetulan dia ada 3days meeting dekat sana) ;p

so 3 balas 3 la... adat tak adat, biarlah~ janji both side happy. yeay!

Love,
Miss X

4 comments:

  1. hi..tq for linking my blog..xpenah nampak u drop by my blog plak.hehe..wahhh..sungguh excited kan nak dirisik..i think best stage time menunggu nak ditunangkan.hehe..when is ur engagement?i pun hired kak liza for my bertandang.she did a great job..as good as kak sai :)

    ReplyDelete
  2. hey darl,
    sayalah silent reader. i just started this blog after he proposed, over excited... ;) i decided amik kak liza pun after reading comments at ur blog and sabsabby's... engagement, march 14th... hope everything berjalan lancar. insya-Allah~

    ReplyDelete
  3. wah... kire ok la tu merisik je dah 3 bls 3.. i lagi modern n belasah je... mse tunang 3 bls 3 je.. hhahah.. sbb i kne tunang gak.. sbb ikut adat.. so evrything last minute.. baju tunang pun recycle bju dinner yg over glam... ape pun gudluck..

    ReplyDelete
  4. huhuhu asalnya never thought of merisik & tunang. but since family laki side mmg nak ikut adat, i ikutkan je... alang2 nak baut, bersungguh2 i hik hik hik ;p

    ReplyDelete