Saturday, September 26, 2009

tukar

ok, tarikh ditukar kepada 11/10/09... huhu mcm countdown kan? 11,10,9.... lalala


ada problem sikit di pihak lelaki, mula2 saye macam sedih.. i asked him "nanti tunang pun tuka tarikh, kahwin tukar tarikh... semue tukar la.. kalau beranak pun nanti tukar tarikh ek?" excuse satu pe'el saye yg cepat melenting (tapi cepat sejuk...) saye ni sgt meticulous, perfectionist n cerewet. i don't like 'close-enough', 'apa-apa pun bolehla', 'asalkan ada', 'ambil syarat' attitude. on the other hand, Mr. X seorang yg sangat cool and penyabar. so, kerana saye dah muncung panjang berpuluh kilometer sampai ke templer park dah kot, Mr. X pun pujuk.. and lepas dipujuk dlm hati saye ckp "ape la salahnya, tarikh is not an issue pun.lagipun dorg ade family matter, nak buat macam mane kan?" setelah berjaya dipujuk (and pujuk diri sendiri at the same time jugak) saye senyum balik sambil makan fried calamari rings at fish&co. sedap ok?! ;)

4 comments:

  1. i hear ya gal.

    we gurls get overly emotional over the simplest thing kan? but having said that,i have also dreaded over the date for our engagement event.it was a big dealof a matter to me as well.less than 3 weeks away.

    think happy happy thoughts ;)

    ReplyDelete
  2. oh indeed... i was so sad and marah at the same time thinking 'is he and the family-- not serious bout this' gile emo kan? but after a while like u said, i meditated in 5mins kat fish&co and senyum again, malas nak prolong... ;)

    ReplyDelete
  3. ohh i'm going through the same thing..dates tukar from august to oct..now last minute its in 5 days...

    so glad its soon...but at first i was very sad..i so understand how u feel..hehehe...

    ReplyDelete
  4. oh another bride-to-be yg memahami... kan kan? i planned (the date) since bulan 6 kot with Mr. X.. bile jadi camni saye tak suke... but then again, terima la daripada tka datang langsung kan? hik hik hik

    ReplyDelete