Tuesday, November 30, 2010

SYOMIR IZWA

drooling? hehe
oh people.... i honestly think RR's era is over... erk. nah kiddin'. huhu
...they're still producing great dresses but with extra $$$$, why not. mind you, harga makin naik.
last time i wanted to do my engagement dress with syomir but it didn't happen so...
but lately, i just fall and keep falling in love with his superb dresses.
i remember back then, mid 2009, his price for a baju is only 800 for nikah and 1200 for reception.
so worry the price heighten extra miles.
i've seen sue's, tahirah's and soraya's dress and loving them a bunch.
but can i have 2 bajuS (nikah and reception at RM3k?--- my kain)
most blogger friends told me that blogger can get special price, 2.5k to 3 k for DUA BAJU!
haven't try my luck yet. but would love too.
i am about to mail syomir. will update you girls. love.

21 comments:

  1. haey dear!booked im also for my reception..but he asked to see im first maybe to hv further dicsussion i guess..eyy..dont forget to update us about ur dress k?

    ReplyDelete
  2. all the best! suke jugak baju2 syomir izwa. superb, gorgeous!!! doakan u dapat! so that dpt tgok u pkai nanti..amin (~_^)

    ReplyDelete
  3. Hello.. I nak link your blog,please. :)
    Love your posts, sangat natural and honest. I've been meaningg to ask Syomir Izwa too for my wedding dresses, but takut budget I rendah sangat.. but after reading ur blog, I think I'll give it a try! :D Best of luck in preparing your wedding! =)

    Diana.

    ReplyDelete
  4. omg! must be superb gorgeous! he is my fav designer of all. good luck.

    ReplyDelete
  5. hi dear, very excited after bc pasal 3k for 2 baju...do share later...=)i pun suka baju2 dia tp x berani approach lagi...hehe

    ReplyDelete
  6. dalila: baik dearest!

    miss puteri: will definitely do a follow-up entry! ;) wait for his kind reply.. huhu

    ReplyDelete
  7. diana: indeed. i worry d exact same thing. bayangkan, dah jumpa discuss 2-3 jam, suddenly he said his current rate is Rm3k ONE BAJU. time tu tersipu2 raba handbag kan? haha

    si kecil: sangat gorgeous kan??? if dia terima my budget, i terus cakap confirm. tak perlu discuss design pun takpa dah... HAHA

    bridekayangan: kan?? who wouldn't. 3k kot. oh syomir should probably do one day campaign. who ever confirm booking that date will get 2 dresses at 3k! isnt that cool? HAHA

    ReplyDelete
  8. SI started 1500 for the plain one... =)

    ReplyDelete
  9. aween: huhu i akan merayu dapat both baju at RM3k.nikah detailing sikit2, reception je over sket. so i rasa he can do la; imagine baju nikah rm1300, reception rm1700 hahahaha. if dia bagi i dat price, promise minggu ni juga i anta kain tho my reception lagi setahun! huhuhu

    ReplyDelete
  10. good luck dear....mmg cantik...! i skrang stay kdh,g KL mmg masa terhad..then, ms aritu nk g tmpah dia bz dgn preparing new shop...sampai trus tukar ke org lain =)...

    ReplyDelete
  11. i heart syomir so much! lagi2 detailing pleat kat design2 baju dia..memang best la..i doakan u dapat..hee..kalo betul boleh dapat 3k for both,i pun nk berangan jugak la!hihihi

    ReplyDelete
  12. hi.. i newbie here. i pun nak link ur blog gak boleh??? i contact syomir through FB, ingat nak buat baju nikah dgn dia. syomir quote me RM1200-RM1300 for workmanship only. klau with fabric RM2000+. syomir bgtau harga bergantung pada embelishment(betul ker eja.. hehe). lagi heavy + bombastik beading/lace patching yg u'll nak lg la mahal & also the design klau lg complicated so dia akan charge lebih la..

    so kena bgtau kita punya budget berapa, nnt dia akan tolong designkan ikut kita punya budget.. bestkan kalau boleh dapat dua baju RM3000 jer.. nak jugakkkkk ;p

    ReplyDelete
  13. awen: huhu boleh je even kat kedah. fitting 2 kali, 2 kali je kene turun kl hehehe

    anes: hahhaa i rasa he can give but without veil la. baju semata-mata.

    mai: hahhaha dekat fb pun he said nikah 1200, reception 1800. kain kita sendiri. sbb tu budget 2baju 3k la kan?? but sadly, bile i e-mail. lain pulak harga dia. mahal. bila fb tak mahal sgt. pelik kan? takkan rate dia lain-lain.

    ReplyDelete
  14. babe, i buat baju dengan J (u know who) rm3k kain i ok! gila tak? kan u pernah tanye and u dapat half price.tapi mak tidakkk, itu pun i mintak discount sikit. lace i punya, lining je dia beli sebab dia tak suke i punya. gila kan! yuyu babe, make sure u ambik cuti tau masa i kahwin. nways, i dah ambik baju from J!

    ReplyDelete
  15. Miss X: ooohh yer ker??? masa i email tanya price, i bg sekali design baju yg i nak. then baru dia bg harga.. i think better u pegi terus butik dia bawa contoh design yg u nak & suruh dia adjust to suit ur budget (Qudyn & Shahrir Nurdin yg ajar.. hehehe).. InsyaAllah i nak pergi butik dia this weekend, nnt i update.. gud luck to u :)

    ReplyDelete
  16. alwani: dear, dah kantoi u anak somebody, sbb tu la dia ketuk u mahal gile!!! 3k for wokmanship sumpah mahal! tambah lagi seribu dah dapat jovian mandagie u! anyway, hasilnya mesti puas hati kan? *dah amik kan? how?*


    mai: baik1 cuba u cakap u nak buat 2 baju, dapat tak 3ribu! huhu then update me. but if he can quote u 1200, i rasa ntah2 RM2400 pun boleh dapat! actually kan...

    ReplyDelete
  17. ok babe.memang outcome dia ok.veil dia buat pun cantik.tapi 3k? apa kau gilaaaa.hahahahaha. syahrir nurdin tetap favourite i! syomir mak dah terlepas.haha.

    ReplyDelete
  18. i adore syomir's dress as well! eh if dpt 2 baju for 3k, let me know. ihihi ;))

    **hugs**

    ReplyDelete
  19. alwani: nasib cantik! If not, harus mengamuk!

    ReplyDelete
  20. KORANG SEMUA: after my survey dgn friends n bloggers, rate syomir skrg STARTS from--nikah 1200, reception 1500.thats for plain,or minor detailing. Kirenye if kite tak byk nak itu ini actually boleh je dpt 2700. So 3k tu budget just nice dgn syarat tak byk songeh. HAHAHAHA

    ReplyDelete
  21. hii.. ok i nak update pasal syomir.. last sabtu dah pegi jumpa dia.. i dapat 2 baju for RM3200 workmanship & RM5500 with fabric. my baju nikah (full chiffon)mula2 dia kasi RM1200 tp sebab i mintak itu ini + tambah beading banyak skit siap ada ruffles lg , itu pasal jd RM1500 workmanship & RM2500 with fabric.. baju for reception pulak i buat long dress + lace patch kat tangan & dada (full chiffon gak)RM1700 workmanship & RM3000 with fabric..

    i agree with u Miss X, mmg boleh dapat 2 baju RM2700 jer but keep the design simple laa.. ;p

    lepas jumpa syomir i pegi rizman ruzaini lak.. dia kasi baju nikah i RM2000 with fabric & reception RM2500 with fabric (full chiffon) RM3000 with fabric (half lace)..

    poning2 nak yg mana satu.. tp i tgk syomir punya baju chiffon (bukan i punya.. hehe) mmg sgtlah cun, jahitan mmg kemas.. love

    ReplyDelete