Monday, April 11, 2011

MY W-PHOTOGRAPHER--DREAMY PHOTOS+DETAILS+MOMENTS

i hired 'my-kinda' photographer.
told ya that i'm very very particular about techniques.
ya,
i'm not sure the kind of colour-grading he used to edit the dreamy photos of one's big day.
but for sure, it's all pretty and worth it.
i love details. you know, small little things like flower pots?
at the same time, i love moments.
i love photos of my thang, you know--- my baju, henna, ring, shoes, veil. all in CLOSE-UPs :0
ok, selfish alert. i know.
but ya, i am ;p
i want all little details in my wedding book.
and that dreamy effect, that little things, moments ALL in the package.
so, i chose Bak Hafiz. I believe in him, like seriously.
tak puas promote bak lagi ni.
Now i present you his wonderful artwork :)












10 comments:

  1. calls me annoying..tp nk comment gak..[sementara tgh mood nk online..sok pg dh xleh online dh]

    whoa!!nice la bak nie..X sama mcm dba,cerewat yang amat bab gmbr..konon diva la kan.HAHA..colour gradient pelik skit..dh xnk..pastu nk detail yang penting..pas2 nk moment gak..HAHA..payah 2 nk jumpa yang leh provide suma..heeee~..so praktis senyum okeyh dari sekarang..t dr angle pe pun bak amik,comel ajor:)

    ReplyDelete
  2. dba: ha'aaaaaaaaaaaaaaa colour gradient pelik ala2 muka macam cartoon, edit too sharp saya sgt benci! saya suka macam ni... sweet je~ dba dah pilih photographer?

    ReplyDelete
  3. i ada satu advice for brides to be, erm i just married 3 months ago, n i hired one of the top photographer in Malaysia and the most wanted photographer gak la kat malaysia...s###### ####. finally, the product turned burukss n mengeciwakan..i believe to pick the photographer u kena buat some survey n i believe follows criteria will help u to pick ones;
    i) experience 3-5 years not more
    ii) young Fit photographer (coz they r talented n creative)n boleh sesuwai dalam semua keadaan
    iii) u kena tgk dulu product dia..kekadang some photographer bila shoot artist cantik la..klu shoot kita erm...mcm x ikhlas je..so u kena tgk product yg real n reality..hahha

    ReplyDelete
  4. zeck: hi babe! thanks a lot for sharing! we loooveeee real life experience! anyhow, it's VERY TRUE! u know what, this one photographer album dia in FB dia upload mmg nampak tempting sbb cantik2. my fren hired him 2 events for rm5k!!! wut happened? mmg la 8-9 keping dlm FB yg dia upload tu yg cantik. but others? buruk to the max, dia edit sharp gila sampai dah mcm cartoon! my fren so menyesal. lepas tu, ada yg got experience, top photographer ni berangan busy, album 2-3 bulan baru dapat. choy. padahal dalam FB update asyik pegi oversea sana-sini sibuk dengan workshop, album client tak reti pulak dia siapkan cepat2.


    as for photographers, i believe in young talent coz they are hardworking. pelamin and baju i would consider org berpengalaman. but to hire one who click and capture my moments, definitely the young ones! :)

    ReplyDelete
  5. zeck: ehhhh choppppp!!!! i ingat u punya 's###### ####' tu mencarut! hahahah omygod!!! yang pasal edit sharp macam cartoon only 8-9 pictures dalam FB yang lawa tu si polan yang sama la i think!!! erkkkkkk SA kan?

    ReplyDelete
  6. yap.!! dialah orangnyer...serius i memang menyesal amik dia..i tot canthikkk sangat...erm..da la album dia kecik mahal giler nasib i amik for one event je..rm3.5k tau..huh!! nyesal..satu lagi, dia amek gambar kita dia rehat..pas duduk..sampai nak suruh baru nak wat keje..penat katanya..mana boleh moments tu sekali je seumur hidup..u kena keep on snapping the moments!!! ironically, i hired one young photographer for her side yang very passionate n sangat selesa keje ngan dia..n album dia jauhhhh better than SA..siap ada beg n album..memang cun giler nmpk dia nyer album lak yg 3.5k...even my friends pun cakap..lagipun harga dia harga 1.5 k je..so jgn terpedaya dgn gambar yg diorang upload kat fb... so amek sumone yg fit jugak..coz bila diorang ni badan besar ke or x sihat sudah nak keje..coz capturing the best moments masa majlis need a lot of energy..serius!!! i bukan nak kutuk mana-mana photographer tapi this is the fact..i tak nak korang plak yg menyesal!!!

    ReplyDelete
  7. zeck: dulu SA top my list. i mmg nak sangat hire dia. until i keluar with my cousin who's a photographer too, dia mmg cakap si SA ni kerja duduk je, duduk dekat one corner je.lepas dengar tu i terus mula cari photographer lain. and alhamdulillah i thik i buat keputusan yg baik by choosing bak.... nasib u share ur real experience so yg lain hati-hati hire photographer pemalas ni!

    ReplyDelete
  8. miss X : tahniah kerana dapat photographer idaman hati..

    zack : terima kasih kerana berkongsi pengalaman / kisah benaq mengenai photographer tersebut..

    p.s : chek hired photographer yg tak berapa ada nama di belah utagha nu (kedah).. Tp, chek bkn main grab saja arr.. chek tgk dulu hasil2 kerja lampau dia (di blog dia).. So far, chek berpuas hati arr..chek tak berapa pandai sgt bab angle ka..dan apa saja terms berkenaan fotografi nie.. Apa yg pasti.. chek percaya pada "passion" seseorg itu terhadap kerja yg dia suka buat.. contohnya : Kalau menjerumuskan diri ke dalam bidang fotografi ni kerana duit.. mmg tak nampak sgt dalam hasil karyanyaa.. Tp, berbeza jika menjerumuskan diri dalam bidang fotografi nie kerana MINAT yg mendalam dalam bidang tersebut..Hasil kerjanya mesti superb! Sekadar pendapat chek arr..

    p.s lagik : chek hired photographer tersebut utk 2 events (nikah dan resepsi) yg harganya tidak sampai RM 2K.. alhamdulillah.. :) - chek mmg invest lebih utk OV dan OP.. yg lain2 .. kebykannya chek DIY sajaa..coz chek nie..b2b bajet.. heheh :P

    ReplyDelete
  9. ok..korang cop...sapa SA???*blur*..dba dh ada a few in mind..tp lum wt decision lg..

    ReplyDelete
  10. hello u girls, SA ni mmg famous. clue dia, pernah shoot untuk seorang penganting yg sangat cantik bernama Aliah. *hint hint*

    ReplyDelete