Saturday, June 4, 2011

MACARONS & COOKIES

i love baking..... a lot!!!
my baking passion punca TWH wujud di muka bumi ni.
i started with my own e-day doing candy bufffet for myself.
and that's where i think from word of mouth and photo uploads and tagging some baru kenal apa itu macarons. :) proud.
so, i bake macarons and cookies (every week!)
cakes too, but malas sikit.
i curi masa sekalipun jadual kerja di tv3 sangat padat.
seriously.
i mmg suka memasak.
masak la apa-apa pun.
...dari lauk melayu sampailah lauk moden. mmg suka masak.
i pernah menang nestle cooking competition peringkat kebangsaaan, 3rd place-- wakil Selangor.
anyway, here are some photos--- me baking. (last week)
kalau nak upload gambar i bake and cook since form1, banyak sangat gambar.
so, here are some of my baking projects for business purposes and own consumption. haha!

macarons in the making


piping the cutey


baking--- see, macarons feet


TWH signature french macarons
crispy outside-chewy inside
(clients favourite: pink with choc ganache filling)
RM3 each


TWH signature rainbow cookies
(sangat rapuh/crispy and the chocolate in the middle, oh-so-yummy)
favourite for themed party/ birthday party/ own consumption
RM12 per jar


TWH signature chocolate chip cookies
(best-seller, seriously i'm proud to say my choc chip cookies sedap)
crispy-nipis-semisweet-dark choc chip



definition of my own perfect choc chip cookies (front)



definition of my own perfect choc chip cookies (back)


TWH gift RM10 per jar
for vip can, own consumption also can, raya also can!
free ribbon ikut warna tema.


will forever bake.
nanti kalau ada rezeki dapat baby girl ajar masak and bake :)
love all of you!

12 comments:

  1. oh wow. i sangatttt kagum dgn U la miss X! serious! :)

    if u nk bg cookies made by u utk tetamu masa kenduri kawin u nt pn mst cool gila.n save cost!hihi.ahhhh bestnya pandai cooking and baking.

    ReplyDelete
  2. ngeh ngeh, u da ade assistant kt tepi tu.. :P


    well, wish you gud luck! and happy ber-bisnes also future planning (ajar anak skali) hihi

    ReplyDelete
  3. Pantas betul korg ni conmeng! Hahahah assistant i tu mmgvsuka tolong. Nama dia aqidd, dia mmg tolong. Tak kacau langsung. Baik sgt..... Huhu mmg dah plan, kononnya nikah nak bgi cookie favors in jar :) tgk la larat atau idak.... Ada small jar, kalau letak cookies pun cost dlm rm3 je. Hehehe nanti raya jgn lupa beli cookies missx!

    ReplyDelete
  4. woohhh, 10 ye per jar? u jual by kilo x? how much? hehe, tgh consider byk cookies neh :)

    ReplyDelete
  5. Rajin kan you ni dear..kalau Rilla, memang tak la. Balik kerja je terus melepet, penat.

    ReplyDelete
  6. semua mcm sedap!!!waaaa...best....

    ReplyDelete
  7. bestnya ada kemahiran cam u!!!...i wish i can baked too!!..skang mmg rajin try2 buat cookies & kek & desert, tp hubby x suke sgt kuih muih moden ni...so, kdg2 buat pun, kne makan sendri...huuu

    ReplyDelete
  8. wow...sedap sedap.....
    best nye pandai bake cookies....
    mahu jd mcm miss X..~
    lalalalala~

    ReplyDelete
  9. mestilah laju jekk.. tgah free nak mengomeng.. agagag :P tp mmg cute betul si aqidd tu..

    kalau blum ada baby girl, bolehlah aqid jd part timer asstant..

    *boleh je letak dalam jar, cuma xkonsisten langsung dengan size yg comel2 tu, I buat jd cm gajah jer.. haha

    ReplyDelete
  10. we have the same passion Miss X..BAKING! hehehe

    ReplyDelete
  11. wish i have the same passion but im not into baking.
    wahhh best! nanti raya boleh buat promotion again in ur blog.
    all the best babe!

    ReplyDelete
  12. ngeeeee... terliur tengok choc chip tu!!!!!! ehem.. macam mau rase je air tangan sis ni. =)

    ReplyDelete