Wednesday, August 10, 2011

DECORATOR FAMOUS SABO BRIDE2BE!

**entry ini di print screen from my fb. tanpa sebarang edit. 100% kiriman seorang b2b yang mahu saya share dengan semua b2b di sini. dan kepada vendor, ini sebagai pengajaran**










=sambung. sorry crop tak sama size==




so, bride-to-be what do you think? if kita di tempat aliah ali, mesti kita pun marah kan?

27 comments:

  1. omg... i baca ni dengan sepenuh perasaan ...at the end rasa marah meluap2..kesian pula kat aliah tu... taulah bukan artis, layan macam ni. !@#$%^&*()_

    ReplyDelete
  2. ooohh..ari wedding couture buat gitu?? i tak heran pun..dr fb die mencanang dok bagitau semua buat pelamn utk artis ni..artis tu..mcm hebat sgt ble dh dpt wat pelamin utk artis..
    pdhal, kebykan hasil die pun dok copycat pelamin org lain..huhuuuh..i mmg rase, org mcm ni kte patut bgtau dkt b2b yg lain..jgn biar ade org lain tertipu dgn karekter dorang yg konon2 mcm friendly, bleh nego..padahal cekik darah..
    biar dorang sedar, tanpa kita as customer dorang..sape lah dorang..dgn kuasa blogger ni, dorang pasti tergamam kalau kte bongkarkan attitude dorang yg sebenarnya..

    ReplyDelete
  3. miss x!! dah banyak kali denga pasal ari nie, dari 2 3 taun lepas, tak caya cube google.
    tapi i perasan bila buat untuk artis, memang cantik gila!!!! Tapi tak adil la, sebab kita bayar!! artis tu sponsor. Ini mesti kes nak carik duit lebih sebab nak raya ni, tu yang 2 bulan awal dah mintak, lucky konon.
    If u perasan renee meow pun kene dgn ari kan, die wat kekwat.
    I bila tau pasal ari punye bad review sejak 3 taun lepas i terus pangkah die awal2. Pejam mata jer walaupun tgk die buat untuk artis amatla cantik.

    ReplyDelete
  4. ermm..dh selalu sgt dgr citer pasal Ari niii..
    tapi tak ramai yg berani bg tau secara open.
    x baik Ari wedding wat mcm ni kat b2b...what goes around comes around...esok2 ko nk kawen, ko tgk laa balasan nnt mcm mana...huhu..

    ReplyDelete
  5. Tak baik Ari Wedding Couture buat macam tu. Kesian kat your friend.

    ReplyDelete
  6. teruknyer...sian kt cik aliah 2..
    semoga dipermudahkan segala urursan beliau...

    ReplyDelete
  7. ek elleh.. berapa kerat sangat artis kat malaysia ni yang die nak berlagak sangat???!!! sepatutnya dia kena appreciate pelanggan yang berstatus rakyat biasa macam kite ni, yang jumlahnye berjuta-juta lebih daripada artis tu. gile ke hape lagi 2bulan nak kawen die cancel tibe2? pk pakai kepala lutut kah?

    ReplyDelete
  8. My cousin hire dia for her engagement. Ok jek service. But then again maybe sebab anak Tan Sri kot?

    ReplyDelete
  9. OMG!! terkena lg i.. br buat entry promotekan bj yg dia nak jual. nyesal lak rs! cehh, xsangka betul camtu sebenarnya. geramm je baca. xlama laa beb.. x berkat niaga macam tu, especially bila suka aniaya org nak buat majlis dirikan masjid. one day tahu laa nasiB dia.. I setuju, should review vendor2 mcm ni supaya future b2b x alami nasiB yg serupa. thanks fr sharing. I nak delete my previous entry on him sekrg jugak!! Kita ni konon nak tlg sebangsa berniaga, tp tu lah. bangsa sendri bila dah maju sikit, duk menipu jer kerjanya..

    ReplyDelete
  10. nama besar tu.sponsor artis bole plakkk.ah kalau i jd alia i pun marah.bukan kite mintak sponsor pun.kita bayar kot! grrr

    ReplyDelete
  11. huhu selalu dgr bad review pasal Ari ni.. hurm

    ReplyDelete
  12. Sponsor artis tu free je, tapi dengan b2b bukan main lagi. Ingat kita cop duittt ke?!!!! Wah. Tetiba mak pulak naik singa!

    Yuyu..aliah ni de agreement x? Kalau ada, buat legal suit plissss...Panas mendidih ni!

    ReplyDelete
  13. ya Allah, I ingat i sorang je yg pernah terkena dgn AWC. Dia ni mmg kekwat gila. Masa mula2 dtg mintak quotation bukan main manis gila mulut dia cakap tu lah ni lah. Lepas dah byr deposit, mula tunjuk perangai bossy dia.

    My chronology was somthing like this. i decided to hire him to do gubahan hantaran for my wedding last month, july. i dah booked dia awal2 gila last year december macam tuh lah. he quoted me rm150 for one hantaran. rm150 tu dia ckp dapat 3 bunga. so i was really happy because within my budget. masa tu siap nak offer i platform yg ada lampu yg guna utk eliyana punya wedding.

    so dah dlm berapa bulan, i nak la follow up dia, bila call je. kekwat gila. kdg2 reject terus call i. bukannya nak call balik ke apa. busy la. tulis sms pun mcm nak taknak je. dah la masa jumpa dia last year tuh bukan main lagi ckp, nanti dlm bulan may nnt i akan call u ok. kita akan follow up. pirahhhhh!

    bila i dah call and follow up tuh, dia tak ingat pulak. siap ckp lagi, 'hari tu i quote u berapa ek? and then i said 'rm150- for 3 bunga' tetiba pulak cakap 'eh tak dapat la 3 bunga dgn harga tu, skrg fresh flower dah naik harga'. i pun hangin la satu badan, agaknya satu tower 2 boleh dgr suara i. dah la tgh kerja, pastu haram jadah la nak suruh dia call balik kan. bila i dah maki hamun tu, baru dia kata ok, kita boleh buat 3 colors. (padahal mula2 janji 3 flowers). i pun masa tu nak dekat2 dah dgn event, so i pun redha je lah. malas nak kelam kabut apahal.

    and another thing, i ckp la dkt dia boleh tak buat dkt rumah i, sbb susah nak pick up dari rumah dia. takde sape yg boleh pick up 20 dulang (11 balas 9) hantaran. and then dia ckp ok, boleh je tapi dia charge rm200. i was like kau gila apa. rumah i dgn dia sekangkang kera je kot. dia duduk kat pandan indah and i stayed in wangsa maju. masa jumpa dia last year, dia siap ckp kalau KL takde charge apa. skrg nak charge pulak dah? i masa tu pun mmg nak nangis dah rasa, fiance pun ckp kita bagi je lah dia rm200 tuh. dia pun malas nak pikir2 dah. because it was exactly 2-3 days before nikah kitorang.

    bila i dah call and agreed to pay rm200 tuh, tetiba plak dia ckp 'oh, yg rm200 tuh satu side je, u kan buat 2 side (bride and groom) so i kena charge u lago rm200. so that makes rm400.' ya Allah, hanya tuhan je yg tahu perasaan i masa tu. fiance pun dah call and bising2. in the end, my cousin yg offered pick up hantaran tu dari rumah dia.

    kalau tahu awal2 perangai camtu, sah2 aku tak buat dkt kau. mmg deal dgn dia one of my biggest dugaan during my wedding.

    On another hand, i mmg tabik spring dgn Abg Nas and team. I hired him to do pelamin and baju sanding. Outstanding! Sgt2 la down to earth, asst dia akan selalu follow up, siap belanja makan lagi. Abg Nas pun dah start design baju. Baju dia pun sgt2 lawa. B2B out there should give a try! Biar lah bayar mahal, tapi service meletup kan!

    ReplyDelete
  14. I had a bad experience dgn ari wedding couture Masa tu kat wedding expo karangkraf few months back. I tgh cari designer utk buat baju I, masa tu pegi expo pakai t-shirt n je.. x style langsung la selebet gile. I berdiri kat meja die tgk duduk tu.. mcm merayu2 mintak perhatian suh die jawab pertanyaan I mcm mane quo harga baju die..bile jawab tu memang kerek gile la..tgk org mcm "eh mampu ke die nak buat baju dgn i"..mmg x mampu pun.. hahaha.. tp mmg obvious die xnak layan.. pastu pegi ARMA couture..layanan mmg tip top!! jauh berbeza..

    ReplyDelete
  15. bukan dulu ex-b2b penah buat entry about ari ni ke? cakap de ni kekwat and berlagak. btw, business begini takkan lama. baru nak bertapak, da mula tunjuk belang. belum lagi segah nas great idea ke, razak ahmad ke... ari.. ari... dunia b2b kecik je

    ReplyDelete
  16. serius x terkejut coz dulu i nak buat baju kwen dgn dia time tu dtg awal2 bln 1 thn ni then dia ckp hntr kain bln 5..ok la..then ble dah msk bln 5 dia ckp takot x sempat n byk bende nk kene setelkan org punye!!! tau la dia amik artis je,kite2 ni dia x pandang..hanya tuhan je yg tahu dlm mase sbln mane nk cari tailor lg....be carefull ladies..:(

    ReplyDelete
  17. ya Allah. sampai mcmtu sekali kan. x baik buat mcmtu. bila org biasa layan mcm apa ntah. bila artis (hanya pd popular) bukan main lg. geram betul. pengajaran dan pengetahuan juga.

    ReplyDelete
  18. hah... Ari Wedding.. not suprising pown as i myself da terkena mase mintak quotation dulu..punya la kekwat..i luahkan my xpuashati kat blog.. n then nanti dia akan block ur FB from his FB. n then mula la askar2 dia konon back up dorang by hentam ur blog n all.. missX, get ready kay.. nanti mesti ada lalats or so called askar dia backup dorang kacau u..

    btw ramai mention ada b2b buat entry pasal dia kan..well one of them is ME of course.. http://reneemeowwedding.blogspot.com/2010/12/tersentap-n-kechewa-with-vendors-tt.html

    i guess bila da top camni la kot, da xlayan org2 biasa.. n i rasa dorang ni rasa dorang PERFECT, xleh terima kritikan n comments kan.. hmmm.. i guess kite brides ada hak kan nak luahkan ketidakpuashatian kite kan..kite ni mcm consumer gak..

    as 4ur fren, i felt so sorry for her.. kecian dia..better dia pegi ARMA ke, rather than ARI+team yg sgt kekwat tu.. bleh ke case camnie bawak masuk TV? haha ;p

    ReplyDelete
  19. Eeee jahatnya buat orang macam tu. Tu lah bak kata u kan melayu pandai buat business tapi tak pandai maintain. I akan share at my Fb. Jahat ahh buat macam tu! Kesian! Kesian! Kesian!

    ReplyDelete
  20. oh sgt melampau mcm tu..tkptut die wat mcm tu...

    ReplyDelete
  21. Yess.. ARMA sgt2 nice..layanan die same je utk sume customers, NO DOUBLE STANDARD! Siap buat follow up dengan customers yg pernah minta quo. =)

    ReplyDelete
  22. Ari is so gonna get F'kd..tunggu...

    ReplyDelete
  23. Hi all. Thanks so much pada semua yg bg komen pasal AWC. For your info, si Ari ni baru je call tunang I pagi tadi. At first he called me, tp bile I nampak his name on the screen, terus mendidih, I tak nak jwb his call sbb I dont want to spoil my weekend. So turned out si AWC ni dah menggelabah gile sbb ramai bloggers give bad comments about AWC. Tau pun cuak. Then guess what? Dgn rasa tak malunye die boleh offer tunang I, "Takpela, kalau nk buat pelamin I boleh bg la harga RM6k sume all in". OMG babes, can u all believe it? Mmg tak ar!! Even if die nk buat FREE pun aku tak hingin! Pastu ade hati suh tunang I ckp ngn I suh retract balik all the bad reviews psl AWC otherwise die nk amik tindakan. Tindakan ape kau nak ambik? Ade aku kisah? I'm the bloody customer, man! Kau yg buat taik ngn org! Sekarang kau rasakan la kan? Hadap sgt buat utk artis. Siap publisiti murahan, keluar paper utusan sume kan. Kau tak perlukan org2 biasa mcm kita kan? Ha, hambek ko! Lps tu sibuk salahkan staff die, die kate nk explain, bukan tak nak buat, tp staff die tak faham. Again, not my effing problem, man.
    Mmg Allah tu Maha Kuasa, lps AWC ni buat taik ngn I, I finally got to work with THEME OF QUE RAFAEL. Die mmg best, dlm pd I kalut2 tu, die siap ajak I jumpe on the same night, pukul 11 mlm. Terus bg suggestions, and a fews day after tht terus dah tunjuk sketches sume. I drp nk buat pelamin kt dewan je, terus I book him utk buat deco all in for both my nikah and reception and hantaran deco sume skali. Price pun very affordable. Syukur sgt.
    To all b2b, hati2 b4 pilih planner. Google, research n survey dulu. Tak kira la design die cantik mana skali pun, tapi service macam taik pun tak guna kan? I tanak future b2b kena mcm I.
    And to Yuyu, thank you so much for posting this story up. It helps not only for me but to future b2b. To all yg bg comment, I akan jadikan reference pd kwn2 I yg bakal kawen. Thanks a lot! Boycott AWC!

    ReplyDelete
  24. Aliah: Oh, good, you hired Que. His works never seems to disappoint. Good luck k.

    ReplyDelete
  25. Aliah : thank god for Que..! PR que mmg top, very frenly n his works pun super nice.. as for AWC, naper dia plak yg nak amek tindakan padahal dorang yg buat hal dulu?? kite customer la...think first.. sheesh.. o.O xkan org nak complain camni kalau dorang xwat hal dulu??

    to aliah, all d best dear..ape yg happened ada hikmah disebaliknye..im sure ur wedding wedding will be successful in Que's hands.. :) amin..

    ReplyDelete
  26. Omg omg scarynya..i dah book ari for my wedding 11.11 ni...i booked him awal tahun lg sbb i takut dia full..the price he quoted is quite ok tp i takut dia increase price pulak..what shud i do? Risaunya..

    ReplyDelete
  27. OMG baru nak plan buat baju kat AWC, dh bace u all pny comment..rase takot lak..hahahahah..gile ahhhh

    ReplyDelete