Saturday, August 27, 2011

A FRIEND WHO DONT APPRECIATE

A friend of mine texted me she cant come to my wedding sbb cuti tak cukup. my wedding is on friday, but it is only one day... my big day bukan srkali setahun pun, sekali seumur hidup. But well she said tak cukup cuti.

she's getting married this year too, but i mmg spare cuti for my fren's wedding. drpd 21days leave, cuti raya i korbankan 5hari utk kwn i, tahun ni hari raya bekerja sampai raya ke 4. Lepas tu cuti dua hari je, then kerja mcm normal balik. Takpela, i tak harap pun org lakukan perkara sama utk i.

Cuti i spare utk kwn, sbb i fhm bukan senang nk buat everything sorg2...bila kawan kawin, kita bukan sekadar attend-- spesis i ni excited nak tolong and share info-- tolong agkt dulang, nk help apa2 la. Ikat riben ke, rsvp ke, registration ke.

Tapi i taktau kenapa kawan i sorg ni boleh ckp tak cukup cuti. takkan satu hari pon tak boleh spare for me? takpe la, i pun tak penting pada dia. sbb tu org ckp... bukan smua kwn boleh susah senang sama2.

saya sedih tp taktau nak luahkan mcmana. Mungkin belom tiba masa dia lagi, Dia belom rasa lg perasaan any of her friend, vendor, and what not withdraw from that spevial occasion. Its ok. I byk lg kawan. And her place utk agkt dulang has been replaced. And so does her place in my heart, has dissapeared the day she said tak cukup cuti for my wedding.

Jasa saya sikit sebanyak selama ni tak perlulah saya ungkit sbb dia mmg tak pernah acknowledge pun. Cita2 dia pun dah tercapai. Harap dia happy. Tu je. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

9 comments:

  1. yuyu.

    i pun tgh sedih dgn my friend skrg. some of them ckp tkut x dpt cuti la ape la. a bit disappointed bila dorg ckp mcm tu. this is once in a lifetime event and i wish my bff sume dpt dtg. but bila one of my friend ckp " tkut x dpt cuti sbb cuti raya dh lama" seriously i terasa.

    and lebih i terasa bila one of my friend yg skrg dh kahwin, mcm nak x nak dtg wedding i. i dok menagih nk address kwn i utk bg kad. dulu time dia nikah and kahwin siap pesan kt ktorg kene dtg time die nikah. and during her reception ktorg kene pakai baju sama kaler!!!

    and skrg for me? takde pun die nk sacrifice.

    btul ckp my mom, kwn mase senang ramai, tp masa susah, tah2 takde langsung. serious i sedih.

    ReplyDelete
  2. sabar ye dear..

    exchange link with me
    http://miszatie.blogspot.com
    b2B from Pahang :)

    ReplyDelete
  3. a gud friend of mine give excuse cant come to my wed sbb dia kata tak cukup budget to travel. Padahal on her wed, i even dah plan untuk tido kat hotel mlm sehari sblom her wed. Heh sumhow on this big day baru kita kenal siapa kawan sebenar.

    ReplyDelete
  4. hmm almost same with me. my friends (bff) xde tnya anything weyhh but apa boleh bikin mungkin faktor kerjaya yg masing2 berbeza kan? xpe la i relax je mane yg bole buat sendiri i buat sendiri lagi puas hati. n for dulang i will ask my makcik je yg bawak setel.

    ReplyDelete
  5. I'm so sorry to hear that MissX beacuse I know how that feels. I always make time for my friend even though I have to naik bus from KL to Perak then the next day naik bus to Kedah pulak attending 3 kenduri just for the sake of friendship, hopefully they would do the same for me la kan. Don't be sad, it won't ruin ur big day, just get thru this with smile okey:) Hey, if I'm ur friend by know, I'll be willing to pegang that dulang for u :) hehe.

    ReplyDelete
  6. nampak gayanye semua org mengalami kejadian yg lbh kurang spt sy juge tapi skg sy dh putuskan hubungan dgn mereka dgn ape yg mereka dh buat dekat saya...Papepun sabar yea Miss X kawan baik boleh dicari asalkan kite ikhlas berkawin...huhu

    ReplyDelete
  7. xtau nk ckp apa...sbb i spesis cm u...excited bila kwn nk kawen..semua nk tlg..semua benda nk involved..mybe..dia bkn spesis kite..huuu..

    ReplyDelete
  8. we r in the same boat! unfortunately for us,waktu kita happy2 nak kahwin,br kita tau siapa our true friends..hmmm :)keciwa dan sedih,tp redha je lah..masa dia akan tibe...

    ReplyDelete
  9. miss X. baru je semalam, sorang lagi BFF text aku yg dia tak dapat jadi pengapit. pun sebab tak cukup cuti - dia dah guna almost of her annual leave pegi trip ke Bandung awal thn depan. wedding aku inshaallah in Feb 2012.

    sorang BFF lagi pon tak dapat attend sebab hari yg sama dgn perkahwinan aku, dia ke Bandung.

    kawan sebenar akan batalkan segala mak nenek tripping segala tu. bak kata ko, kita kahwin inshaallah sekali seumur hidup.

    hati aku just remuk.

    ReplyDelete