Tuesday, July 26, 2011

DIET DAN PREMIUM BEAUTIFUL!!

Ok,
I was shocked when i stepped on the scale 3days back! I weighed myself, 6kg heavier compared to dec 2010!
I weigh 9kg heavier compared to dec 2009!!!
And guess wut, i weigh 12kg heavier compared to 2008!!

U all the maths!
Total weight gained---12kg :(
I know, i know. Sad aint it.
What more w-day is only 4months away.
Eh chopppp 3.5months je tinggal!!!
And im still fat :( ya, like seriously.

On a positive note, i stopped eating rice after dat tragic self-weighing.
And.... Tengah terpengaruh nak try premium beautiful,pb.
Tapi mahal betooolllll
Tapi semua perempuan yang cuba mesti kurus. Taktau apa magicnya.
But that probably best explains why pb is expensive kan?

Cuma satu je, org kata kalau pakai pb kena disiplin. Kena pakai everyday. Minum air byk2. My friend dura fits size M on her big-day bcoz of pb. So she highly reccomend me to try. She's soooo nice and very supportive!

So why not i giv it a try kan? Will update progress! Bersemangat!!!

Ps: oh pls support me girls! Love love love
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

9 comments:

  1. Dear,

    Thanks for believing in me! I tgk balik gambar kawen i, mmg rs tak percaya pun ada..well, most prolly sebab i membesar dah nearly 10 tahun lepas dgn lemak tidak sihat sebanyak nearly 35 kg overweight. From 42kg during school to 70+ kg with 148 height. Omg! Dora e explorer pun lagi comel okei!

    U hafal blog http://mnbphoto.blogspot.com tau. I tak reti nk amek sesatu gambar kawen without e whole lay out yg green apple bagi, so terpaksa u refer byk kali. Ehehe. Jgn lupa menjenguk i..kang traffic si suami lagi tinggi, i jeles. Hahaha. Dgn suami sendiri pun mak nak jeles,,paranoid me! Teehee

    U can do it babe! Baru la boleh drag queen gitewwww. Ekekekeke

    ReplyDelete
  2. You go Miss X!! Boleh punya, in 4 months time, anything is possible. Believe me, my 1 month diet pon dah results in 5kg of weight loss, ape lagi 4 bulan. Chayok Miss X!Then u can flaunt what u got on ur w-day yeay!

    ReplyDelete
  3. Dura: babe im all inspired! Tak sabar nak tgk progress! sama lah dgn i... 12kg ok??! U akan updatr progress! Harap2 berjaya! Cuma satu je la, kena set in mind disiplin pakai pb tu and minum air 8gelas sehari kan? i tau u brjaya turun sampai buleh pakai baju rumah kebaya itu! I pun nak jugakkkkkk! Thanks for all the support dear!

    Senorita: wowwww hebat! Congratz dear!! huhu i baru start. Nanti i shre progress k? Muahxxxx!

    ReplyDelete
  4. Ahahaha. Tu la..sitti nur rumah kebaya pun amazed i boleh pakai baju tu on my w day. Nasib kesemua mimpi ngeri pergi. Kalau tidak, maut mak pakai baju from rumah kebaya without e kebaya. Eh. Camne tu. Ekekeke. Nnt text me e necessary details soonest possible ya?

    Love,
    Dura

    ReplyDelete
  5. I pun nak dat premium beautiful tau. Dh kurus tapi nak bentuk. Nak shape. Nak beli tapi mahai gila nok. I ada terfikir kalau nak jimat, boleh pinjam org yang dah ada premium tu kan? ehh ke tak boleh kongsi-kongsi?

    ReplyDelete
  6. dura: hahahah i pun nak kurussssssssssssssssssssss

    ainee: haha kalau hygiene purpose tak la kot, sbb pakaian dalam kan? hahahhaha takpe long-term investment yang... nanti lepas beranak boleh pakai lagik! cuba tanya my friend dura ni, manalah tau boleh kasik special price ke...(boleh ke dura?)

    ReplyDelete
  7. Dear. I dont know why comment box ni proble. Argh, stress okei.! Btw, boleh je desr..i believe in u! Ce u tgk blk gambar wedding i dgn him, confirm dia gelak tgk i. Ekekeke.

    Oh btw, ainee..nnt pm me at adura.moktar@gmail.com if u have further ques on pb. Mcm miss x ckp, long term investment sbb it is lifetime warranty and what more, husband and anak pun boleh pakai e bengkung for health purposes, ie..for back pain, slip disc, demam kuning etc.

    Mail me and u'll be suprised

    ReplyDelete
  8. Miss X : i pn dh guna PB..tp i bkn nk kurus tp nk shapekn bhgn2 yg brkenaan...hehe..so Ainee it works ok.. u bole try...plus kalu skt2 or lenguh bdn pn PB will helps...

    ReplyDelete
  9. Lieza: wow weeeee!!! Bertambah semangat!!!

    ReplyDelete