Sunday, July 24, 2011

KAD KAHWIN SAYA!!! yippie!

lupa nak ceritaaaa--received real mock-up via courier on 30th June!


i ordered 30th May!


So, they kept their promise to finalize everything in one month!


ngam-ngam... :)



well-packed.


salute!

the cards prototypes. yay!



*fax this back, as approval for them to start printing :0)









Dococard is the best!

i'm a satisfied client!

it's true wut bonda said, they definitely deliver a great service if we pay a sum of money kan?

yikes! serious tak menyesal walaupun mula-mula nya rasa macam membazir je kan?


kenapa?

they are on time as promised when we decided to hire them:


- perjumpaan pertama 30 May 2011


- received 1st draft: 7 days after meet up-- it's a computer drawing. she asked me to let her know a few colours for the samples. so i told her pink, blue, silver, brown.


- received 2nd draft: 2weeks later, a mock-up of the card that she has in her workshop.


- received final draft (photos above): 30 june 2011! haha maksudnya, tepat satu bulan seperti yang dijanjikan :) the real thing, card mock-up sampai kat rumah i! she gave me colours requested---pink, blue, silver, brown... supaya i boleh judge sendiri, by feeling and holdind the cards myself. haha mula2 nak sangat pink: but bila tengok live mmg biru lagi cantik. so.... i really really appreciate them sending the sample via courier! sample envelope pun dia bagi... gila tak happy?! ;)



ALL that without any extra cost! semua dah termasuk apa yang i bayar. so i kira, service tu lets say around RM200-- design, protoype, courier, etc... maksudnya mungkin kad i jatuh dalam Rm5-6 je sebenarnya... betul tak? the rest rupiah is for the service. oh I LOVE DOCOCARDS!



so, kerana saya happy, saya offer untuk bayar the balance kerana ada rezeki cookies & macarons; ringankan beban bonda saya... sweet tak dapat daughter macam i? hahaha



i can't wait to collect all cards this coming July 29th!

yerp in 5days time, i'll go jkt again! love love love.

love korang jugak yang support beli cookies and macarons saya! yerp u girls did contribute!




*if any of u tak buat card lagi and looking forward to tempah in jkt, do consider dococards.

price range is RM2-RM20

but again, look at their service... puas hati.

and the best thing, selesa.

tak payah bersusah-payah ke pasar tebet.

(mak saya sakit lutut. so have to consider her condition)

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

10 comments:

  1. finally.
    i nye tak siap lagi.
    have to go there =(
    btw nak pegi wedding u boleh?
    hahaha

    ReplyDelete
  2. miss X.i yg 54days more ni tak tau kad dh siap ke blum.esok br nk tye dh siap ke blum.huhuhu.

    tgk prototype u pye card i rasa mst cantik gile ni.pink n blue.cantik ni nt!hehehe

    bilenye nk pass cookies ni?hihi

    ReplyDelete
  3. very2 professional..!!! u tempah hard-cover card eh?? agak murah buat sane kan? kalau kat sini mahal nak mamps,even kalau size half of the normal card.. T_T

    ReplyDelete
  4. Tatie: if u tak buat lagi pls go doco. Highly reccomended. Anyway, my parents bg quota 60pax kat i. If takde aral melintang insyaAllaj.. Love

    Lisa: hahha u mmg sempoi babe. Tak call the card vendor ke? Hahah itulaj? Bila u nak amek? Wer were u isnin haritu , tak dengar khabar pun yang...

    ReplyDelete
  5. Renee: mmg murah compare to malaysia. I buat box card. My card tak sampai rm10 pun each ( still expensive but cobsidering ther service, its all worth it) but anyway, i tjumpe boxed card dkt ikano and it cost between rm20-rm40 ok? So i mmg puas hati i dpt with a way better price.

    Hunny: hahahah kad trsiap awal yang. Nak distribute bulan 10, not now pun...

    ReplyDelete
  6. lahhhhhh i tgu u call la.nt kacau u pulak..u kan busy.i anytime bole lari turun bawh.tkt nk kacau..huhu.i tot u're busy sbb senyap je.huhuhuhuh.i fleksibel i tgu u roger je.haha

    ReplyDelete
  7. Lisa: hahha i igt u yg busyyyy i tiap2 hari jalan pegi ou pakai lif ibm tau! Ok nanti i slot u in next batch sbb yg tu dah lama, tak best nak kasi u. Yg baru bake fresh, the best time to eat ....

    ReplyDelete
  8. wah! kad sudah siap! weehoo! bagus advance dear! mcm me..siap gi booking bulan 4, dpt bulan 6, walhal wedding bulan 12, tapi erk...kesudahannya mmg edar lambat sbb banyak sgt keje menjelang w-day. uhuhuhu

    ReplyDelete
  9. Dura: babeeeee i distribute bulan 10 kot! Sbb kalau awal sgt pun nnti lupa, kad hilsng ke... I nak start distribute 1st week of october huhuhu

    ReplyDelete