Saturday, July 16, 2011

MASALAH DEWAN !

* inilah dewan untuk majlis bertandang. cantik kan?



good morning!


awal saya ber-blog today.


lupa nak cerita tentang problem dewan yang saya dapat tahu last week.


di sebelah saya, nikah and reception Alhamdulillah tiada masalah.


segala duit bonus telah dikumpul untuk tidak membebankan parents.


nak tolong la mana patut walaupun tak sebanyak mana.



anyway, nak cerita tentang dewan di sebelah pihak lelaki.


his father dapat panggilan from dewan management...


pada tarikh majlis bertandang, dewan itu akan digunakan untuk satu majlis yang mana Sultan Johor akan berangkat mencemar duli.





Maka, tarikh itu tak boleh digunakan.


orang dewan mintak maaf and mintak tukar tarikh.


malangnya, bthe same month and the next month pun full sgt sgt.


so nampak gaya majlis bertandang saya tahun depan la ya?


selain dewan di atas, mmg takde proper dewan dah kat Kluang.


kluang is a very small town, so yg ni mmg paling cantik.


the parents pun tanak buat kat tempat lain.


so takpelah, semua i serah pada his parents.



memang frust, tapi i always look at the positive side.


tapi mungkin ada hikmahnya.


mungkin beri kami lebih masa untuk buat preparation.


kan?


so, tak perlulah saya merungut.


ada hikmahnya.







spread the love






pssst : saya dah beli baju untuk adik beradik, bonda-ayahanda, kawa baik lelaki semua. kawan baik pompuan je tak beli lagi.... soon, very soon. love


5 comments:

  1. haritu saya ada pergi dewan kampung melayu kluang. try la

    ReplyDelete
  2. ouh kalau i mesti worry.. but then, luckily pihak dewan inform awal (i think?)..atleast there's time to search for other venues kan.. stay positive! :D

    ReplyDelete
  3. belikan untuk saya jugak baju boleh..... just joking..

    yup agree always bersangka baik. good luck !

    ReplyDelete
  4. wah bakal suami miss x org kluang kah?
    my hometown! hehe..

    ReplyDelete
  5. u may try dewan ikwas (intan, kluang)..

    ReplyDelete